Scorul acestui articol
[Total: 51 voturi. Media: 4.8]

 

Scriam, cu vreo È™ase luni în urmă, într-un articol care mi-a atras multe urecheli (https://www.conteledesaintgermain.ro/si-daca-klaus-johannis-e-genial/21-05-2016):

„žLaura Kovesi reprezintă adversarul cel mai de temul al lui Klaus Johannis pentru viitoarele prezidențiale. Scoaterea ei, până atunci, din marile jocuri politice de la București, nu poate să nu fie o  prioritate absolută pentru președinte dacă chiar își dorește, cum a anunțat, un al doilea mandat„.

Rămân, fără ezitare, la aceeaÈ™i părere. Klaus Iohannis doreÈ™te să se descotorosească de actuala È™efă a DNA mai abitir decât cei mai înverÈ™unați duÈ™mani ai acesteia. Doar că, aÈ™a cum observa zilele trecute un editorialist atent la natura umană, deocamdată îi e frică să o atace pe față.

De circa un an de zile, împotriva LCK s-a declanÈ™at un război în trepte. Episodul întâi a fost operațiunea „žBlack Cube”. A urmat episodul doi, „žPlagiatul”, È™i, apoi, episodul trei, „žSebastian Ghiță”. Nu È™tiu dacă din acelaÈ™i serial, dar, ultimul episod, încă neepuizat ca efecte, a fost „žCCR È™i încălcarea de către DNA a principiului separației puterilor în stat”.

Printre alte învățăminte, din urmărirea cu obiectivitate a acestui război, o concluzie se conturează clar: atacurile sunt din ce în ce mai dure iar metodele folosite de sistem pentru contracararea lor sunt din ce în ce mai sfidătoare È™i abuzive.

Peste Black Cube s-a turnat un scut de tăcere mai ceva decât stratul de plumb aruncat să sufoce reactorul de la Cernobâl. Plagiatul tezei de doctorat a fost stins cu sacrificarea umilitoare a onoarei unor aÈ™a zis experți, care, înainte de a fi oneÈ™ti È™i a recunoaÈ™te evidențe, s-au dovedit familiÈ™ti È™i laÈ™i. Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță au fost stopate exact când ajunseseră la apogeu È™i eliminaseră, deja, un cap al binomului. Cât despre decizia CCR, pentru a o salva pe Laura Kovesi s-a acceptat chiar ridiculizarea Constituției.

Atâta solidarizare oficială a instituțiilor româneÈ™ti în jurul unui român prins cu fofârlica nu s-a mai văzut de la CeauÈ™escu încoace. Atâtea eforturi pentru o prestidigitație de doi bani, în care trucajele È™i minciuna să sară în ochi mai ceva ca iepuraÈ™ul scăpat din pălărie, aproape că dau evenimentelor o notă de eroism.

Ce să ascundă o asemenea mobilizare, atipică pentru români, care nu mai ține cont nici de Constituție, nici de adevăr, nici de sentimentul ridicolului È™i, până la urmă, nici de instinctul de conservare al doamnei în cauză?

Nu cumva niÈ™te interese de altă natură È™i limbă, mai presus de toate costurile amintite? NiÈ™te interese ale cuiva pentru care România este doar un teritoriu de controlat cu orice preț, chiar cu prețul distrugerii ei ca entitate cu voință proprie?

Doamna Kovesi a înțeles deja, precum Florian Coldea când s-a retras, în ce tzunami s-ar putea transforma valul de dezvăluiri compromițătoare la adresa ei, pe care tocmai l-am descris. Știe mai bine decât noi toți ce boacăne a făcut È™i, mai ales, ce surprize neplăcute stau în aÈ™teptare să explodeze, în crescendo, pentru a-i forța demisia. Și, totuÈ™i, rămâne pe poziție. Ratând momentul favorabil, în care, încă, ar putea să se retragă la adăpost, într-o sinecură.

De-asta m-am referit la instinctul de conservare al domniei sale. E conÈ™tientă că adversarii ei mai au muniție pe țeavă ce i-ar putea avaria ireparabil platoÈ™a de personaj pozitiv È™i, totuÈ™i, persistă într-o rezistență sinucigaÈ™ă.  Ca un soldat ce are de executat un ordin È™i o misiune de kamikaze.

De fapt, chiar asta cred că se întâmplă: doamna Kovesi ar vrea să se salveze, dar nu este lăsată de cei care i-au dat ordinul È™i misiunea.

Pentru SUA, Klaus Iohannis nu a fost deloc candidatul la preÈ™edinție dorit, ci o improvizație de ultim moment. Răul cel mai mic, în raport cu total indezirabilul Victor Ponta.

Neavând elemente compromițătoare suficient de puternice pentru a-l controla pe noul preÈ™edinte al României, È™i-au construit o armă cu care să-l țină la respect: Laura Kovesi È™i dosarele pe care aceasta i le-a pregătit lui È™i primei doamne. Pe care au identificat-o, fără prea mare efort, ca fiind călcâiul lui Ahile pentru Klaus Iohannis.

O plecare, în acest moment, a LCK de la È™efia DNA, ar însemna pentru americani scăparea din mână a preÈ™edintelui Iohannis. Pentru că acesta, printr-o numire bine controlată la DNA, s-ar putea elibera È™i de ultimul, mare, inamic, scăpând de grija dosarelor sale È™i, apoi, putând emite pretenții de independență.

Administrația de la Washington È™i-a dat seama că experimentul ei de luptă anticorupție dezvoltat în laboratorul numit România a eÈ™uat. Totul demonstrează asta: statisticile, care reflectă amplificarea È™i nu reducerea fenomenului, rateurile DNA, scăderea în popularitate a acestei instituții, numărul fără precedent al amenzilor luate de România la CEDO etc. De aceea, când s-a pus problema înlocuirii lui Florian Coldea, unul dintre pilonii luptei anticorupție (aÈ™a cum o gândiseră strategii americani),  domnul ambasador Hans Klemm nu a sărit să-i ia apărarea. În schimb, când în discuție a fost pusă doamna Kovesi…

Deci nu lupta anticorupție îi interesează în acest moment pe partenerii noÈ™tri strategici de peste ocean (deÈ™i asta declară ei, la alibi), ci menținerea cu orice preț în functie a Laurei Kovesi, brațul lor telescopic de ținut ferm lesa lui Iohannis.

Până acum, doamnei Kovesi i s-a spus cu vorba bună că ar cam fi timpul să se retragă. Degeaba! Cineva, ceva, o ține legată de scaun. Foarte bine.

Sunt sigur, însă, că există nu unul ci mai multe planuri de rezervă. Mai ales după numirea noului director operativ la SRI.

Pentru astfel de situații s-au inventat mahalagismele.  Când cu vorba bună nu se poate…

Contele de Saint GermainEditorialeambasadorul Hans Klemm,amenzi de la CEDO,Calcaiul lui Ahile,dezvaluirile lui Ghita,Florian Coldea,fofarlica,indezirabilul Victor Ponta,instinctul de conservare,jocuri politice,Laura Kovesi,mahalagisme Black Cube,prima doamna,reactorul de la Cernobal  Scriam, cu vreo È™ase luni în urmă, într-un articol care mi-a atras multe urecheli (https://www.conteledesaintgermain.ro/si-daca-klaus-johannis-e-genial/21-05-2016): 'žLaura Kovesi reprezintă adversarul cel mai de temul al lui Klaus Johannis pentru viitoarele prezidențiale. Scoaterea ei, până atunci, din marile jocuri politice de la București, nu poate să nu fie o  prioritate absolută pentru...Blog politic si polemic