Scorul acestui articol
[Total: 78 voturi. Media: 4.5]

Sistemul ocult care stăpâneÈ™te azi România a fost creat de Traian Băsescu după educația, apucăturile È™i valorile lui securistice. Apoi a fost preluat de Klaus Iohannis, în beneficiu propriu, fără rigori critice sau morale È™i fără filtre democratice care să-l țină în frâu. A primit câți bani de la buget a vrut È™i s-a dezvoltat discreționar, creîndu-È™i arme de ultimă oră capabile a îngenunchea orice majoritate neconvenabilă.

Astfel, sistemul ocult din România s-a dezvoltat ca o organizație teroristă. Este condus cu mână forte de un personaj atotputernic, respectă legile sau principiile statului de drept doar atunci când îi convine, îÈ™i execută sumar È™i cu sânge rece inamicii, pe bază de simulacre judiciare È™i în numele unor cauze nobile (în cazul nostru lupta anticorupție), È™i, mai ales, are capacitatea (prin intermediul rețelelor de socializare on-line) de a-È™i crea prozeliți fanatici È™i de a-i mobiliza rapid, în număr mare, pentru a-i susține cauzele ilicite È™i a da impresia de voință populară.

Ne place sau nu ne place, trebuie să acceptăm pe bază de demonstrații recente că, deocamdată, nu există în România acea forță democratică È™i acei politicieni providențiali care să poată lupta cu È™anse reale de victorie împotriva sistemului ocult, de tip organizație teroristă, ce a prins România în tentaculele sale.

Deținerea unei majorități la vot, chiar zdrobitoare, nu mai are greutatea executivă de acum 10 „“ 15 ani. Cum s-a văzut în cazul Ordonanței 13, activarea de către sistem a armei de mobilizare prin Facebook a unor categorii captive È™i apoi multiplicarea acestora prin tehnici de manipulare de tip bulgăre de zăpadă, pe profile caracterologice, a funcționat mult mai bine È™i mai rapid decât informarea È™i mobilizarea votanților majoritari prin metode clasice. Sistemul È™i-a demonstrat capacitatea de a genera adevărate pandemii de protestatari cu care, într-un blitzkrieg, să ridiculizeze, pur È™i simplu, majoritatea de 70%, de la urne, a alianței de guvernare.

Multe voci îi reproÈ™ează ministrului justiției, domnul Tudorel Toader, concluzia prudentă a evaluării sale privindu-i pe Procurorul General È™i pe Procurorul Șef al DNA. Eu îl felicit pentru soluția adoptată.

În primul rând că, până la acea concluzie, domnul ministru a avut curajul să spună pe nume celor mai flagrante È™i grave erori comise de instituția doamnei Kovesi în anchetarea emiterii de către guvern a Ordonanței 13. Formulărilor incriminatorii extrase din Decizia CCR, de o duritate fără precedent, domnul Toader le-a adăugat propriile sale critici severe la adresa abuzurilor DNA È™i a consecințelor nefaste ale acestora asupra echilibrului puterilor în stat. În acest fel, raportul său de evaluare se adaugă, ca un al doilea document devastator, rechizitoriului făcut de CCR.

Într-o judecată viitoare vor exista, astfel, două probe oficiale, acuzatoare, care să confirme abuzurile Laurei Kovesi la comanda DNA. Ori, într-o astfel de speță, două probe în loc de una singură capătă o greutate infinit mai greu de contracarat.

În al doilea rând, se trece prea uÈ™or peste modul in care domnul ministru Toader a ales să formuleze concluzia raportului său: „žIn acest moment nu este oportună declanÈ™area mecanismului instituțional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului È™ef al DNA”.

Este o formulare inteligentă, care confirmă, în subtext, existența din plin a unor motive de revocare È™i posibilitatea ca, la o nouă abatere sau când se va considera oportun, mecanismul de revocare să poată fi declanÈ™at.

AÈ™adar, mesajul este că doar rațiuni de oportunitate au îmblânzit sentința domnului ministru.

Și, domnul Toader are dreptate când invocă lipsa de oportunitate a unei concluzii drastice.

Să ne imaginăm ce s-ar fi întâmplat în secunda doi după o eventuală declanÈ™are, de către domnul ministru, a mecanismului de revocare a Laurei Kovesi. Un adevărat taifun.

Proteste masive în stradă, amplificate È™i manipulate de către sistem. Diabolizarea PSD pe tema preferată a iohaniÈ™tilor: penalii care vor să distrugă justiția independentă. Campanii fulminante pro Kovesi È™i DNA ale ambasadelor grele È™i ale aliaților PPE din Parlamentul European. Etc etc etc!

Și cu ce finalitate? Ar fi fost revocată Kovesi de către Iohannis? În niciun caz.

Am constat, azi, în tabăra binomului, mulți dezamăgiți de soluția rabinică a ministrului Toader. Speranțele acestora că focul protestelor cu sute de mii de tefeliÈ™ti furioÈ™i în stradă ar putea fi reaprins, că guvernul Grindeanu ar putea fi, în fine, debarcat, după tentativa ratată la mustață cu două luni în urmă, s-au năruit.

Mi se va reproÈ™a faptul că laud un gest de laÈ™itate. Răspunsul meu va prelungi sensul acelei comparații pe care am făcut-o la început, între sistemul ocult È™i o organizație teroristă: este o laÈ™itate din partea autorităților atunci când acceptă negocieri cu teroriÈ™ti care dețin ostatici? Sau când acceptă să plătească răscumpărări pentru eliberarea acestora?

Nu, acestea nu sunt comportamente laÈ™e. Acestea sunt comportamente raționale. Care, pentru a elimina sau limita crime, produse de folosirea unor arme sau metode interzise, fac acceptabile, până la un punct, chiar abateri de la regula morală.

Este o abatere de la lege È™i de la regula morală să negociezi cu teroriÈ™tii È™i să le accepți condițiile, sub presiune. TotuÈ™i, astfel de abateri se întâlnesc frecvent È™i salvează numeroase vieți omeneÈ™ti.

Este o abatere, cel puțin de la regula morală, ca ministrul justiției să constate È™i să consemneze oficial niÈ™te abuzuri grave ale unor subalterni È™i, totuÈ™i, să îi lase pe aceÈ™tia nepedepsiți. Dar, dacă această abatere salvează un guvern legitim de la dărâmarea sa abuzivă, de niÈ™te oculți, ea, abaterea, după părerea mea, nu trădează laÈ™itate ci înțelepciune.

Gândirea că, având majoritatea în parlament, un partid are È™i forța necesară pentru a se lupta corp la corp È™i a învinge un sistem ocult precum cel din România lui 2017 mi se pare È™i superficială È™i utopică.

Când doar una din tabere are bomba atomică, cealaltă luptând cu armament convențional, nu mai contează numărul de combatanți. Contează doar forța de distrugere.

Prin manevra sa, domnul ministru a împuÈ™cat mai mulți iepuri dintr-un foc: a rostit, fără menajamente, niÈ™te adevăruri extrem de dure, a evitat reactivarea străzii manipulate de sistem, l-a obligat pe preÈ™edintele Iohannis să laude măsura monitorizării marilor parchete, a lăsat deschisă problema revocării Laurei Kovesi È™i, mai ales, nu le-a dat apă la moară celor care de-abia aÈ™teptau să mai spună odată despre PSD că ar fi un partid antijustiție.

Și mai are un avantaj mutarea de aÈ™teptare a domnului Toader: ea va genera, inevitabil, noi dezvăluiri, din ce în ce mai grave, despre Laura Kovesi.

Până când aceasta, cu tot sprijinul planetar de care se bucură, îÈ™i va da singură demisia.

Căci, dacă nu, un al doilea mandat de preÈ™edinte pentru Klaus Iohannis va deveni imposibil de obținut.

Contele de Saint GermainEditorialedecizia CCR,Laura Kovesi isi va da demisia,lupta anticoruptie,majoritatea neconvenabila,Ordonanta 13,organizatie terorista,Procurorul General al Romaniei,Procurorul Sef al DNA,regula morala,simulacru judiciar,sistemul ocult,solutie rabinica,tefelisti furiosi,Tudorel ToaderSistemul ocult care stăpâneÈ™te azi România a fost creat de Traian Băsescu după educația, apucăturile È™i valorile lui securistice. Apoi a fost preluat de Klaus Iohannis, în beneficiu propriu, fără rigori critice sau morale È™i fără filtre democratice care să-l țină în frâu. A primit câți bani de la...Blog politic si polemic