Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Toţi îi cer dovezi. Aşteptând înregistrări, înscrisuri, fotografii. Pierd însă din vedere dovada numită TĂCERE. TACEREA celor acuzati.
Ce nume grele a strecurat Elena Udrea în declaraţiile ei? Traian Băsescu, Florian Coldea, George Maior, Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Dorin Cocoş.
Ce fapte grave a invocat? Nenumărate întâlniri în privat cu şefii SRI, ale ei şi ale soţului, faptul că era o sursă alternativă de informaţii pentru preşedintele Băsescu şi că l-a incunostiintat pe acesta despre abuzurile lui Coldea, sacoşa cu 500 000 EUR dusă de Alin Cocoş lui Sebastian Ghiţă, la ordinul lui Coldea, vizita în secret a lui Sebastian Ghiţă la penitenciar, pentru a-l întâlni pe Dorin Cocoş etc.
Ce dezminţiri au apărut faţă de aceste declaraţii? Ponta a zis că nu a fost influenţat de Elena Udrea în desemnarea Laurei Kovesi la DNA dar nu a negat existenţa biroului secret din blocul în care locuieşti şi nici că s-ar fi întâlnit în acele zile cu doamna Udrea; Ghiţă a negat că ar fi primit acea sumă de bani de la Coldea dar nu şi faptul că, deşi adversari politici după culoarea de partid, el şi Elena Udrea ar fi avut mai multe discuţii private, faţă în faţă şi pe telefon, despre şefii SRI şi despre culisele politicii recente. Cam atâtea dezminţiri au fost, dacă îmi aduc bine aminte. În rest tăcere. O tăcere care vorbeşte mai mult decât o mie de cuvinte meşteşugite.
Primul de la care m-aş fi aşteptat să reacţioneze este George Maior. Şi-a dat demisia deci se poate considera eliberat de constrângerile instituţionale privind comunicarea unei poziţii personale. Până la urmă este în joc imaginea şi poate chiar libertatea sa. Dacă Udrea ar fi minţit referitor la întâlnirile de taină cu el şi cu Coldea, nu văd ce l-ar fi putut reţine să dezmintă. Deci acele întâlniri au avut loc.
Apoi trebuia să sară ca ars Traian Băsescu. Cum adică? A fost informat că televiziunea lui Sebastian Ghiţă, unul dintre adversarii săi declaraţi, este stipendiată de SRI prin generalul Coldea şi nu a luat niciun fel de atitudine? Asta ar fi complicitate. A fost informat că SRI, prin Florian Coldea, îl sprijină la prezidenţiale pe unul dintre candidaţi şi nu a luat măsuri drastice? Atentat la siguranţa naţională. Prin tăcerea lui, Traian Băsescu (altfel iute la mânie şi replica atunci când i se aduc acuzaţii de o aşa gravitate) confirmă că da, ani de zile Elena Udrea i-a şoptit la ureche realităţile aşa cum le vedea şi îi conveneau ei, că da, a ştiut de manevrele infracţionale ale lui Coldea dar a preferat să le tolereze, din oportunism sau din frică.
Sebastian Ghiţă tace şi el când vine vorba de întâlnirea de la penitenciar cu Dorin Cocoş. Deci această întâlnire a avut loc. Ce-or fi negociat oare? Elena Udrea promite că, la o adică, ne va spune ea.
Vedeţi câte confirmări ale dezvăluirilor făcute de Elena Udrea ne vin prin proba tăcerii? Multe. Aproape toate.
De ce tac, acceptând această formă de autodenunţ, cei amintiţi mai sus? Din două motive: întâi pentru că recunosc mult adevăr în spusele Elenei Udrea şi apoi pentru că nu le e foarte clar ce probe materiale deţine, pentru asaltul final, aceasta. Probabil că Traian Băsescu ştie cel mai mult despre armele secrete ale preferatei sale şi de-asta nu cutează a se desolidariza de ea făţiş.
Ar mai fi de comentat tăcerea lui Klaus Johannis. Ea surprinde mai puţin, făcând parte din profilul comportamental al noului preşedinte. Să ne amintim însă că şi în legătură cu George Maior a operat discret şi a reuşit să găsească forma cea mai liniştită de a scăpa de el: demiterea prin demisie. Cred că asta încearcă, în aceste zile, şi cu Coldea: să-l determine să facă singur gestul normal şi aşteptat, pentru a scoate cât mai puţin şifonată instituţia SRI din tot acest scandal. Dacă va reuşi, va fi o mare victorie de poziţionare şi de autoritate a lui Klaus Johannis. Dacă nu, dacă Florian Coldea va rămâne, în ciuda acestui balast de imagine, în fruntea SRI, subconştientul colectiv va reţine din evenimentele acestor zile că vorbele Elenei Udrea se adeveresc. Că, într-adevăr, cenuşiul până mai ieri Florian Coldea, depozitarul de informaţii şi secrete ca arme de şantaj politic, omul care deţine cătuşele, omul de care până şi Traian Băsescu a ajuns să se teamă, conduce, în fapt, România.

Contele de Saint GermainEditorialeAlin Cocos,DNA,Dorin Cocos,Elena Udrea,Florian Coldea,George Maior,Klaus Johannis,Laura Kovesi,Sebastian Ghita,SRI,Traian Basescu,Victor PontaToţi îi cer dovezi. Aşteptând înregistrări, înscrisuri, fotografii. Pierd însă din vedere dovada numită TĂCERE. TACEREA celor acuzati. Ce nume grele a strecurat Elena Udrea în declaraţiile ei? Traian Băsescu, Florian Coldea, George Maior, Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Dorin Cocoş. Ce fapte grave a invocat? Nenumărate întâlniri în privat cu şefii...Blog politic si polemic