Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Toți îi cer dovezi. Așteptând înregistrări, înscrisuri, fotografii. Pierd însă din vedere dovada numită TÄ‚CERE. TACEREA celor acuzati.
Ce nume grele a strecurat Elena Udrea în declarațiile ei? Traian Băsescu, Florian Coldea, George Maior, Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Dorin Cocoș.
Ce fapte grave a invocat? Nenumărate întâlniri în privat cu șefii SRI, ale ei și ale soțului, faptul că era o sursă alternativă de informații pentru președintele Băsescu și că l-a incunostiintat pe acesta despre abuzurile lui Coldea, sacoșa cu 500 000 EUR dusă de Alin Cocoș lui Sebastian Ghiță, la ordinul lui Coldea, vizita în secret a lui Sebastian Ghiță la penitenciar, pentru a-l întâlni pe Dorin Cocoș etc.
Ce dezmințiri au apărut față de aceste declarații? Ponta a zis că nu a fost influențat de Elena Udrea în desemnarea Laurei Kovesi la DNA dar nu a negat existența biroului secret din blocul în care locuiești și nici că s-ar fi întâlnit în acele zile cu doamna Udrea; Ghiță a negat că ar fi primit acea sumă de bani de la Coldea dar nu și faptul că, deși adversari politici după culoarea de partid, el și Elena Udrea ar fi avut mai multe discuții private, față în față și pe telefon, despre șefii SRI și despre culisele politicii recente. Cam atâtea dezmințiri au fost, dacă îmi aduc bine aminte. În rest tăcere. O tăcere care vorbește mai mult decât o mie de cuvinte meșteșugite.
Primul de la care m-aș fi așteptat să reacționeze este George Maior. Și-a dat demisia deci se poate considera eliberat de constrângerile instituționale privind comunicarea unei poziții personale. Până la urmă este în joc imaginea și poate chiar libertatea sa. Dacă Udrea ar fi mințit referitor la întâlnirile de taină cu el și cu Coldea, nu văd ce l-ar fi putut reține să dezmintă. Deci acele întâlniri au avut loc.
Apoi trebuia să sară ca ars Traian Băsescu. Cum adică? A fost informat că televiziunea lui Sebastian Ghiță, unul dintre adversarii săi declarați, este stipendiată de SRI prin generalul Coldea și nu a luat niciun fel de atitudine? Asta ar fi complicitate. A fost informat că SRI, prin Florian Coldea, îl sprijină la prezidențiale pe unul dintre candidați și nu a luat măsuri drastice? Atentat la siguranța națională. Prin tăcerea lui, Traian Băsescu (altfel iute la mânie și replica atunci când i se aduc acuzații de o așa gravitate) confirmă că da, ani de zile Elena Udrea i-a șoptit la ureche realitățile așa cum le vedea și îi conveneau ei, că da, a știut de manevrele infracționale ale lui Coldea dar a preferat să le tolereze, din oportunism sau din frică.
Sebastian Ghiță tace și el când vine vorba de întâlnirea de la penitenciar cu Dorin Cocoș. Deci această întâlnire a avut loc. Ce-or fi negociat oare? Elena Udrea promite că, la o adică, ne va spune ea.
Vedeți câte confirmări ale dezvăluirilor făcute de Elena Udrea ne vin prin proba tăcerii? Multe. Aproape toate.
De ce tac, acceptând această formă de autodenunț, cei amintiți mai sus? Din două motive: întâi pentru că recunosc mult adevăr în spusele Elenei Udrea și apoi pentru că nu le e foarte clar ce probe materiale deține, pentru asaltul final, aceasta. Probabil că Traian Băsescu știe cel mai mult despre armele secrete ale preferatei sale și de-asta nu cutează a se desolidariza de ea fățiș.
Ar mai fi de comentat tăcerea lui Klaus Johannis. Ea surprinde mai puțin, făcând parte din profilul comportamental al noului președinte. Să ne amintim însă că și în legătură cu George Maior a operat discret și a reușit să găsească forma cea mai liniștită de a scăpa de el: demiterea prin demisie. Cred că asta încearcă, în aceste zile, și cu Coldea: să-l determine să facă singur gestul normal și așteptat, pentru a scoate cât mai puțin șifonată instituția SRI din tot acest scandal. Dacă va reuși, va fi o mare victorie de poziționare și de autoritate a lui Klaus Johannis. Dacă nu, dacă Florian Coldea va rămâne, în ciuda acestui balast de imagine, în fruntea SRI, subconștientul colectiv va reține din evenimentele acestor zile că vorbele Elenei Udrea se adeveresc. Că, într-adevăr, cenușiul până mai ieri Florian Coldea, depozitarul de informații și secrete ca arme de șantaj politic, omul care deține cătușele, omul de care până și Traian Băsescu a ajuns să se teamă, conduce, în fapt, România.

Contele de Saint GermainEditorialeAlin Cocos,DNA,Dorin Cocos,Elena Udrea,Florian Coldea,George Maior,Klaus Johannis,Laura Kovesi,Sebastian Ghita,SRI,Traian Basescu,Victor PontaToți îi cer dovezi. Așteptând înregistrări, înscrisuri, fotografii. Pierd însă din vedere dovada numită TÄ‚CERE. TACEREA celor acuzati. Ce nume grele a strecurat Elena Udrea în declarațiile ei? Traian Băsescu, Florian Coldea, George Maior, Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Dorin Cocoș. Ce fapte grave a invocat? Nenumărate întâlniri în privat cu șefii...Blog politic si polemic