Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Scris pe 28 iulie 2010 dar valabil în continuare şi aplicabil întregii sale jurnalistici.)

V.T. are complexe de travestit. Vrea să pară altceva decât este dar nu cutează la transformări radicale pentru a spori iluzia. Doar n-o să-şi facă, de dragul veridicitatăţii, traumatizante operaţii estetice şi imprevizibile tratamente hormonale. Las’ că merge şi-aşa …

V.T. crede că dacă se ascunde în ceaţa lumii virtuale generată de scrisul său halucinogen poate crea exclusiv din vorbe iluzia ce şi-o doreşte, convingându-i pe cititori, după bunul său plac, să-i accepte viziunile. Uită însă că pentru asta îţi trebuie talent şi oarecare conivenţă din partea acestora, condiţii care, pentru a se întruni, nu ascultă de simpla dorinţă a autorului.

Principala frustrare a domnului V.T. este generată de totala lipsă de credibilitate a demonstraţiilor pe care le însăilează. Vrea să se legitimeze intelectual de elită al spaţiului public. Nu este insă capabil să producă valoare ideatică la nivel eligibil şi atunci se amestecă, contextual,  cu Patapievici, Pleşu, Liiceanu, Cărtărescu, încercând să fie asimilat la grămadă cu aceştia. Trucul nu ţine însă pentru că, numiţii, au şi ceva operă în spate, nu doar comuna  “temeritate” de a împărtăşi din adrenalina puterii.

Vrea să culeagă roadele martiriului de “disident” care luptă cu poporul majoritar întru apărarea oligarhilor minoritari. Pentru asta invocă drept argument “voluptatea ticăloşiei” celor care-l contestă, numindu-i lachei, în dispreţul oricărei semantici, tocmai pentru că-l acuză de leşioasă înrolare servilă.

Toata maieutica domnului Tismăneanu este fundamentată pe exploatarea imorală a unor adevăruri incomplete. “Mlaştina imundă de pe forumuri” îi vizează, chipurile, doar pe cei cu care se vrea pus în tagmă (intelectualii lui Băsescu).Uită să specifice că de astfel de tratamente “se bucură” şi “lacheii” Alina Mungiu Pippidi, Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, Dinu Patriciu etc. De ce “uită”? Pentru că o astfel de precizare i-ar răsturna complet demonstraţia, oricum rizibilă, conform căreia bunii, “deţinătorii de spirite nobile”, “pledanţii ecumenici ai civilităţii”, (Doamne, ce formulări de dat în diabet) sunt cei din tabăra sa în vreme ce răii, care pun în mişcare “malaxorul turpitudinii”, care “infestează forumurile proiectându-şi propria nimicnicie cinică” am fi noi ceilalţi, ultragiatorii.

Forumurile reflectă societatea:sunt populate şi de oneşti şi de penali şi de minţi luminate şi de obnubilaţi. Da, V.T. este contestat în 90% dintre postări. A te face că nu înţelegi realitatea, a încerca să te aperi de un astfel de vot de blam aglutinându-i pe toţi în nămolul “mlaştinii imunde” este descalificant şi, orice-ai spune apoi, oricât de just, nu te mai ajută.

Contele de Saint GermainEditorialetismaneanu  (Scris pe 28 iulie 2010 dar valabil în continuare şi aplicabil întregii sale jurnalistici.) V.T. are complexe de travestit. Vrea să pară altceva decât este dar nu cutează la transformări radicale pentru a spori iluzia. Doar n-o să-şi facă, de dragul veridicitatăţii, traumatizante operaţii estetice şi imprevizibile tratamente hormonale. Las’...Blog politic si polemic