Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Scris pe 28 iulie 2010 dar valabil în continuare și aplicabil întregii sale jurnalistici.)

V.T. are complexe de travestit. Vrea să pară altceva decât este dar nu cutează la transformări radicale pentru a spori iluzia. Doar n-o să-și facă, de dragul veridicitatății, traumatizante operații estetice și imprevizibile tratamente hormonale. Las”™ că merge și-așa …

V.T. crede că dacă se ascunde în ceața lumii virtuale generată de scrisul său halucinogen poate crea exclusiv din vorbe iluzia ce și-o dorește, convingându-i pe cititori, după bunul său plac, să-i accepte viziunile. Uită însă că pentru asta îți trebuie talent și oarecare conivență din partea acestora, condiții care, pentru a se întruni, nu ascultă de simpla dorință a autorului.

Principala frustrare a domnului V.T. este generată de totala lipsă de credibilitate a demonstrațiilor pe care le însăilează. Vrea să se legitimeze intelectual de elită al spațiului public. Nu este insă capabil să producă valoare ideatică la nivel eligibil și atunci se amestecă, contextual,  cu Patapievici, Pleșu, Liiceanu, Cărtărescu, încercând să fie asimilat la grămadă cu aceștia. Trucul nu ține însă pentru că, numiții, au și ceva operă în spate, nu doar comuna  „temeritate” de a împărtăși din adrenalina puterii.

Vrea să culeagă roadele martiriului de „disident” care luptă cu poporul majoritar întru apărarea oligarhilor minoritari. Pentru asta invocă drept argument „voluptatea ticăloșiei” celor care-l contestă, numindu-i lachei, în disprețul oricărei semantici, tocmai pentru că-l acuză de leșioasă înrolare servilă.

Toata maieutica domnului Tismăneanu este fundamentată pe exploatarea imorală a unor adevăruri incomplete. „Mlaștina imundă de pe forumuri” îi vizează, chipurile, doar pe cei cu care se vrea pus în tagmă (intelectualii lui Băsescu).Uită să specifice că de astfel de tratamente „se bucură” și „lacheii” Alina Mungiu Pippidi, Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, Dinu Patriciu etc. De ce „uită”? Pentru că o astfel de precizare i-ar răsturna complet demonstrația, oricum rizibilă, conform căreia bunii, „deținătorii de spirite nobile”, „pledanții ecumenici ai civilității”, (Doamne, ce formulări de dat în diabet) sunt cei din tabăra sa în vreme ce răii, care pun în mișcare „malaxorul turpitudinii”, care „infestează forumurile proiectându-și propria nimicnicie cinică” am fi noi ceilalți, ultragiatorii.

Forumurile reflectă societatea:sunt populate și de onești și de penali și de minți luminate și de obnubilați. Da, V.T. este contestat în 90% dintre postări. A te face că nu înțelegi realitatea, a încerca să te aperi de un astfel de vot de blam aglutinându-i pe toți în nămolul „mlaștinii imunde” este descalificant și, orice-ai spune apoi, oricât de just, nu te mai ajută.

Contele de Saint GermainEditorialetismaneanu  (Scris pe 28 iulie 2010 dar valabil în continuare și aplicabil întregii sale jurnalistici.) V.T. are complexe de travestit. Vrea să pară altceva decât este dar nu cutează la transformări radicale pentru a spori iluzia. Doar n-o să-și facă, de dragul veridicitatății, traumatizante operații estetice și imprevizibile tratamente hormonale. Las'™...Blog politic si polemic