Scorul acestui articol
[Total: 185 voturi. Media: 4.9]

 

Ce titlu a ieșit! Ptiu, drace!

V-ați prins? Eu abia la recitire. Mă dezic!!

Așadar, atenție la pronunție, la pauze, la silabisire, la respirație. Să nu fiți tendențioși și să nu mă răstălmăciți!

***

Președintele nostru dă semne repetate de înmuiere. Și pe la încheieturi și pe la siguranța de sine și pe la susținere. Tot mai vizibil, îl lasă și genunchii și aroganța și aliații.

Se observă o tendință compensatorie în schimbările sale post – electorale. Asociat cu mafia pădurilor, a început să planteze copaci. Pomenit în criticile socialiștilor europeni că sprijină abuziv un partid în loc să joace onest cu Constituția propriei țări, a virat-o spre neutralitate ostentativă: „E treaba lor. Ce decid ei, aia voi desemna”!

Pe un alt plan, al înmuierii din interior, fidelul Orban s-a răzvrătit și dă la ficat. Când un picior al trepiedului devine telescopic și incepe să pistoneze sus „“ jos, echilibrul șandramalei se relativizează.

Generalul Ciucă, în schimb, se aliniază plenar proiectelor de plastilină ale președintelui. După ce a intrat la rupere, ca premier interimar, în echipa și seifurile locotenenților lui Orban de la guvern, acum, când comandantul suprem se înmoaie, a înmuiat și el asaltul. Face manevre de armistițiu, să vadă ce vor da bobii negocierilor. Și cum se va așeza această șontâcă roză a vânturilor, cu doar trei puncte cardinale: PNL, USR+, UDMR.

Pe scurt, Iohannis e în-muiat din toate părțile, scuzată fie-mi rostirea poticnită.

Celebra sa incantație „PEE-SEE-DEE” pare acum o gâfâială adăugată la montaj dintr-un film pentru adulți.

„Parlamentul meu”, „guvernul meu”, „proiectul meu de țară” sună deja a fantezii de sexagenar cu deficiențe de intelegere a realitatii și cu program de odihnă prelungit. Singura soluție: să închidă ochii și să viseze.

Îl năpădesc dilemele paranoide: a meritat oare decorarea generalilor STS? Hellvig o fi primit oferte de la concurență pe LinkedIn? Câțu va fi premierul său ori al lui Orban? Suspendarea promisă de AUR nu o să adune, cumva, suficienți adepți? Liberalii din Ardeal vor reuși sau nu să rupă PNL-ul lui în două?

D”™astea! Corzi întinse și ciupite, vibrând în coșul pieptului, tocmai bune pentru insomnii!

În curând PSD o să-i devină președintelui sursă de reverii alinătoare. Doar să-i simtă puțin, pe propria piele, pe diliii de la USR+ și, sigur, la următorul 1 Decembrie îl va propune pe Ciolacu spre canonizare.

Sunt acolo, în extrema stângă marxistă, câteva figuri de înțelepți ai neamului cu priviri fixe și rictusuri de electrocutați care pun deja la cale pentru meniul de sărbători o delicatesă pe care comesenii galbeni de conjunctură să nu o uite prea curând: fălcuțe de Cotroceni în sos macron.

***

După negocierile pe persoană fizică ale lui Orban, pariul meu este că pentru domnul președinte coșmarul premium va veni exact de acolo de unde se așteaptă mai puțin: de la mult răsfățata sa justiție, prin mijlocirea înalt prea corecților săi magistrați.

Nici nu știu cum să-l calific pe domnul Orban după ce a cedat ministerul justiției talibanilor de la USR: inept ori machiavelic? Nu și-a dat seama sau a vrut să-i aplice perversa lui Iohannis?

Așa cum Pandora a fost creată de zei ca să fie femeia perfectă, și justiția română a fost creată de Băsescu pentru a fi instrumentul de șantaj politic perfect.

Așa cum Pandora a primit ca dar de nuntă o cutie cu toate relele pământului, și justiția română a primit ca moștenire, din guvern în guvern, dosarele compromițătoare ale celor mai importanți oameni politici ai țării.

Așa cum Pandora, din curiozitate, a deschis cutia cu rele, tot astfel, din răzbunare și canibalism, USR va scoate la lumină dosarele compromițătoare ale rivalilor săi.

Ce ziceți, se vor afla printre aceștia Klaus Iohannis și Ludovic Orban?

Prevestesc că, la a doua lor venire la putere, tefeliștii reprezentați de USR+ vor face prăpăd peste tot pe unde vor fi dominanți. Iar primele lor ținte nu vor fi partidele din opoziție ci partenerii din coaliția de guvernare.

La ora actuală nu există în România inamic mai mare pentru USR+ decât PNL; și nu există amenințare mai mare pentru Klaus Iohannis decât Dacian Cioloș.

Până acum, politicienii noștri nevricoși au practicat, cu mici excepții, boxul clasic. Noua coaliție de guvernare, care anuntă reforme nemiloase, va inaugura, după firea ei acerbă, kickboxing-ul.

În aceste condiții SPP-ul va trebui să-și diversifice de urgentă tehnicile de apărare a președintelui. Să-l ferească pe acesta de capete în gură, de genunchi sub centură și de șuturi la secerare.

Se anunță gale cu sânge pe pereți!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/Cutia-Pandorei.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/Cutia-Pandorei-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecoalitie de dreapta,cutia Pandorei,extrema stanga marxista,falcute de Cotroceni,Inmuiere,Iohannis,justitia la talibani,negovieri,USR  Ce titlu a ieșit! Ptiu, drace! V-ați prins? Eu abia la recitire. Mă dezic!! Așadar, atenție la pronunție, la pauze, la silabisire, la respirație. Să nu fiți tendențioși și să nu mă răstălmăciți! *** Președintele nostru dă semne repetate de înmuiere. Și pe la încheieturi și pe la siguranța de sine și pe...Blog politic si polemic