Scorul acestui articol
[Total: 62 voturi. Media: 4.4]

 

Izbucnirea ca din senin a mitingului de la Cotroceni se pare că i-a surprins pe IohaniÈ™ti.  Noi analize s-au declanÈ™at în comandamentele oculților, pentru a înțelege È™i mai apoi a reacționa adecvat la posibilele tendințe.

Până la noi concluzii operative, oculții au decis să ridice puțin piciorul de pe accelerație, pentru a nu împinge antagonismul social spre zone necontrolabile.

Asta s-a văzut clar aseară, în fața Guvernului. DeÈ™i mobilizările de pe Facebook ale nucleelor la vedere  s-au desfăÈ™urat, în tot cursul zilei de luni, la fel de intens ca È™i în zilele precedente, răspunsul în stradă, ca participare, a fost mult sub aÈ™teptări. Cel mult 10 000 de oameni, circulația neîntreruptă, retragerea protestatarilor spre casele lor declanÈ™ată mult mai devreme, pe scurt o scădere de viteză deloc întâmplătoare.

Dincolo, la Cotroceni, dimpotrivă! Lume mai multă decât în ziua precedentă, enervarea foarte mare È™i, mai ales, lozinci dureros de adevărate È™i periculos de penetrante. Anti Iohannis + Kovesi.

Discursul de azi, din Parlament, al PreÈ™edintelui, va reflecta concluziile analizelor făcute de servicii după apariția demonstrației pro „“ PSD.

Dacă Iohannis va fi în continuare agresiv, secesionist, instigator, atunci focul din zona Victoriei va fi realimentat cu infiltrații care, aseară, au fost retraÈ™i, tactic, din câmpul de luptă. Suflul va ajunge È™i în zona Cotroceni unde va amplifica protestul, È™i ne vom putea aÈ™tepta la un weekend cu două armate extrem de belicoase, ocupând poziții pe aliniamente simbolice din BucureÈ™ti, È™i dispunând fiecare de zeci de mii de combatanți gata să păÈ™ească înainte, indiferent de consecințe.

Dacă Iohannis va fi cât de cât rezonabil È™i conciliant, este posibil ca până la sfârÈ™itul săptămânii disputele din stradă să se stingă È™i guvernul Grindeanu să fie lăsat, pentru o vreme, să guverneze.

Nu are rost să intru în alte speculații, din moment ce peste numai 30 de minute vom avea poziția PreÈ™edintelui. În funcție de aceasta voi comenta.

Ceea ce mi s-a părut util de semnalat este schimbarea la față (ca număr, dar È™i ca structură), într-o singură noapte, a mitingului din Piața Victoriei. O diminuare, cu cel puțin 75%, a numărului de participanți, în condițiile in care instigatorii la vedere È™i-au păstrat îndemnurile de mobilizare È™i vehemența de dinainte, nu poate fi o evoluție firească. Este limpede, cel puțin pentru mine, că niÈ™te motoare au fost oprite, motoare ce, prin amploarea efectelor lor, au reuÈ™it să aducă în zilele trecute, pe străzile României sute de mii de oameni.

Astfel de motoare nu pot fi deținute de structuri modeste (ca număr de aderenți È™i resurse) È™i, cu atât mai puțin, de persoane fizice.  Ele sunt doar în posesia unui aparținător foarte puternic, pe care vă las pe dumneavoastră să-l numiți.

Contele de Saint GermainEditorialediscursul presedintelui in Parlament,mitingul de la Cotroceni,mitingul din Piata Victoriei,oculti mobilizari pe Facebook  Izbucnirea ca din senin a mitingului de la Cotroceni se pare că i-a surprins pe IohaniÈ™ti.  Noi analize s-au declanÈ™at în comandamentele oculților, pentru a înțelege È™i mai apoi a reacționa adecvat la posibilele tendințe. Până la noi concluzii operative, oculții au decis să ridice puțin piciorul de pe accelerație,...Blog politic si polemic