Scorul acestui articol
[Total: 57 voturi. Media: 4.5]

 

Cine È™i-a închipuit vreodată că mitingul din Piața Victoriei s-ar putea stinge cu jertfele cerute prin sloganurile primelor zile de protest e un mare naiv. Au vrut abrogarea ordonanței? Li s-a dat! Au supralicitat cu pretenția de a fi demis ministrul justiției? S-a bifat È™i asta.

Efectul? Excitați de sângele primelor victorii, „žtinerii frumoÈ™i È™i liberi”, „žprincipiali È™i paÈ™nici”, „žavizi de democrație È™i dreptate” (dar doar când le convine lor), s-au transformat în conchistadori implacabili, care pretind È™i cred că li se cuvine totul.

Era de aÈ™teptat să se întâmple aÈ™a,  și am prevenit. Revoluția iohannistă (căci cu asta ne confruntăm) nu are nimic de-a face nici cu justiția, nici cu spontaneitatea, nici cu principiile înalte È™i, cu atât mai puțin, cu interesul național. Este o manipulare grosolană, o luptă pentru putere, dusă fără scrupule, în care un politician primitiv, lipsit total de carismă È™i inteligență vizionară, crede că îÈ™i poate bate joc la nesfârÈ™it, È™i cu impunitate, de poporul care l-a instalat acolo unde e.

După primele două victorii ale pieței, strigarea zilei a devenit: „žjos Dragnea, jos Grindeanu, jos Guvernul”. Rezonabil, nu? Pentru o ordonanță retrasă, a cărei legalitate a fost de două ori confirmată de CCR, È™i în condițiile în care „žapărătorii statului de drept”, cu vuvuzelele È™i adormiții lor din Parlament, au primit la alegerile de cu o lună în urmă, mai puțin de jumătate din cât au primit câÈ™tigătorii.

Bănuiesc că dacă PSD, în imensa lui larghețe, ar îndeplini È™i aceste „žîndreptățile” doleanțe ale manifestanților, ar veni la rând, după aceea, „žjos Parlamentul”, „žPSD la puÈ™cărie”, „žalegeri anticipate” È™.a.m.d!

În tot acest timp, Dragnea È™i ai lui încasează cu seninătate, de parcă ar încasa dividente nu pumni în cap. Cu câteva zile în urmă, un deputat PSD mai tânăr È™i mai rebel (PleÈ™oianu, parcă), anunța că s-a hotărât pentru săptămâna viitoare (adică asta care se încheie mâine) organizarea unui mare miting PSD, în toată țara. Și mai spunea el că susținătorii să stea liniÈ™tiți È™i să fie pe fază, că vor fi anunțați de indată ce toate formele ca mitingul să fie legal organizat vor fi fost îndeplinite.

A rămas ca-n gară!

O mână de bucureÈ™teni, 1000 „“ 2000 de suflete, ce n-au mai putut suporta umilința de a vedea cum li se fură votul din decembrie pe față È™i fără vreo rezistență, au declanÈ™at È™i ei un protest firav, dar zgomotos, la Cotroceni. Sperau să li se alăture zecile de mii din dosul buletinelor introduse în urnă acum două luni. Nu s-a întâmplat aÈ™a, pentru că „žPSD guvernează, nu protestează”.

V-ați fi putut închipui un răspuns mai stupid decât ăsta, cu doar două zile înaintea unui nou miting masiv al iohanistilor, care se mobilizează de zor pe Facebook ca să forțeze, duminică, căderea guvernului Grindeanu?

Înțeleg că liderii PSD se tem ca dracu de tămâie să nu fie acuzați că incită lumea la rebeliune.  Și atunci m-am gândit să le sugerez ceva: un soi de „žsmart solidarity”.

Protestatarii de la Cotroceni au refuzat ceaiul lui Iohannis. Oare ar refuza È™i un pahar de ceai de la membrii È™i susținătorii PSD din BucureÈ™ti? Adică, în fiecare seară, între orele 19.00 „“ 20.00, zecile de mii de membrii PSD din BucureÈ™ti să-È™i sacrifice o oră din comoditatea căminului lor, să pună niÈ™te ceai fierbinte într-un termos È™i să se apropie de demonstranții care îndură gerul la Cotroceni pentru a le încălzi cu gestul lor trupul È™i sufletul. S-ar putea numi asta incitare sau instigare sau altceva incriminabil? Nu cred!

 

O oră pe seară! Nu mai mult. Dar mulți!

Cu îndemn È™i pentru protestatarii ințiatori: nu trebuie să înghețați acolo, seară de seară, 4-5 ore. O oră e suficient! Pe care, însă, s-o faceți densă! De mesaje, de numărul vostru tot mai mare È™i, foarte important, de deschiderea negocierilor cu frații din Piața Victoriei,  prin formularea unei  propuneri de pacificare: Dragnea È™i Grindeanu, cum cereți voi, contra Iohannis È™i Kovesi, cum cerem noi.

Mi se pare un târg rezonabil. Ar dezamorsa considerabil nervozitatea țării.

Sincer să fiu, nu-mi fac nicio iluzie că Liviu Dragnea ar cuteza să țină cont de sugestia mea È™i să facă un apel, către ai lui, pentru o oră de solidaritate pe zi cu protestatarii de la Cotroceni, prin oferirea unui ceai fierbinte È™i, mai ales, a unui semn fierbinte de alăturare.

Pasivitatea prelungită a lui Liviu Dragnea, în condițiile in care, după toate concesiile făcute Pieței Victoria, contestarea de acolo creÈ™te în loc să se potolească, denotă sau inconÈ™tiență, sau trădare sau neputință.

Că doar nu ne-om închipui că el este atât de calm È™i senin pentru că o Casandră i-a È™optit la ureche ceva de genul:

 

Nu te agita,

Ai de partea ta,

SU ale A!

Contele de Saint GermainEditorialeCasandra,ceai de la PSD,guvernul Grindeanu,Liviu Dragnea,manipulare,mitingul din Piata Victoriei,Plesoianu,smart solidarity,SU ale Amitingul de la Cotroceni,tinerii frumosi si liberi  Cine È™i-a închipuit vreodată că mitingul din Piața Victoriei s-ar putea stinge cu jertfele cerute prin sloganurile primelor zile de protest e un mare naiv. Au vrut abrogarea ordonanței? Li s-a dat! Au supralicitat cu pretenția de a fi demis ministrul justiției? S-a bifat È™i asta. Efectul? Excitați de sângele...Blog politic si polemic