Scorul acestui articol
[Total: 155 voturi. Media: 4.9]

 

Nu am auzit pe altcineva să afirme asta până acum, deci, revendic paternitatea.
Rog OSIM să se autosesizeze.

 

Internetul este o armă hiperrapidă de instigare, manipulare, mobilizare și coordonare. Se vede în aceste zile, în România, ce reacție în lanț a reușit să declanșeze într-o minoritate altfel comodă și egoistă. În vreme ce majoritatea, fără un liant, fără un catalizator, stă, se uită năucă cum voturile ei sunt aruncate la gunoi și își consumă furia în gesturi de neputință.

Asaltul de azi al „tinerilor frumoși și liberi” (TFL) reprezintă o formă actualizată și super-tehnologizată a invenției hitleriste numită Blitzkrieg. „Războiul „“ fulger” a permis câștigarea de către partea considerată mai slabă a multor lupte sever disproporționate, mai ales sub aspectul numărului de combatanți. Armate mici, dar care puteau și știau să se mobilizeze și să se deplaseze rapid, luau prin surprindere armate mult mai numeroase și le zdrobeau înainte ca acestea să înțeleagă ce se petrece cu ele.

La război, zice-se, orice metode sunt acceptate, scopul, adică victoria, scuzând mijloacele.

Democrația, însă, nu înseamnă război. Democrația reprezintă o convenție de bună guvernare, verificată în ultimele secole ca fiind cea mai puțin rea dintre toate. De aceea, cele mai multe dintre națiuni o îmbrățișează, și, deloc lipsit de importanță, ea le asigură națiunilor respective locuri de frunte în clasamentul bunăstării. Or, democrația, înseamnă tocmai respectul voinței majorității.

A învinge sau a deturna voința majorității, prin orice fel de mijloace care răstoarnă rapoartele supraunitare, instalând la conducere minorități, adică subunitarismul, reprezintă o nesocotire a democrației.

Tocmai asta se întâmplă acum în România: un blitzkrieg bazat pe arma oarecum exclusivistă a Internetului și pe știința faptului că partea atacată, cea majoritară, nu are sau nu știe să folosească la fel de bine  această armă.

Ruralii României, dar și mulți dintre urbanii ei, care nu au crescut cu tableta în cărucior, lângă suzetă, și cu telefonul mobil legat de gât precum cheia casei odinioară, nu știu (și foarte mulți dintre ei nici nu au posibilitatea) să acceseze și să utilizeze Internetul. Acești oameni, după statisticile oficiale, reprezintă marea masă a celor care merg la vot și care au decis, în decembrie 2016, cine să conducă țara în următorii 4 ani. Ei au fost învățați că democrația se exercită la urne și, conștiincioși, la fiecare 4 ani, își fac datoria de cetățeni. În fișa lor de buni români, așa cum a fost aceasta redactată de înțelepți și de tradiție, nu figurează tranșarea neînțelegerilor politice prin război. Și cu atât mai puțin printr-un război fratricid, cu semeni dezarmați.

Avalanșa Internetului, declanșată și apoi folosită atât de cinic împotriva unor conaționali lipsiți de antidot, este echivalentă cu excluderea de la dreptul de a vota a acestora. Adică, votați voi, proștii noștri părinți și bunici, și rubedenii de la țară, până vi s-o acri! Dacă nouă nu ne convine ce-ați votat, vă anulăm voința în doi timpi și trei mișcări, printr-un blitzkrieg mobilizat și coordonat pe Facebook.

 

Asistăm, din punct de vedere electoral, la o întoarcere în feudalism, unde, censul de avere și censul de vârstă restricționau dramatic dreptul de vot al cetățenilor. La noi, în 2017, începe să funcționeze censul de Internet. Nu ai Internet, nu folosești rețele de socializare, votul tău nu contează. Or asta nu mai e democrație.

Suntem un popor majoritar sărac. Dacă aceia care se ocupă cu jocuri oculte vor să îndepărteze prin orice mijloace această majoritate de la decizie, înseamnă că nu fac altceva decât să abroge democrația.

Iar arma Internetului, de care se abuzează într-un mod atât de toxic în debalansarea forțelor naturale din societate, nu face decât să ajute la instaurarea dictaturii unei minorități.

Internetul, ca și energia atomică, reprezintă o descoperire uriașă. Internetul, ca și energia atomică, poate salva omenirea dar, la fel de bine, folosit necugetat, de către iresponsabili, o poate distruge.

Deocamdată, a luat la țintă democrația!

Internetul se prefigurează a deveni moartea democrației!

Contele de Saint GermainEditorialearma Internetului,blitzkrieg,Internetul moartea democratiei,intoarcere in feudalism,OSIM,razboi fulger,ruralii Romaniei,tableta langa suzeta,tinerii frumosi si liberi  Nu am auzit pe altcineva să afirme asta până acum, deci, revendic paternitatea. Rog OSIM să se autosesizeze.   Internetul este o armă hiperrapidă de instigare, manipulare, mobilizare și coordonare. Se vede în aceste zile, în România, ce reacție în lanț a reușit să declanșeze într-o minoritate altfel comodă și egoistă. În...Blog politic si polemic