Scorul acestui articol
[Total: 155 voturi. Media: 4.9]

 

Nu am auzit pe altcineva să afirme asta până acum, deci, revendic paternitatea.
Rog OSIM să se autosesizeze.

 

Internetul este o armă hiperrapidă de instigare, manipulare, mobilizare şi coordonare. Se vede în aceste zile, în România, ce reacţie în lanţ a reuşit să declanşeze într-o minoritate altfel comodă şi egoistă. În vreme ce majoritatea, fără un liant, fără un catalizator, stă, se uită năucă cum voturile ei sunt aruncate la gunoi şi îşi consumă furia în gesturi de neputinţă.

Asaltul de azi al “tinerilor frumoşi şi liberi” (TFL) reprezintă o formă actualizată şi super-tehnologizată a invenţiei hitleriste numită Blitzkrieg. “Războiul – fulger” a permis câştigarea de către partea considerată mai slabă a multor lupte sever disproporţionate, mai ales sub aspectul numărului de combatanţi. Armate mici, dar care puteau şi ştiau să se mobilizeze şi să se deplaseze rapid, luau prin surprindere armate mult mai numeroase şi le zdrobeau înainte ca acestea să înţeleagă ce se petrece cu ele.

La război, zice-se, orice metode sunt acceptate, scopul, adică victoria, scuzând mijloacele.

Democraţia, însă, nu înseamnă război. Democraţia reprezintă o convenţie de bună guvernare, verificată în ultimele secole ca fiind cea mai puţin rea dintre toate. De aceea, cele mai multe dintre naţiuni o îmbrăţişează, şi, deloc lipsit de importanţă, ea le asigură naţiunilor respective locuri de frunte în clasamentul bunăstării. Or, democraţia, înseamnă tocmai respectul voinţei majorităţii.

A învinge sau a deturna voinţa majorităţii, prin orice fel de mijloace care răstoarnă rapoartele supraunitare, instalând la conducere minorităţi, adică subunitarismul, reprezintă o nesocotire a democraţiei.

Tocmai asta se întâmplă acum în România: un blitzkrieg bazat pe arma oarecum exclusivistă a Internetului şi pe ştiinţa faptului că partea atacată, cea majoritară, nu are sau nu ştie să folosească la fel de bine  această armă.

Ruralii României, dar şi mulţi dintre urbanii ei, care nu au crescut cu tableta în cărucior, lângă suzetă, şi cu telefonul mobil legat de gât precum cheia casei odinioară, nu ştiu (şi foarte mulţi dintre ei nici nu au posibilitatea) să acceseze şi să utilizeze Internetul. Aceşti oameni, după statisticile oficiale, reprezintă marea masă a celor care merg la vot şi care au decis, în decembrie 2016, cine să conducă ţara în următorii 4 ani. Ei au fost învăţaţi că democraţia se exercită la urne şi, conştiincioşi, la fiecare 4 ani, îşi fac datoria de cetăţeni. În fişa lor de buni români, aşa cum a fost aceasta redactată de înţelepţi şi de tradiţie, nu figurează tranşarea neînţelegerilor politice prin război. Şi cu atât mai puţin printr-un război fratricid, cu semeni dezarmaţi.

Avalanşa Internetului, declanşată şi apoi folosită atât de cinic împotriva unor conaţionali lipsiţi de antidot, este echivalentă cu excluderea de la dreptul de a vota a acestora. Adică, votaţi voi, proştii noştri părinţi şi bunici, şi rubedenii de la ţară, până vi s-o acri! Dacă nouă nu ne convine ce-aţi votat, vă anulăm voinţa în doi timpi şi trei mişcări, printr-un blitzkrieg mobilizat şi coordonat pe Facebook.

 

Asistăm, din punct de vedere electoral, la o întoarcere în feudalism, unde, censul de avere şi censul de vârstă restricţionau dramatic dreptul de vot al cetăţenilor. La noi, în 2017, începe să funcţioneze censul de Internet. Nu ai Internet, nu foloseşti reţele de socializare, votul tău nu contează. Or asta nu mai e democraţie.

Suntem un popor majoritar sărac. Dacă aceia care se ocupă cu jocuri oculte vor să îndepărteze prin orice mijloace această majoritate de la decizie, înseamnă că nu fac altceva decât să abroge democraţia.

Iar arma Internetului, de care se abuzează într-un mod atât de toxic în debalansarea forţelor naturale din societate, nu face decât să ajute la instaurarea dictaturii unei minorităţi.

Internetul, ca şi energia atomică, reprezintă o descoperire uriaşă. Internetul, ca şi energia atomică, poate salva omenirea dar, la fel de bine, folosit necugetat, de către iresponsabili, o poate distruge.

Deocamdată, a luat la ţintă democraţia!

Internetul se prefigurează a deveni moartea democraţiei!

Contele de Saint GermainEditorialearma Internetului,blitzkrieg,Internetul moartea democratiei,intoarcere in feudalism,OSIM,razboi fulger,ruralii Romaniei,tableta langa suzeta,tinerii frumosi si liberi  Nu am auzit pe altcineva să afirme asta până acum, deci, revendic paternitatea. Rog OSIM să se autosesizeze.   Internetul este o armă hiperrapidă de instigare, manipulare, mobilizare şi coordonare. Se vede în aceste zile, în România, ce reacţie în lanţ a reuşit să declanşeze într-o minoritate altfel comodă şi egoistă. În...Blog politic si polemic