Scorul acestui articol
[Total: 513 voturi. Media: 4.9]

Ion Cristoiu, în stilul senzaționalist care l-a făcut celebru, lansează o teorie  interesantă despre un fapt greu de explicat. Este în legătură cu documentul atribuit profesorului Adrian Străinu Cercel în care se vorbește despre posibilitatea carantinării românilor cu o vârstă de peste 65 de ani.

Afirmă Ion Cristoiu:  „žNu cumva acest document a ieșit cumva cu voia domnului Adrian Străinu Cercel tocmai pentru a-i ridica mingea lui Klaus Iohannis? Adică Klaus Iohannis a câștigat acum urieșește la electoratul de peste 65 de ani, … liniștindu-i pe oamenii de peste 65 de ani”.

Adevărul este că, în fața unor gesturi șocante, ești adeseori obligat să cauți explicații la fel de șocante.

Ideea cu carantinarea  a peste 4 milioane de români doar pentru că au depășit vârsta de 65 de ani este superlativ aberantă. Nici nu vreau să o comentez pe fond, pentru că seamănă cu o înecare ca soluție de a scăpa  pe cineva de pericolul unui incendiu.

Am un argument pro și un argument contra față de teoria lui Ion Cristoiu.

Mărturisesc că am fost și sunt un admirator al doctorului Străinu Cercel. Îl consider un bun profesionist și, pe deasupra, un om care nu se împiedică în prudențe politicianiste atunci când are de spus niște adevăruri incomode. Totuși, acum vreo trei zile, am fost neplăcut surprins când l-am auzit  lăudând (chiar în mod repetat și cu un oarecare patos) declarația lui Klaus Iohannis „žAltfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”. Mie, personal, acea declarație a președintelui mi s-a părut oribilă și am consonat cu un înalt prelat al BOR care a apreciat, mâhnit, că această sintagmă a sunat mai degrabă ca un blestem decât ca o îmbărbătare.

M-am gândit o clipă dacă domnul doctor, lăudând o astfel de oribilitate de exprimare, nu incearcă să-l câștige de partea sa pe președinte, pentru niște cauze superioare doar de domnia sa știute.

Acum, legând acea amintire de teoria lansată ieri de Ion Cristoiu, mă văd obligat să accept că nu mi se pare total exclus ca cele două secvențe să fie parte a aceluiași film.

Pe de altă parte, însă, chiar să fi afirmat doctorul Cercel ceea ce i se impută? Sau avem din nou parte de răstălmăciri și manipulări?

Nu pot ignora un contraargument la teoria lui Cristoiu mult mai puternic decât lauda adusă de Cercel unei sintagme nefericite a lui Iohannis.

Cu doar 3 săptămâni în urmă, profesorul Cercel anunța un parteneriat cu Primăria Bucureștiului pentru realizarea la nivelul capitalei a acelei celebre testări în masa la COVIT 19. Pentru domnia sa, ca om de știință, un astfel de studiu făcut pe un eșantion de peste 10 000 de subiecți ar fi însemnat enorm ca prestigiu  international și ca o contribuție de referință la deslușirea unora dintre tainele acestei pandemii.

După cum bine se știe, acest proiect (care ar fi fost benefic și pentru bucureșteni), a fost zădărnicit cu o vehemență furibundă de Ludovic Orban și de ministrul Tătaru. Pentru un personaj pe cât de celebru pe atât de orgolios ca doctorul Cercel, acest afront nu putea rămâne fără răspuns. Iar răspunsul s-a văzut în zilele ce au urmat: critici tot mai severe și mai fără echivoc direcționate către măsurile luate de Guvernul României în legătură  cu gestionarea crizei medicale.

Or, se știe: dai în guvernul Orban, dai în Klaus Iohannis. Iar Klaus Iohannis e ranchiunos și răzbunător. De ce, în aceste condiții, să-i ridici mingea la fileu cuiva care, sigur, îți este ostil? Din oportunism, din lașitate? Doctorul Cercel nu pare a fi omul”¦

Așa că retrogradez teoria lui Ion Cristoiu la indicele ffi. Adică foarte, foarte improbabil!

După natura personajelor principale (Iohannis, Orban) și după modul impulsiv „“ visceral cu care acestea ne-au obișnuit să reacționeze la critici și opinii diferite de ale lor, cel mai probabil mi se pare că avem de-a face cu o reglare de conturi prin care se încearcă pedepsirea doctorului Cercel. Aceasta cu atât mai mult cu cât dezvăluirile prezentate aseară de Mircea Badea și confirmate azi din mai multe surse separate, indică un aspect decisiv în înțelegerea corectă a lucrurilor.

E ca la Radio Erevan: DA, a existat un document de lucru la care a contribuit și doctorul Cercel, dar el a fost redactat și pus în discuție în luna februarie și nu acum; și DA, acel document se referea la posibilitatea carantinării persoanelor de peste 65 de ani, dar nu a tuturor ci doar a acelor persoane care sunt singure, fără locuință și fără posibilitatea de a se îngriji singure. Diferențele față de prezentarea făcută ieri de președinte sunt uriașe.

Și Iohannis, și Orban, se comportă în această perioadă exact ca în bancul acela în care Bulă răspunde invariabil profesoarei: „indiferent ce mă întrebați, eu tot la „aia” mă gândesc!”

Orice ar fi și orice s-ar întâmpla în jurul lor și în țară, Iohannis și Orban nu sunt în stare să se gândească la altceva decât la lupta lor politică și la alegeri. Pentru care sunt dispuși să mintă, să interpreteze scenete cu proști, să sacrifice oameni valoroși doar pentru a nu avea parte de opoziție la ceea ce hormonii și lipsa lor de patriotism și de viziune îi îndeamnă să facă.

Cei doi umblă în aceste zile, frenetic, cu fărasul. Și au mobilizat  o târlă întreagă de propagandiști să pună piedici incomozilor. Azi vor să-l adune țăndări, de pe jos, pe doctorul Străinu Cercel. Iar mâine, cum au mai încercat, o s-o ia de la capăt cu doctorul Raed Arafat.

Acesta este planul lor de țară! Nu să facă, ci să comită!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/cercel.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/cercel-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaface sau a comite,banc cu Bula,eliminare Raed Arafat,Iohannis si Orban versus Strainu Cercel,manipulare,propaganda,Radio Erevan,teoria lui Ion Cristoiu,testarea bucurestenilorIon Cristoiu, în stilul senzaționalist care l-a făcut celebru, lansează o teorie  interesantă despre un fapt greu de explicat. Este în legătură cu documentul atribuit profesorului Adrian Străinu Cercel în care se vorbește despre posibilitatea carantinării românilor cu o vârstă de peste 65 de ani. Afirmă Ion Cristoiu:  'žNu cumva...Blog politic si polemic