Scorul acestui articol
[Total: 513 voturi. Media: 4.9]

Ion Cristoiu, în stilul senzaţionalist care l-a făcut celebru, lansează o teorie  interesantă despre un fapt greu de explicat. Este în legătură cu documentul atribuit profesorului Adrian Străinu Cercel în care se vorbeşte despre posibilitatea carantinării românilor cu o vârstă de peste 65 de ani.

Afirmă Ion Cristoiu:  „Nu cumva acest document a ieşit cumva cu voia domnului Adrian Străinu Cercel tocmai pentru a-i ridica mingea lui Klaus Iohannis? Adică Klaus Iohannis a câştigat acum urieşeşte la electoratul de peste 65 de ani, … liniştindu-i pe oamenii de peste 65 de ani”.

Adevărul este că, în faţa unor gesturi şocante, eşti adeseori obligat să cauţi explicaţii la fel de şocante.

Ideea cu carantinarea  a peste 4 milioane de români doar pentru că au depăşit vârsta de 65 de ani este superlativ aberantă. Nici nu vreau să o comentez pe fond, pentru că seamănă cu o înecare ca soluţie de a scăpa  pe cineva de pericolul unui incendiu.

Am un argument pro şi un argument contra faţă de teoria lui Ion Cristoiu.

Mărturisesc că am fost şi sunt un admirator al doctorului Străinu Cercel. Îl consider un bun profesionist şi, pe deasupra, un om care nu se împiedică în prudenţe politicianiste atunci când are de spus nişte adevăruri incomode. Totuşi, acum vreo trei zile, am fost neplăcut surprins când l-am auzit  lăudând (chiar în mod repetat şi cu un oarecare patos) declaraţia lui Klaus Iohannis „Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”. Mie, personal, acea declaraţie a preşedintelui mi s-a părut oribilă şi am consonat cu un înalt prelat al BOR care a apreciat, mâhnit, că această sintagmă a sunat mai degrabă ca un blestem decât ca o îmbărbătare.

M-am gândit o clipă dacă domnul doctor, lăudând o astfel de oribilitate de exprimare, nu incearcă să-l câştige de partea sa pe preşedinte, pentru nişte cauze superioare doar de domnia sa ştiute.

Acum, legând acea amintire de teoria lansată ieri de Ion Cristoiu, mă văd obligat să accept că nu mi se pare total exclus ca cele două secvenţe să fie parte a aceluiaşi film.

Pe de altă parte, însă, chiar să fi afirmat doctorul Cercel ceea ce i se impută? Sau avem din nou parte de răstălmăciri şi manipulări?

Nu pot ignora un contraargument la teoria lui Cristoiu mult mai puternic decât lauda adusă de Cercel unei sintagme nefericite a lui Iohannis.

Cu doar 3 săptămâni în urmă, profesorul Cercel anunţa un parteneriat cu Primăria Bucureştiului pentru realizarea la nivelul capitalei a acelei celebre testări în masa la COVIT 19. Pentru domnia sa, ca om de ştiinţă, un astfel de studiu făcut pe un eşantion de peste 10 000 de subiecţi ar fi însemnat enorm ca prestigiu  international şi ca o contribuţie de referinţă la desluşirea unora dintre tainele acestei pandemii.

După cum bine se ştie, acest proiect (care ar fi fost benefic şi pentru bucureşteni), a fost zădărnicit cu o vehemenţă furibundă de Ludovic Orban şi de ministrul Tătaru. Pentru un personaj pe cât de celebru pe atât de orgolios ca doctorul Cercel, acest afront nu putea rămâne fără răspuns. Iar răspunsul s-a văzut în zilele ce au urmat: critici tot mai severe şi mai fără echivoc direcţionate către măsurile luate de Guvernul României în legătură  cu gestionarea crizei medicale.

Or, se ştie: dai în guvernul Orban, dai în Klaus Iohannis. Iar Klaus Iohannis e ranchiunos şi răzbunător. De ce, în aceste condiţii, să-i ridici mingea la fileu cuiva care, sigur, îţi este ostil? Din oportunism, din laşitate? Doctorul Cercel nu pare a fi omul…

Aşa că retrogradez teoria lui Ion Cristoiu la indicele ffi. Adică foarte, foarte improbabil!

După natura personajelor principale (Iohannis, Orban) şi după modul impulsiv – visceral cu care acestea ne-au obişnuit să reacţioneze la critici şi opinii diferite de ale lor, cel mai probabil mi se pare că avem de-a face cu o reglare de conturi prin care se încearcă pedepsirea doctorului Cercel. Aceasta cu atât mai mult cu cât dezvăluirile prezentate aseară de Mircea Badea şi confirmate azi din mai multe surse separate, indică un aspect decisiv în înţelegerea corectă a lucrurilor.

E ca la Radio Erevan: DA, a existat un document de lucru la care a contribuit şi doctorul Cercel, dar el a fost redactat şi pus în discuţie în luna februarie şi nu acum; şi DA, acel document se referea la posibilitatea carantinării persoanelor de peste 65 de ani, dar nu a tuturor ci doar a acelor persoane care sunt singure, fără locuinţă şi fără posibilitatea de a se îngriji singure. Diferenţele faţă de prezentarea făcută ieri de preşedinte sunt uriaşe.

Şi Iohannis, şi Orban, se comportă în această perioadă exact ca în bancul acela în care Bulă răspunde invariabil profesoarei: “indiferent ce mă întrebaţi, eu tot la “aia” mă gândesc!”

Orice ar fi şi orice s-ar întâmpla în jurul lor şi în ţară, Iohannis şi Orban nu sunt în stare să se gândească la altceva decât la lupta lor politică şi la alegeri. Pentru care sunt dispuşi să mintă, să interpreteze scenete cu proşti, să sacrifice oameni valoroşi doar pentru a nu avea parte de opoziţie la ceea ce hormonii şi lipsa lor de patriotism şi de viziune îi îndeamnă să facă.

Cei doi umblă în aceste zile, frenetic, cu fărasul. Şi au mobilizat  o târlă întreagă de propagandişti să pună piedici incomozilor. Azi vor să-l adune ţăndări, de pe jos, pe doctorul Străinu Cercel. Iar mâine, cum au mai încercat, o s-o ia de la capăt cu doctorul Raed Arafat.

Acesta este planul lor de ţară! Nu să facă, ci să comită!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/cercel.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/cercel-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaface sau a comite,banc cu Bula,eliminare Raed Arafat,Iohannis si Orban versus Strainu Cercel,manipulare,propaganda,Radio Erevan,teoria lui Ion Cristoiu,testarea bucurestenilorIon Cristoiu, în stilul senzaţionalist care l-a făcut celebru, lansează o teorie  interesantă despre un fapt greu de explicat. Este în legătură cu documentul atribuit profesorului Adrian Străinu Cercel în care se vorbeşte despre posibilitatea carantinării românilor cu o vârstă de peste 65 de ani. Afirmă Ion Cristoiu:  „Nu cumva...Blog politic si polemic