Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Comentariu la articolul lui M. Mihaies, intitulat “Ponta = Ilici + Chucky” si publicat in EVZ din 01.11.2010 ce poate fi vizualizat la adresa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-ponta-ilici-chucky-910916.html.

Nu prea am timp azi să mă ocup de poluţiile lui Mihăieş. Totuşi, câteva idei, scrise cu batista la nas, nu s-au lăsat reprimate.

Trăind foarte mult virtual, în pseudorealitatea fantasmelor sale de Caţavencu la curtea jupânului cu damă bună şi blondă (ce dacă artificială), individului i se întâmplă compensatoriu, mai ales după weekenduri exagerat proteice, ca aşternutul cocoloşit sub el să-i transmită fierbinţeală de crupă năduşită de adversar politic. Se simte atunci viril, stăpân, sfichiuind cu pintenii, iscând nechezături de îndârjită supunere. Astfel climaxul e gata şi, de aici, poluţia.

Cineva cu respect pentru higienă dar şi cu simţ al umorului, voaieristul şef de la ICR, a avut ideea de a-i plasa sub fund, înainte de culcare, în loc de muşama, un exemplar din Ev. Z. Astfel apare editorialul de luni al lui Mihăieş. Cu întreaga amprentă seminalo – scatofagă a sursei, inclusiv efectele olfactive.

Azi noapte, în vis, i-a apărut Ponta. De aici atâta impetuozitate scabroasă în harta deja scorojită depusă pulsatoriu şi intitulată Ponta = Ilici Chucky. Curat delir megalomanic de sorginte parafrenică, diagnostic pe care i l-am stabilit, folosind un limbaj mai accesibil, încă de săptămâna trecută

Sigur că sunt flatat să constat cu câtă indusă şi involuntară curtoazie mi-a confirmat dl. Mihăieş raţionamentele ce-l privesc.

Iată ce afirmam în urmă cu doar o săptămână:
“ Subconştientul lui MM care, se pare, l-a citit pe Freud, îi joacă acum o festă : îl împinge pe individ să ne expună pe tarabă, scriind ceea ce scrie, tocmai ce intenţiona să ascundă sub preş : propria nemernicie. Cum o face ? Cum a făcut-o şi în editorialul trecut, exact cum prevede Freud : sub o formă travestită. Incercând să încarce biografiile adversarilor cu tarele morale ale lui şi ale stipendiatorilor lui.”

Azi ce scrie MM ?
“Victor Ponta, […] şi-a nimerit, în fine, conceptul politic definitoriu: trădarea”.
“Precum Iliescu pe vremea fesenismului, [VP n.a.] a descoperit arta ameninţării, a şantajului şi a cotonogelii.”.

Travestiul prevăzut de Freud este evident. Deşi portretul propus de MM reprezintă aproape o fotografie a lui Traian Băsescu, favoritul său, MM încearcă a-l atribui lui Ponta, spre a-l infama pe acesta. Ce reuşeşte? Un dublu autogol: să ne ducă cu gândul exact la cine n-ar fi vrut şi să ne convingă, dacă mai era nevoie, că el, MM, nu transmite idei ci simptome. Despre obliterarea propriului discernământ.

Şi o constatare de încheiere: lui MM i-a plăcut atât de mult expresia cu care îl caracterizam acum două săptămâni, “drogat intrat în sevraj” încât mi-o preia fără ghilimele, pentru a i-o adresa lui Ponta. Din cavalerism, pentru a nu mi se simţi îndatorat, îi preiau şi eu o expresie din articolul de azi pentru că prea i se potriveşte mănuşă: “un veleitar îngrozit că i se descoperă impostura ”.

Păzea, daţi-vă “deo” parte! Sau de-o parte? Mai contează la gramatica lui MM?

Contele de Saint GermainPolemicecomentariu evz,mihaiesComentariu la articolul lui M. Mihaies, intitulat 'Ponta = Ilici + Chucky' si publicat in EVZ din 01.11.2010 ce poate fi vizualizat la adresa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-ponta-ilici-chucky-910916.html. Nu prea am timp azi să mă ocup de poluţiile lui Mihăieş. Totuşi, câteva idei, scrise cu batista la nas, nu s-au lăsat reprimate. Trăind foarte...Blog politic si polemic