Un nou sport de autoaparare: autoinregistrarea

  Tot mai mult, lumea în care trăim se fragmentează. Liantul solidarității îÈ™i pierde din proprietăți cu fiecare zi care trece. Lasă că nu există în momentul acesta nicio problemă mare care să genereze unanimitate planetară de vederi (deÈ™i ar putea fi armele atomice, stratul de ozon etc.) dar destrămarea a ajuns să afecteze ataÈ™amente dintre cele mai solide în decursul istoriei: față de țară, față de lege, față de valori morale, față de prieteni, față de (mai mult…)
continuare...

Duelul jumatatilor de adevar

  Motto Trei de-ai mei i-au arestat pe alți trei de-ai mei Traian Băsescu   Schisma băsiÈ™tilor continuă. Acum se vede clar că, în clica - monolit pe care atât de mult s-a străduit să o creeze Traian Băsescu în jurul său, pentru a fenta democrația în scopuri personale, a existat de la început o fisură. E drept, toți preferații săi au avut un "žce" comun care să-i recomande la început ca oameni potriviți pentru o atare gaÈ™că: hahalerismul. Doar că unii au ales să-l practice pe cont propriu iar alții înregimentați. Astfel încât, când Traian Băsescu nu a mai fost preÈ™edinte, monolitul i s-a spart în două: hahalerele ariviste È™i hahalerele recunoscătoare. (mai mult…)
continuare...

Avalansa

  AÈ™a cum natura poate fi considerată un om mai mare, È™i omul poate fi considerat o natură mai mică. Face natura ditamai demonstrațiile de forță (cutremure, tzunamiuri, erupții vulcanice, taifunuri)? Le face È™i omul, dar la scara lui. (mai mult…)
continuare...

Inregistrarile din dosarul RCS/RDS „“ Antena 1. Scurte observatii.

  Prostie. Multă prostie. Imoralitate, incompetență, dispreț pentru adevăr È™i dreptate. Complicități penale. Te întrebi cum de e posibil, la niÈ™te oameni considerați, totuÈ™i, ai elitelor. Te întrebi, È™i cu asta rămâi. Căci procurorul general al României, cel care ar trebui să ne dea niÈ™te răspunsuri, e ca găina ce È™i-a făcut cuib lângă vizuina vulpii. Tremură când o vede pe cumătră, nu scoate niciun cotcodac È™i se roagă s-o vadă mereu sătulă, ca să nu-È™i caute de lucru prin vecini. Pe de o parte reprezentanți ai celui mai temut È™i promovat parchet, DNA BucureÈ™ti, pe de altă parte afaceriÈ™ti de vârf, liderii superfirmei de telecomunicații RCS/RDS, recent listată la bursă È™i cu o creÈ™tere a cifrei de afaceri ce te duce cu gândul la schemele piramidale. Lume bună, ce mai! Ioan Bendei e, de departe, colecționarul cel mai bogat în mostre de nătângeală. Lasă că-i bagă în rahat pe…
continuare...

Intre furatul cu ideologia si furatul cu ipocrizia

  Marea naționalizare din anii 1948 "“ 1950, realizată prin Legea Naționalizării din 1948 (L111) vizând întreprinderile industriale, bancare, de asigurări, miniere și de transporturi, È™i prin Decretul 92 din vizând  nationalizarea unor imobile ale fostilor industriasi, fostilor bancheri, fostilor mari comercianti și celorlalte elemente ale marii burghezii, imobile cladite ale exploatatorilor de locuinte, hoteluri și alte asemenea, a reprezentat un rapt de proporții în numele ideologiei comuniste, prin care averi private (unele uriaÈ™e, altele derizorii) treceau în proprietatea statului în mod abrupt È™i fără căi de atac pentru păgubiți. (mai mult…)
continuare...

Presedintele Iohannis a ales sa stea la cotitura

  Spre deosebire de Traian Băsescu, un cabotin guraliv cu darul minciunii sub formă de reflex vital (precum respirația È™i bătăile inimii), Klaus Iohannis este un inhibat absolut lipsit de spontaneitate È™i de vocația comunicării. Între ei, diferența este ca dintre un foc de paie, ce se aprinde instantaneu, la prima scânteie, È™i unul de cremene, care are nevoie de multe scântei ca să inițieze un embrion de flacără într-un căuÈ™ de lemn uscat. (mai mult…)
continuare...

Dezmintiri si dari în judecata. Excelent! Sa iasa probele!

  Dezvăluirile din ultima vreme din spațiul politic românesc au avut o particularitate ce le sporeÈ™te spectaculos credibilitatea: deÈ™i erau foarte grave, deÈ™i se bazau aproape exclusiv pe vorbe, probele materiale lipsind, practic, cu desăvârÈ™ire, ele nu au fost negate de cei atât de brutal acuzați. Și nici nu au fost urmate de acțiuni în justiție deschise de aceÈ™tia împotriva "žodioÈ™ilor calomniatori", pentru ultraj, pentru "žreperarea" onoarei pătate sau pentru atâtea alte capete de acuzare ce ar fi putut fi invocate. (mai mult…)
continuare...

Golul de dinaintea reformei adevarate

  Unul dintre cuvintele de care s-a abuzat în România post-comunistă într-un mod crunt demagogic este cuvântul "žreformă". Reformarea clasei politice, reformarea justiției, reformarea învățământului, reformarea societății, în general, au fost sloganuri nelipsite din retorica politică a ultimilor 28 de ani. Culmea e că È™i azi cuvântul "žreformă" este unul de mare actualitate, ceea ce arată că el nu a fost nici compromis dar nici tradus în fapte. (mai mult…)
continuare...

Cocosismele de cotet ale lui Liviu Dragnea

  Simpatizam È™i eu doi politicieni din PSD: pe Cătălin Ivan È™i pe Șerban Nicolae. Îi simpatizam în sensul că mi se păreau niÈ™te oameni cu discursul la ei (un discurs făcut după anumite valori È™i principii la care țineau È™i nu, neapărat, primit prin SMS, de la un centru de comandă, spre a fi propagat mecanic), niÈ™te aleÈ™i cu susțineri pe care, cel mai adesea, le găseam rezonabile. Amândoi au fost îndepărtați! De cine? Generic vorbind, de Liviu Dragnea. De ce? Generic vorbind, din prostie. (mai mult…)
continuare...
12