Scorul acestui articol
[Total: 40 voturi. Media: 4.8]

 

Unul dintre cuvintele de care s-a abuzat în România post-comunistă într-un mod crunt demagogic este cuvântul „žreformă”. Reformarea clasei politice, reformarea justiției, reformarea învățământului, reformarea societății, în general, au fost sloganuri nelipsite din retorica politică a ultimilor 28 de ani. Culmea e că È™i azi cuvântul „žreformă” este unul de mare actualitate, ceea ce arată că el nu a fost nici compromis dar nici tradus în fapte.

Impresia mea este că, odată ajunÈ™i la putere, cei mai mulți dintre „žvictorioÈ™i” chiar se gândesc la realizarea unor reforme, dar nu dintre acelea care să emancipeze societatea, spre binele general, ci dintre cele capabile a le reflecta lor, în beneficii directe, succesul de carieră.

Domnul Klaus Iohannis nu s-a abătut de la regulă. A spus-o în multe intervenții, poate nu mereu cu aceleaÈ™i cuvinte, dar, clar, cu acelaÈ™i fond: „žPrioritatea mea este să reformez actuala clasă politică, să construiesc o clasă politică mai bună…”.

Apoi, prin acțiuni mult comentate, ne-a È™i demonstrat cum înțelege să atingă aceste deziderate: preluând fără crâcnire, la punct È™i virgulă, mesajele È™i metodele instituțiilor de forță create de predecesorul său È™i care acum îi jură lealitate domniei sale.

Continuarea luptei anticorupție figura la loc de cinste. Adică susținere totală pentru DNA, libertate deplină, din partea preÈ™edinției, pentru a perpetua ceea ce a început È™i anume: fabricarea de dosare la comandă politicienilor È™i oamenilor de afaceri incomozi, ținerea în nelucrare a unor dosare care ar fi putut È™ubrezi încrederea populației în sistem. Și, în plus, imunitate totală pentru Laura Kovesi, în ciuda demonstrării de către mass media a numeroase abuzuri făcute de instituția pe care o conduce, sfidând scandalul plagiatului (de numai 4%…) È™i gravele dezvăluiri făcute de Sebastian Ghiță È™i Dan Andronic.

PreÈ™edintele a susținut cu aceeaÈ™i înverÈ™unare È™i metodele SRI de a reforma clasa politică românească: utilizarea miÈ™cărilor de stradă amplificate prin manipulări profesioniste pe Facebook, transformarea peste noapte a unui NGO de buzunar (USB) într-un partid parlamentar (USR) pe care l-a umflat cu toți steroizii de care e capabil un serviciu secret etc. etc. etc.

Evident că, È™i de această dată, cuvântul „žreformă” a rămas fără conținut. Reforma în justiție s-a transformat într-o nouă gogoaÈ™ă propagandistică pe care populația, prin prisma dezvăluirilor recente de presă, a taxat-o printr-o scădere cu peste 30% la capitolul încredere, iar reforma clasei politice  și-a găsit, în NicuÈ™or Dan È™i partidul său de habarniÈ™ti È™i veleitari,  niÈ™te excelente caricaturi ale noului om politic, visat de Klaus Iohannis È™i întrupat, simbolic, în rotofeiul, somnorosul È™i bahicul senator USR Mihai Goțiu.

În toată această aglomerare de reforme eÈ™uate, pe care politicienii români o alimentează de 28 de ani încoace, È™i-a făcut apariția, din ce în ce mai conturată în ultimele luni, o speranță de reformă autentică. Pentru că, ce altceva poate însemna o reformă autentică, a unui sistem cu metastaze profunde, decât extirparea răului din rădăcină.

Speranța extirpării din rădăcină a putregaiului, a răului bazal care nu a lăsat din ghearele sale România nicio clipă după evenimentele din decembrie 89, este valul incredibil de dezvăluiri, de revelații devastatoare venite din interiorul sistemului ocult de putere.

Cine este răul bazal cred că s-a ințeles destul de bine până acum. Ne-a vorbit despre el preÈ™edintele Emil Constantinescu, prin celebrul său suspin de neputință „žm-a învins sistemul”. Apoi a explicat: sistemul înseamnă prelungirile, continuările până în prezent ale securității ceauÈ™iste. Și preÈ™edintele Băsescu recunoaÈ™te azi, mai de voie mai de nevoie, că sediul ideologic È™i motorul puterii oculte care striveÈ™te în prezent România sunt plasate în fibra avidă de putere totală a SRI È™i a armei sale de È™oc, DNA.

Suntem confruntați cu un rău care vine din trecutul cel mai negru al României moderne, din perioada comunismului totalitar.  A fost atât de greu de luptat cu el până acum  pentru că era, pe cât de infiltrat peste tot, pe atât de ermetic închis. Nu aveai de unde să-l apuci. Lipsea fisura.

Ca în celebrele dominouri, însă, este suficientă o singură breÈ™ă majoră, dizlocarea din mecanism a unei singure piese esențiale, ca totul să înceapă a se prăbuÈ™i.

Credința mea, adică mai mult decât o simplă speranță, este că un efect de domino, capabil să pună la pământ oribilul sistem ocult care s-a tot regenerat È™i consolidat în România după decembrie 1989, a fost declanÈ™at printr-un cuplu de 3 forțe. Cărora, în desfăÈ™urarea de evenimente, este foarte probabil să li se mai alăture È™i altele.

Cele trei forțe declanÈ™atoare sunt, în ordinea apariției lor, următoarele: operațiunea Black Cube, autodenunțul lui Sebastian Ghiță cu avalanÈ™a de dezvăluiri care a decurs din el È™i serialul, din ce în ce mai substanțial, al lui Dan Andronic, „žNoi suntem statul”.

Dezvăluirile lui Dan Andronic, din episodul de azi, referitoare la arhiva SIPA, mi se par de o gravitate uriaÈ™ă. Ele anunță escaladarea la un nivel de forță distructivă fără precedent a confruntării dintre statul ocult È™i demascatorii săi. De data asta chiar se merge la rădăcini. Căci se vede limpede seva urcând din procuratura securisto „“ ceauÈ™istă, prin odraslele ei de prelungire peste discontinuitatea din 1989, Monica Macovei, Raluca Prună, Laura Kovesi, până în zilele noastre, până la dosare de procurori È™i judecători compromiÈ™i, deci È™antajabili.

Un pilon al odioasei construcții SRI „“ DNA „“ ÎCCJ este pe cale de a fi dinamitat. Nu È™tiu câți alți astfel de piloni mai susțin È™andramaua, dar dauna va fi majoră.

Și totul, pentru mentinerea în funcție, cu orice preț, a unei persoane deja compromisă în ochii opiniei publice.

Dar, oare, chiar „žcu orice preț”? Principiul lestului să nu functioneze în acest caz? Mai ales la niÈ™te instituții „“ fiară, cu un dezvoltat instinct de conservare, cum sunt serviciile secrete ori cele de protecție ale înalților demnitari? Mă cam îndoiesc. Există limite de flotabilitate. Când barca începe să ia apă te descotoroseÈ™ti de lest. Dacă nu cumva optezi pentru o sinucidere în grup.

Cred că, deja, la anumite niveluri înalte de putere, frecvența È™i gravitatea dezvăluirilor compromițătoare despre statul paralel creează frisoane È™i urgentează decizii.

Să mai stopezi avalanÈ™a dezvăluirilor, odată declanÈ™ată, pare imposibil. S-a încercat cu Black „“ Cube, a apărut Sebastian Ghiță. S-a încercat È™i cu acesta, iată-l pe Dan Andronic. Deja materialele compromițătoare au fost multiplicate È™i transmise către atâția potențiali demascatori încât sita nu mai poate fi cârpită.

Să rămâi pasiv, fugind de explicații È™i sperând ca focul să se stingă de la sine, ar fi nu doar o naivitate ci È™i asumarea unui imens risc: acela de a arde cu toții. La cei foarte puternici mă refer.

Singura soluție de autosalvare, pentru cei de la pupitrul de comandă al țării care nu au fost direct implicați în ingineriile oculte ale sistemului de putere paralel È™i ilegitim este să scape cât mai urgent de Laura Kovesi È™i de camarila ei de la DNA. Iar când spun urgent mă refer la săptămâni, poate chiar zile.

Evenimentele evoluează galopant.

Ce bine ar fi ca, în urma lor, în imensul gol ce va fi lăsat de dispariția epavelor „žsistemului”, să se poată construi ceva nou È™i sănătos.

Până atunci, însă, aÈ™teptăm golul!

Contele de Saint GermainEditorialeautodenuntul lui Sebastian Ghita,efectul de domino,Emil Constantinescu m-a invins sistemul,institutii de forta,lupta anticoruptie,noi suntem statul,operatiunea Black Cube,partid de buzunar (USR),reforma,reformarea justitiei,serialul lui Dan Andronic,SRI - DNA,SRI - DNA - ICCJ  Unul dintre cuvintele de care s-a abuzat în România post-comunistă într-un mod crunt demagogic este cuvântul 'žreformă'. Reformarea clasei politice, reformarea justiției, reformarea învățământului, reformarea societății, în general, au fost sloganuri nelipsite din retorica politică a ultimilor 28 de ani. Culmea e că È™i azi cuvântul 'žreformă' este unul...Blog politic si polemic