Scorul acestui articol
[Total: 48 voturi. Media: 4.6]

 

Prostie. Multă prostie.

Imoralitate, incompetență, dispreț pentru adevăr și dreptate.

Complicități penale.

Te întrebi cum de e posibil, la niște oameni considerați, totuși, ai elitelor.

Te întrebi, și cu asta rămâi.

Căci procurorul general al României, cel care ar trebui să ne dea niște răspunsuri, e ca găina ce și-a făcut cuib lângă vizuina vulpii. Tremură când o vede pe cumătră, nu scoate niciun cotcodac și se roagă s-o vadă mereu sătulă, ca să nu-și caute de lucru prin vecini.

Pe de o parte reprezentanți ai celui mai temut și promovat parchet, DNA București, pe de altă parte afaceriști de vârf, liderii superfirmei de telecomunicații RCS/RDS, recent listată la bursă și cu o creștere a cifrei de afaceri ce te duce cu gândul la schemele piramidale. Lume bună, ce mai!

Ioan Bendei e, de departe, colecționarul cel mai bogat în mostre de nătângeală. Lasă că-i bagă în rahat pe toți cei cu care e înregistrat vorbind, dar se jerfește și pe sine însuși, cu o candoare de Scufiță Roșie.

Este memorabilă înregistrarea ambientală din mașină, când Bendei primește un SMS pe telefonul securizat (telefonul negru), pus la dispoziție de procurorul DNA tocmai pentru convorbiri exclusive și ultraconfidențiale cu el.

Această înregistrare este memorabilă din multe puncte de vedere.

Întâi că Bendei, deși fusese instruit asupra naturii clandestine a masajelor ce urmau să-i fie transmise pe acel telefon negru, nu catadicsește să-și scoată ochelarii și să citească singur SMS-ul primit de la procuror. Îl pune pe șofer să i-l citească, cu voce tare. Două gogomănii în una. Divulgă unui terț respectivul mesaj și, în plus, prin rostirea de către șofer, cu voce tare, a mesajului, îl încredintează și unei eventuale înregistrări ambientale. Care, chiar se face.

Apoi, înregistrarea este memorabilă și pentru că purtarea imprudentă a lui Bendei dovedește el că nici nu s-a gândit vreo clipă la varianta că ar putea fi urmărit ambiental. Cum să fii atât de tembel? Iată că a fost! Mai mult chiar, imaginile din mașină, mișcătoare odată cu Bendei, arată clar că urmărirea ambientală nu s-a făcut printr-o cameră disimulată undeva, în cabina mașinii sau în vestimentația șoferului, ci printr-o cameră fixată chiar pe corpul lui Bendei (în acul de cravată, după modelul Băsică, ori în vreun nasture al sacoului…).

Din două una:

  • sau Bendei se ducea chiar atunci la intâlnirea cu Alexandrescu și, cu voia lui, fusese echipat anterior de către procurori cu tehnică de înregistrare audio – video;
  • sau băieții de la ascultări îi strecuraseră pe șest, în haine, niște scule miniaturizate, și îl țineau astfel sub control, fără știrea sa, 24 din 24.

În ambele cazuri Bendei se comportă penibil, de toată jena, stupid, cum avea să o facă în mai toate împrejurările ce ne-au fost prezentate de către Antena 3.

În lupta pentru podiumul prostiei, chiar dacă aurul îi revine, de la distanță, lui Ioan Bendei, s-au înscris pentru argint și bronz, cu contribuții notabile, trei candidați: doamna inspector judiciar, cea cu telefoanele pentru rudele din Craiova și București, doamna procuror de caz, cea care-l instruia prin telefonul negru pe Bendei cum să provoace o infracțiune și să-l determine pe Sorin Alexandrescu să spună ceva ce ar putea fi folosit împotriva lui și discretul domn Teszari care sare ca ars din incognito-ul lui de miliardar fără chip și voce să dezmintă informația că s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu și Radu Pricop, dar tace mâlc (recunoscând astfel, indirect, învinovățirile) atunci când este acuzat de lucruri mult mai grave, cum ar fi mituire de procurori, complicitate cu aceștia la construit dosare mincinoase despre adversari economici și politici și alte infracțiuni sancționabile cu ani grei de închisoare.

La toată această olimpiadă a prostiei asistă, ca din balconul lor bătrâneii Mupets, două înalte personaje ale țării, înalte atât la stat cât și în stat.  Tac și se pândesc cu coada ochiului să vadă care o să dea primul semn că s-ar simți cu musca pe căciulă. Deocamdată, nimic.

Ceea ce confirmă un adevăr de la străbuni: prostia amuțește. Uneori când o practici, întotdeauna când o contempli.

Contele de Saint GermainEditorialeDNA Bucuresti,gogomanii,inregistrare ambientala,Ioan Bendei,Procurorul General al Romaniei,Radu Pricop,RCS&RDS,scheme piramidale,Sorin Alexandrescu,Teszari,vizuina vulpii  Prostie. Multă prostie. Imoralitate, incompetență, dispreț pentru adevăr și dreptate. Complicități penale. Te întrebi cum de e posibil, la niște oameni considerați, totuși, ai elitelor. Te întrebi, și cu asta rămâi. Căci procurorul general al României, cel care ar trebui să ne dea niște răspunsuri, e ca găina ce și-a făcut cuib lângă vizuina...Blog politic si polemic