Scorul acestui articol
[Total: 47 voturi. Media: 4.6]

 

Tot mai mult, lumea în care trăim se fragmentează. Liantul solidarității îÈ™i pierde din proprietăți cu fiecare zi care trece. Lasă că nu există în momentul acesta nicio problemă mare care să genereze unanimitate planetară de vederi (deÈ™i ar putea fi armele atomice, stratul de ozon etc.) dar destrămarea a ajuns să afecteze ataÈ™amente dintre cele mai solide în decursul istoriei: față de țară, față de lege, față de valori morale, față de prieteni, față de familie…

Două articole din presa de azi m-au împins să scriu aceste rânduri: „žFacebook „“ „žcaracatița” globală„ (aici) È™i „žAna Maria Pătru amenință cu înregistrări care vor cutremura viața politică și justiția: ‘Am multe‘” (aici).

Tot mai ostentativ, societatea în care trăim ne schizoidizează. Lecția pe care ne-o predă cu cea mai mare râvnă este că nimeni nu ar mai trebui să aibă încredere în nimeni.

Despre amenințarea uriaÈ™ă pe care Internetul, prin rețelele sale de socializare, o dezvoltă cu sprijinul nostru nemijlocit, am scris È™i eu în repetate rânduri (de exemplu aici). Alimentând cu naivitate È™i plini de bune intenții cea mai mare bază de date personale din lume cu informații dintre cele mai intime despre noi (gusturi, preferințe, persoane iubite, persoane detestate, aÈ™teptări, temeri, motivații, exasperări) oferim pe tavă ființa noastră unică È™i liberă marilor manipulatori sociali care, ca niÈ™te hipnotizatori infailibili, ne transformă apoi în masa lor docilă de manevră.

Ne expunem astfel singuri imensului pericol de a fi remodelați interior de o voință străină, care ne falsifică, în interesul ei, valorile È™i liberul arbitru. Asta se întâmplă la scară mare, prin crearea unor uriaÈ™e valuri de atitudine indusă, unde miza nu este fiecare dintre noi în parte ci toți laolaltă, ca grupuri de presiune în slujba unor interese oculte.

Există însă, cu cât devenim mai vizibili È™i mai influenți în mediul în care activăm, È™i un pericol individual care ne amenință: pericolul de a ne trezi victime ale unor È™antaje sau inscenări juridice, dacă nu corespundem aÈ™teptărilor celor care au puterea de a instrumenta aÈ™a ceva.

Demența instituțiilor de forță de a înregistra pe oricine doresc ele, oricând È™i in orice împrejurare, este dublată È™i de o ticăloÈ™ie finalizatoare: din ce-au înregistrat rețin doar ce le convine lor, decupează, scot din context, mistifică sensuri prin montaje artificiale, alterează stenogramele ca să dea bine în instanță, mai pe scurt îÈ™i construiesc dovezi nu ca să ajungă prin ele la adevăr ci ca să creeze cu ele un adevăr al lor, convenabil.

Întrucât, cu foarte mici excepții, instanțele de la ÎCCJ (partenere ale DNA, conform spuselor doamnei Livia Stanciu) nu admit inculpaților cererea de acces la înregistrările originale, singura forma solidă de autoapărare a acestora este să dețină propriile inregistrări, pe care să le contrapună, când este cazul, făcăturilor instituțiilor de forță. De aici È™i titlul acestui articol: „žUn nou sport de autoaparare: autoinregistrarea„.

Cei care ajung în poziții importante de decizie È™i care au de gând să fie corecți, să nu răspundă la comenzi politice ori de altă natură care să încalce legea, ar trebui să învețe să se autoînregistreze în toate circumstanțele în care È™i SRI È™i DNA, când le căÈ™ună, o fac: È™i în baie È™i în pat, È™i la serviciu È™i în timpul liber, È™i când vorbesc la telefon È™i când vorbesc în maÈ™ină È™i când vorbesc în somn, ba, dacă s-ar putea, È™i când vorbesc în gând!

În această epocă bizară, a justiției făcute prin denunțuri, a înregistrărilor totale, cerute È™i aprobate, indiferent de situație, pe bază de mandat pentru siguranță națională, când inculpați strânÈ™i cu uÈ™a denunță nu doar duÈ™mani ci È™i prieteni, când procurori instigă la producerea de infracțiuni, când pe Ana Maria Pătru o provoacă la autodistrugere cea mai bună prietenă a sa, Irina Socol, iar împotriva Elenei Udrea depune mărturie chiar partenera ei de shoping la Paris Ana Maria Topoliceanu, unica È™ansă de a demonta astfel de făcături (când sunt făcături) prezentate de procurori drept adevăruri incriminatorii este să deții propriile inregistrări, dubluri ale momentelor din viața ta petrecute alături de astfel de persoane.

Dacă lucrurile vor continua tot aÈ™a, va apărea , în curând, în România, o nouă disciplină: tehnici de autoînregistrare. Să devii instructor de autoînregistrare s-ar putea să se dovedească o îndeletnicire mai bănoasă chiar decât să fii meditator la fizică.

Un lucru e sigur: doamna Ana Maria Pătru a urmat un astfel de curs de autoapărare prin autoînregistrare. Căci, singură mărturiseÈ™te: „žEu am multe înregistrări. Care vor face obiectul dosarului, le voi prezenta. Trebuie să îmi apăr libertatea pentru mine și pentru familia mea„.

Contele de Saint GermainEditorialeAna Maria Patru,Ana Maria Topoliceanu,autoaparare,denunturi,Elena Udrea,grupuri de presiune,ICCJ,Irina Socol,liber arbitru,SRI - DNA  Tot mai mult, lumea în care trăim se fragmentează. Liantul solidarității îÈ™i pierde din proprietăți cu fiecare zi care trece. Lasă că nu există în momentul acesta nicio problemă mare care să genereze unanimitate planetară de vederi (deÈ™i ar putea fi armele atomice, stratul de ozon etc.) dar destrămarea...Blog politic si polemic