Scorul acestui articol
[Total: 40 voturi. Media: 4.7]

„žSecta securității naționale”, despre care vorbeÈ™te moralistul Traian Băsescu (care, bietul, nici n-a constituit-o, nici n-a încurajat-o, nici n-a exploatat-o!) este, de fapt, un grup infracțional organizat. Unii ascultă È™i inregistrează abuziv, alții fac dosare È™i arestează preventiv abuziv, alții condamnă definitiv abuziv. Se asigură astfel un ciclu de producție complet ce are, la panoul de comandă, pe acei nebuni ai marilor dezastre, conduÈ™i de endorfine. Cărora le este suficientă o clipă de contact cu dreptul de viață È™i de moarte asupra semenilor, pentru ca mintea lor să se îmbolnăvească de diavolismul atotputerniciei.

Ca o imensă gură de aspirator, ca o pâlnie de ciclon, maÈ™ina infernală pe care au pus-o la punct suge ținta, îi distruge daimonul È™i o vomită apoi printre noi, amputată È™i fără puncte cardinale, să se dezintegreze singură ca È™i cum s-ar autopedepsi.

SRI, DNA È™i instanțele judecătoreÈ™ti înalte (Curtea de Apel È™i ÎCCJ) din România la care ajung, spre eviscerare, peÈ™tii cei mari, formează un tot. Sunt un edificiu monolitic, ermetic, în care ideea de justiție a fost complet izolată, imobilizată, sufocată, locul ei fiind luat de disciplina cazonă, a ordinului dat fără explicații È™i executat fără crâcnire.

„žSpionilor” doamnei Kovesi li s-a prelungit arestul preventiv cu încă 30 de zile. După ce instanța anterioară decisese reducerea lui cu 10 zile. O să spuneți: „žvezi?, te înÈ™eli. Justiția funcționează”.

Eu nu cred că asta este interpretarea corectă.

Eu cred că aceste decizii ale instanței fac parte dintr-un proces de negociere în plină desfăÈ™urare (ceea ce, trebuie să recunoaÈ™teti, nu prea are de-a face cu justiția oarbă È™i surdă). În prima fază s-a încercat să se dea un semn de bunăvoință celor din Israel, , aÈ™teptându-se de la Black Cube reciprocitate. Promisiuni de îngropare a afacerii, de păstrare a tăcerii privind descoperirile făcute, un angajament al acestora de neagresiune la adresa È™efei DNA etc.

Neobținându-se schimbul dorit, avansul binevoitor al părții române a trebuit retras. Altfel, s-ar fi interpretat ca un semn de slăbiciune. Negocierile continuă.

30 de zile de arest suplimentar înseamnă mult È™i cu o anume semnificație.

Mult, pentru că dacă planul celor de la Black Cube este, cum s-a tot presupus, acela de a da drumul la dezvăluiri după ce tinerii săi hackeri vor fi fost eliberați, atunci ar trebui să-l decaleze cu cel puțin o lună, dacă țin morțiÈ™ la această condiție. Și, în plus, ar scădea interesul pentru caz (ceea ce nu e deloc de dorit, pentru că se urmăreÈ™te un impact social mare), firma de detectivi supunându-se È™i riscului de a se trezi, la capătul acelei luni, cu încă o prelungire asemănătoare a arestului celor doi.

Semnificația prelungirii arestului preventiv este că negocierile sunt în impas È™i că probabilitatea ca scandalul să se muÈ™amalizeze devine din ce în ce mai mică. Se năruie, totodată È™i teoria celor care au susținut cu înverÈ™unare că totul a fost o regie, pentru gonflarea LCK È™i forțarea obținerii de către domnia sa a unui nou madat din partea preÈ™edintelui Johannis. Obiectivul fiind atins (reînvestirea LCK s-a produs) păstrarea în cătuÈ™e a celor doi israelieni, peste cele 20 de zile de „žpreț al succesului”, nu ar mai fi avut nicio noimă.

Destule voci au introdus în ecuație un posibil rol decisiv al CIA în aplanarea conflictului. Dacă ar fi fost să se producă, probabil că se producea până acum. Iar dacă s-ar fi produs, ar fi fost dezastruos ca imagine pentru Black Cube. Toată lumea ar fi aflat că vestiții evrei sunt la remorca serviciilor secrete americane ceea ce, pe piața afacerilor de miliarde de dolari în care această firmă operează, însemna descalificarea.

Mai există o miză a anchetatorilor români în gestul de forță de a prelungi arestul preventiv pentru Ron Weiner È™i David Geclowicz: speranța de a afla, ca preț al eliberării lor, ce entitate guvernamentală română a comandat È™i aprobat acțiunea acestora. Pentru că, aÈ™a cum spunea comunicatul Black Cube („Nu există nicio urmă de îndoială că Black Cube a acționat în România în acord cu legea, dar și cu autorizarea și permisiunea celor mai înalte eșaloane”) È™i cum, recent, a confirmat voalat È™i Teodor MeleÈ™canu,  este foarte posibil ca aÈ™a zisa acțiune de spionaj să se fi desfăÈ™urat la ordinul È™i cu acordul unei instituții guvernamentale româneÈ™ti. Cum ar fi, de pildă, SIE (relațiile excelente cu Mossadul ale È™efului acestui serviciu secret fiind de notorietate). Însă, cum la SIE (ca È™i la SRI) totul este secretizat, È™i cheltuieli È™i contracte È™i activități specifice, o anchetă directă a binomului SRI „“ DNA la această instituție pare, dacă nu imposibilă, cel puțin ilegală.

Decizia instanței, de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv pentru cei doi „žspioni” israelieni, nu este definitivă. Apelul se va judeca destul de repede iar hotărârea va rămâne definitivă. Abia după aceea e de aÈ™teptat să vedem o reacție notabilă din partea Black Cube.

Între timp, ca din întâmplare, doamna Marie le Pen vine la Sinaia unde este vedeta conferinței „žEuropa noastră – Europa Națiunilor” iar domnul Marian Munteanu este desemnat candidatul la Primăria BucureÈ™tiului din partea PNL.

Vi se pare că toate acestea ar avea vreo rădăcină comună? În contextul în care Mossadul ne spionează iar securitatea noastră națională se vede obligată să ne protejeze arestând doi cetățeni israelieni?

Dacă vi se pare, să È™tiți că vă înÈ™elați. E doar o iluzie. O coincidență. O sincronicitate.

Aveți încredere în „žsecta securității naționale”!

Mossadule, nici nu È™tii, cum te „žface” SRI!

Contele de Saint GermainEditorialeBlack Cube,Curtea de Apel,DNA,evrei,hacker,ICCJ,Israel,Laura Kovesi,Marian Munteanu,Marie le Pen,Mossad,PNL,Primaria Bucurestiuluisecta securitatii nationale,SIE,Sinaia,spioni,SRI'žSecta securității naționale', despre care vorbeÈ™te moralistul Traian Băsescu (care, bietul, nici n-a constituit-o, nici n-a încurajat-o, nici n-a exploatat-o!) este, de fapt, un grup infracțional organizat. Unii ascultă È™i inregistrează abuziv, alții fac dosare È™i arestează preventiv abuziv, alții condamnă definitiv abuziv. Se asigură astfel un ciclu de...Blog politic si polemic