Scorul acestui articol
[Total: 46 voturi. Media: 4.8]

Doamna Raluca Prună este un român de succes. A făcut ce-a făcut È™i s-a descurcat. Cu un tată fost înalt ofițer de securitate (conform demascării făcute de Mircea Răceanu în cartea „žInfern „š89″), cu un mentor fost procuror comunist (Monica Macovei), a împuÈ™cat fără mari strădanii È™i dotări personale  un post de funcționar european la Bruxelles, cu salariu de vedetă la Steaua (10 000 EUR pe lună); mic, poate, pentru fotbaliÈ™ti dar imens pentru conțopiÈ™ti.

Cum se atrag marile caractere, este? Două fetițe de securiÈ™ti notorii (Macovei È™i Prună), crescute în huzurul sfidător al nomenclaturii parvenite pe martiriul burghezo-moÈ™ierimii È™i al intelectualității verticale, se întâlnesc într-o lume nouă (credeam noi), unde dau nas în nas cu copiii È™i nepoții victimelor părinților lor.

Și, ce credeți? Fac un pas înapoi, se căiesc, îÈ™i cer scuze, încearcă să fie bune cu aceÈ™tia? AÈ™! Se bulucesc cu anasâna în primele rânduri, dând din coate È™i din clanțe, ducând mai departe tupeul È™i ciocoiala deprinse în cei È™apte ani de-acasă, livrându-ne lecții ipocrite de dreptate È™i stabilindu-ne È™tachete zigzagate de moralitate.

Parafrazându-l pe tătucul lor (spiritual) în ale securismului de rit capitalist, zic È™i eu, cu pios năduf: ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să fie batjocorit de odraslele torționarilor săi?

Te uiți la doamna Prună È™i te gândeÈ™ti că, dacă s-ar aÈ™eza lângă tine în metrou, ai căuta un loc mai departe sau, în lipsă, l-ai ceda pe-al tău cuiva mai fudul de-o nară. ÎnfăÈ™urată zbanghiu în halatul ăla flauÈ™at, ce te duce involuntar cu gândul la acre năduÈ™eli de saună, cu părul încâlcindu-i-se È™i lipindu-i-se olfactiv pe umeri, după moda zlătărească, cu o supraponderalitate a cărei grafică nu pare deloc fruct de glande ci de hulpăvie, te ține, ce pot să zic, la distanță.

Și te face să te întrebi: la ce i-or fi folosit copilăria opulentă È™i banii mulți È™i limbile străine È™i civilizația bruxelleză dacă nimic din distincția specifică acestor atribute nu se regăseÈ™te la domnia sa?

Iar când vorbeÈ™te, desăvârÈ™eÈ™te. Ce? Imaginea de mai sus.

Are două tipuri de limbaj: unul de slugă, altul de țoapă. Pe primul îl utilizeaza în interiorul castei ce se foloseÈ™te de dânsa. Casta foÈ™tilor securiÈ™ti. Cu Monica Macovei, cu grangurii de pe la servicii, e doar lapte È™i miere; obedientă până la a le prelua È™i gafele declarative (afirmația doamnei Prună că „ždiscuția despre drepturile omului este un lux”Â  nu a venit decât să întărească enormitatea Monicăi Macovei că „žIntr-o tara in care criminalitatea este ridicata, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin”). Cel de-al doilea limbaj, cel de țoapă, mult mai exersat È™i familiar, este rezervat celor pe care îi disprețuieÈ™te È™i i-a disprețuit dintotdeauna: românilor obiÈ™nuiți. Declarația dată presei din mers È™i cu un zâmbet ironic pe figură „Sindicalistii trebuie sa stie ca suntem o tara in criza” demonstrează deopotrivă prostie, fudulie È™i neghioabă iresponsabilitate.

Această tanti-n halat, această rubicondă matrioÈ™că finală ce-ascunde în pântecele ei  nenumărați rotofei ai sistemului ce o dirijează din subterane, anunță mincinos prostimea că țara e-n criză, deci ea, prostimea, ar trebui să mai strângă o tură cureaua.

Păi dacă o țară se cheamă că e în criză atunci când înregistrează creÈ™tere economică de 4%/an, înseamnă că doamna Prună trăieÈ™te în cu totul alt univers, acela al tupeului fără margini, al incompetenței fără leac, al României luată din nou în primire de eÈ™alonul proaspăt È™i plin de patriotism resapat al fostei securități.

Citesc în presa de azi Comunicatul Uniunii Naționale a Judecătorilor din România care a organizat simpozionul intitulat „ž”Responsabilitatea Statului în respectarea vieții private asigurând securitatea națională”. Se propunea, în esență, o dezbatere pe tema Legilor Siguranței Naționale. Ei bine, deÈ™i a fost invitată cu toată deferența, doamna ministru Prună a refuzat participarea. Confirmând încă o dată ce ne-a dovedit prin comportamentul ei de când a fost înscăunată: că ea nu este Ministrul Justiției È™i nici nu are de gând să intre cu adevărat în rolul acesta fals. Ea este doar un securist în misiune, activat la trei decenii după adormire.

Da, asta este doamna Raluca Prună, un securist veleitar! Fără pic de dragoste de țară È™i români dar, în schimb, cu o extrem de duhnitoare aroganță de țață.

Cu astfel de exemplare È™i-au propus, marii reformatori ai  nației, să înlocuiască actuala clasă politică.

Halal! Ei tot hoți, noi tot iloți!

Contele de Saint GermainEditorialeLegile Sigurantei Nationale,Ministerul Justitiei,Mircea Raceanu,Monica Macovei,Raluca Pruna,sluga,Steaua,toapa,Uniunea Nationala a Judecatorilor din RomaniaDoamna Raluca Prună este un român de succes. A făcut ce-a făcut È™i s-a descurcat. Cu un tată fost înalt ofițer de securitate (conform demascării făcute de Mircea Răceanu în cartea 'žInfern 'š89'), cu un mentor fost procuror comunist (Monica Macovei), a împuÈ™cat fără mari strădanii È™i dotări personale ...Blog politic si polemic