Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Personaj enigmatic, până într-acolo încât chiar È™i necugetatul imprecator Traian Băsescu îl porcăia cu prudență, recunoscând plin de invidie că îl consideră exponentul unui diabolismul de tip nou, bazat pe o inteligență subtil adaptată la prezent, Sebastian Ghiță pare a-È™i fi pierdut brusc din puterile paranormale.
Principalul beneficiar de contracte grase cu instituțiile militarizate ale statului, în care totul este confidențializat, inclusiv potlogăriile cu banii de la buget, tânărul tătic al Asesoft-ului părea de neatins. Cifre de afaceri demne de Silicon Valley, avere personală disimulată în zeci de firme portofel, agent de influență al SRI, prieten apropiat al lui Victor Ponta, eminență cenuÈ™ie a PSD (până de curând), toate acestea îl recomandau drept parte a sistemului de forță È™i nicidecum țintă a acestuia.
Ca să vedem astăzi că tot ce a însemnat protecție la adresa lui nu mai funcționează. Defecțiune de moment sau avarie totală?
Reduta de la PloieÈ™ti s-a prăbuÈ™it, SRI pare dornic să se descotorosească de el, DNA È™i-a asmuțit procurorii să-l vâneze din mai multe direcții.
Nu pot să nu recunosc că-mi place. Dar mă È™i intrigă. O fi ceva serios în toată treaba asta sau doar manevre de intimidare?
Încolțit, domnul Ghiță face ce au făcut È™i alți doi iluÈ™tri deținători de secrete compromițătoare în situații asemănătoare: mârâie, rânjeÈ™te, amenință cu dezvăluiri devastatoare.
Traian Băsescu, pomenind de guantanamizarea României, a lansat într-o formă mai voalată pentru opinia publică avertismentul de a da în vileag, la o adică, abuzuri È™i atrocități despre care È™tie. A fost însă suficient de clar pentru țintele lui de la vârful SRI, DNA È™i Departamentul de Stat al SUA, ca să calmeze în bună măsură zelul justițiarist cu care acestea începuseră să-l împresoare. Acum stă liniÈ™tit.
Elena Udrea amenințată mult mai concret cu arestul, a adoptat soluția disperării, atacul la baionetă. Și-a formulat până la un punct acuzele cu subiect È™i predicat. A plătit pentru asta, s-a învățat minte, a tăcut. Deocamdată nici ea nu mai este È™icanată de binomul SRI „“ DNA. Acum stă È™i ea liniÈ™tită.
Sunt curios cum va proceda ingeniosul Sebastian Ghiță după ce a lansat buzduganul de ieri. Să ceri public audiență la procurorul general Tiberiu Nițu pentru a-i prezenta acestuia „informații și probe care vizează o situație extrem de gravă”, să nominalizezi, în acest context, pe Traian Băsescu, Victor Ponta È™i Gabriel Oprea, este, orice s-ar zice, al naibii de ofertant. Mai ales dacă nu pierdem din vedere faptul că Tiberiu Nițu, considerat omul lui Victor Ponta, nu pare a avea aceleaÈ™i inhibiții pe care le-au dovedit Coldea È™i Kovesi când vine vorba de Traian Băsescu.
În plus, am aÈ™a, o bănuială spre certitudine că, odată ajuns în tête-à-tête-ul dorit cu Tiberiu Nițu, Sebastian Ghiță va avea niÈ™te dezvăluiri extrem de suculente de oferit la schimb È™i în legătură cu Florian Coldea. De exemplu, despre geanta cu bani primită din partea acestuia prin intermediul lui Dorin CocoÈ™ (conform mărturiei Elenei Udrea) È™i despre multe, multe altele. Dacă va fi nevoie…
Ca È™i Elena Udrea, Sebastian Ghiță È™tie fără număr È™i penale despre „žgreii sistemului”. Le vom afla vreodată? Sau după învolburarea acestor zile, care l-a scos pe domnul Ghiță din flegmatica sa tăcere olimpiană, vom asista din nou la efectul de surdină al batistei pe țambal cu care ne-au obiÈ™nuit infailibilii justiției noastre independente atunci când cercul de foc al È™antajului se apropie prea mult de ei?

Să fie Sebastian Ghiță buturuga mică ce răstoarnă carul mare? Potențial ar avea. Să vedem dacă are È™i… sevă.

Contele de Saint GermainEditorialeAsesoft,baTISTA PE TAMBAL,Departamentul de Stat al SUA,DNA,Dorin Cocos,Elena Udrea,Florian Coldea,Gabriel Oprea,Laura Kovesi,PSD,Sebastian Ghita,Silicon Valley,SRI,tacere olimpiana,Tiberiu Nitu,Victor PontaPersonaj enigmatic, până într-acolo încât chiar È™i necugetatul imprecator Traian Băsescu îl porcăia cu prudență, recunoscând plin de invidie că îl consideră exponentul unui diabolismul de tip nou, bazat pe o inteligență subtil adaptată la prezent, Sebastian Ghiță pare a-È™i fi pierdut brusc din puterile paranormale. Principalul beneficiar de...Blog politic si polemic