Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

„Destinul nostru este să ne fie frică” cugeta resemnat domnul Goliadkin, agresat de dublul său tot mai diabolic prin șiretenia de uzurpator.
Mi-a venit în minte acest citat din Dostoievski privind la România de azi. În care, pe de o parte, frica revine la putere de parcă niciodată nu ne-ar fi părăsit iar, pe de altă parte, mai răul tinde să ia locul răului, în cea mai perfidă demonstrație că diavolul există și nu stă degeaba.
Am scăpat de Băsescu și ne-am pricopsit cu DNA-ul. Ștafeta dictaturilor.
Băsescu și-a consolidat puterea autocratică băgându-și la pârnaie adversarii. Același lucru, dar mult mai îngrijorător, îl face acum și DNA-ul.
„Mult mai îngrijorător”, pentru că Băsescu avea anii de mandat limitați la 10. DNA-ul își construiește o dictatură ilimitată. A adunat deja ca trofee CCR, DIICOT, ANI, Parlamentul, Guvernul, administrațiile locale. Și vânătoarea, adeseori cu accente de braconaj, continuă.
Ultimul abuz, dintr-o lungă serie în crescendo, s-a comis ieri, prin reținerea avocatei Alinei Bica. Mi se pare nu doar aberant ci și sfidător. Aberant judecând după derizoriul pretextului invocat (avocatul pe care și l-a ales s-o apere nu era înscris în nu știu ce barou); sfidător prin renunțarea la orice autocenzură impusă de principiile fundamentale ale dreptului penal. Să transmiți amenințări voalate (cum s-a plâns de mai multe ori respectiva avocată) și apoi chiar să le pui în aplicare, ăsta da tupeu de bazat. Cine va mai îndrăzni de-acum încolo să accepte a o apăra pe bune și cu devoțiune pe Alina Bica și pe alți clienți negri ai marelui înălbitor de clasă politică? Probabil că foarte puțini și cu foarte mari rețineri.
Restrângerea dreptului la apărare prin înspăimântarea și terorizarea nu doar a inculpatului dar și a avocaților acestuia mi se pare un atentat la democrație și la respectarea drepturilor omului care nu ar trebui tolerat cu niciun preț.
Dar cine să se opună? Cine să semnaleze oficial abuzul și apoi să declanșeze măsurile reparatorii? Cum am mai spus, DNA, ca și SRI, se află în afara oricărui control instituțional autentic. CSM-ul? Care CSM? Acela care consideră că nu trebuie sesizată Inspecția Judiciară în legătură cu amenințarea pe care Traian Băsescu a adus-o în cel mai gangsteresc și explicit mod Procurorului General? Când același Băsescu a lansat moderate semne de întrebare la adresa procurorilor DNA care au emis în două ore 5 documente de punere sub acuzare a Elenei Udrea, același CSM a sărit ca ars în apărarea echipei DNA. De data asta, fiind vorba de Tiberiu Nițu, un potențial rival de glorie al doamnei Kovesi întru arestarea lui Traian Băsescu, pedala de surdină a fost apăsată până la fund.
Despre intimidarea de către DNA a judecătorilor de la înaltele instanțe, se tot comentează, în sistem, de multă vreme. La ce să ne mai așteptăm acum, după recenta agresiune asupra avocaților? Păi, probabil, la ceea ce se tot anunță pe surse: reducerea la tăcere a ziariștilor. Povestea cu Rareș Bogdan nu mi se pare deloc întâmplătoare. Se zvonește că ar urma Dan Tapalagă. Asta ca să se creeze un alibi de imparțialitate pentru când vor fi luați de guler mult râvniții insurgenți de la Antena 3.
Iar în tot acest timp, președintele Iohannis tace. În fapt, cauționează. Trecerea de la o dictatură la alta. De la dictatura lui Traian Băsescu la dictatura SRI + DNA.
Nu m-ar mira ca, sub înalta protecție a prezidențialei muțenii, mâine să fie arestat preventiv (dar suficient pentru forțarea demisiei și căderea Guvernului) Victor Ponta, poimâine Tiberiu Nițu (ca să se lămurească odată adevărata ierarhie din parchete) și, în final, presa cârcotașă.
După care președintele Klaus Iohannis va deveni „foarte liber sub cer”. Liber să aibă guvernul său dar eliberat și de mandatul cu care, niște oameni normali și sătui de dictatură, l-au investit.
Domnule președinte, faceți ceva ca să dați o șansă normalității! Nu vă cer să interveniți neconstituțional peste dezlănțuitele noastre instituții de fortă dar asigurați-vă că, cineva îndrituit, le controlează cu adevărat și le ferește de excese. Chiar și cei mai inteligenți și bineintenționați câini de pază (deși nu cred că este întrutotul cazul cu SRI și DNA), pot face mult rău odată scăpați din lesă. Feriți-ne, feriți-i și feriți-vă de acest pericol!

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,ANI,Antena 3,CCR,Codruta Kovesi,CSM,Dan Tapalagă,dictatura,DIICOT,DNA,Dostoievski,Goliatkin,Klaus Iohannis,Rares Bogdan,SRI,Tiberiu Nitu,Victor Ponta„Destinul nostru este să ne fie frică” cugeta resemnat domnul Goliadkin, agresat de dublul său tot mai diabolic prin șiretenia de uzurpator. Mi-a venit în minte acest citat din Dostoievski privind la România de azi. În care, pe de o parte, frica revine la putere de parcă niciodată nu...Blog politic si polemic