Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

„žDestinul nostru este să ne fie frică” cugeta resemnat domnul Goliadkin, agresat de dublul său tot mai diabolic prin È™iretenia de uzurpator.
Mi-a venit în minte acest citat din Dostoievski privind la România de azi. În care, pe de o parte, frica revine la putere de parcă niciodată nu ne-ar fi părăsit iar, pe de altă parte, mai răul tinde să ia locul răului, în cea mai perfidă demonstrație că diavolul există È™i nu stă degeaba.
Am scăpat de Băsescu È™i ne-am pricopsit cu DNA-ul. Ștafeta dictaturilor.
Băsescu È™i-a consolidat puterea autocratică băgându-È™i la pârnaie adversarii. AcelaÈ™i lucru, dar mult mai îngrijorător, îl face acum È™i DNA-ul.
„žMult mai îngrijorător”, pentru că Băsescu avea anii de mandat limitați la 10. DNA-ul îÈ™i construieÈ™te o dictatură ilimitată. A adunat deja ca trofee CCR, DIICOT, ANI, Parlamentul, Guvernul, administrațiile locale. Și vânătoarea, adeseori cu accente de braconaj, continuă.
Ultimul abuz, dintr-o lungă serie în crescendo, s-a comis ieri, prin reținerea avocatei Alinei Bica. Mi se pare nu doar aberant ci È™i sfidător. Aberant judecând după derizoriul pretextului invocat (avocatul pe care È™i l-a ales s-o apere nu era înscris în nu È™tiu ce barou); sfidător prin renunțarea la orice autocenzură impusă de principiile fundamentale ale dreptului penal. Să transmiți amenințări voalate (cum s-a plâns de mai multe ori respectiva avocată) È™i apoi chiar să le pui în aplicare, ăsta da tupeu de bazat. Cine va mai îndrăzni de-acum încolo să accepte a o apăra pe bune È™i cu devoțiune pe Alina Bica È™i pe alți clienți negri ai marelui înălbitor de clasă politică? Probabil că foarte puțini È™i cu foarte mari rețineri.
Restrângerea dreptului la apărare prin înspăimântarea È™i terorizarea nu doar a inculpatului dar È™i a avocaților acestuia mi se pare un atentat la democrație È™i la respectarea drepturilor omului care nu ar trebui tolerat cu niciun preț.
Dar cine să se opună? Cine să semnaleze oficial abuzul È™i apoi să declanÈ™eze măsurile reparatorii? Cum am mai spus, DNA, ca È™i SRI, se află în afara oricărui control instituțional autentic. CSM-ul? Care CSM? Acela care consideră că nu trebuie sesizată Inspecția Judiciară în legătură cu amenințarea pe care Traian Băsescu a adus-o în cel mai gangsteresc È™i explicit mod Procurorului General? Când acelaÈ™i Băsescu a lansat moderate semne de întrebare la adresa procurorilor DNA care au emis în două ore 5 documente de punere sub acuzare a Elenei Udrea, acelaÈ™i CSM a sărit ca ars în apărarea echipei DNA. De data asta, fiind vorba de Tiberiu Nițu, un potențial rival de glorie al doamnei Kovesi întru arestarea lui Traian Băsescu, pedala de surdină a fost apăsată până la fund.
Despre intimidarea de către DNA a judecătorilor de la înaltele instanțe, se tot comentează, în sistem, de multă vreme. La ce să ne mai aÈ™teptăm acum, după recenta agresiune asupra avocaților? Păi, probabil, la ceea ce se tot anunță pe surse: reducerea la tăcere a ziariÈ™tilor. Povestea cu RareÈ™ Bogdan nu mi se pare deloc întâmplătoare. Se zvoneÈ™te că ar urma Dan Tapalagă. Asta ca să se creeze un alibi de imparțialitate pentru când vor fi luați de guler mult râvniții insurgenți de la Antena 3.
Iar în tot acest timp, preÈ™edintele Iohannis tace. În fapt, cauționează. Trecerea de la o dictatură la alta. De la dictatura lui Traian Băsescu la dictatura SRI + DNA.
Nu m-ar mira ca, sub înalta protecție a prezidențialei muțenii, mâine să fie arestat preventiv (dar suficient pentru forțarea demisiei È™i căderea Guvernului) Victor Ponta, poimâine Tiberiu Nițu (ca să se lămurească odată adevărata ierarhie din parchete) È™i, în final, presa cârcotaÈ™ă.
După care preÈ™edintele Klaus Iohannis va deveni „žfoarte liber sub cer”. Liber să aibă guvernul său dar eliberat È™i de mandatul cu care, niÈ™te oameni normali È™i sătui de dictatură, l-au investit.
Domnule preÈ™edinte, faceți ceva ca să dați o È™ansă normalității! Nu vă cer să interveniți neconstituțional peste dezlănțuitele noastre instituții de fortă dar asigurați-vă că, cineva îndrituit, le controlează cu adevărat È™i le fereÈ™te de excese. Chiar È™i cei mai inteligenți È™i bineintenționați câini de pază (deÈ™i nu cred că este întrutotul cazul cu SRI È™i DNA), pot face mult rău odată scăpați din lesă. Feriți-ne, feriți-i È™i feriți-vă de acest pericol!

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,ANI,Antena 3,CCR,Codruta Kovesi,CSM,Dan Tapalagă,dictatura,DIICOT,DNA,Dostoievski,Goliatkin,Klaus Iohannis,Rares Bogdan,SRI,Tiberiu Nitu,Victor Ponta'žDestinul nostru este să ne fie frică' cugeta resemnat domnul Goliadkin, agresat de dublul său tot mai diabolic prin È™iretenia de uzurpator. Mi-a venit în minte acest citat din Dostoievski privind la România de azi. În care, pe de o parte, frica revine la putere de parcă niciodată nu...Blog politic si polemic