Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu face în aceste zile, împins de demonii ursitei sale, un lucru rău pentru sine dar bun pentru țară: dă teste de curaj È™i probitate copiilor săi din vicii.
Din viciul curiozității È™i al mahalagismului a zămislit Traian Băsescu avortonul cu SRI care s-a ocupat să reactiveze în ultimii 10 ani poliția politică în România.
Din viciul răzbunării a corcit Traian Băsescu neprihănitele principii ale justiției cu procurori È™i judecători stând capră, marcați de ADN-ul său revanÈ™ard.
Acum, când nota de plată îl amenință tot mai implacabil, Traian Băsescu încearcă să braveze vorbind mult È™i prost.
Ieri, în interval de numai câteva minute, piroanele pe care le-a scos pe gură cu planul de a străpunge, ca niÈ™te săgeți otrăvite, țintele vizate, s-au întors împotriva lui perforându-i armura de È™arlatan infailibil.
Și-a atacat avortonul zămislit cu SRI acuzându-l că habar n-a avut, înainte de 2010, de mafia de la ANRP. Că SRI ar fi aflat abia în 2010 despre malversațiunile cu restituiri, È™i asta doar pentru că l-a sesizat el, preÈ™edintele vigilent. După spusele lui Traian Băsescu rezultă că anemicul serviciu de informații dormise ani de zile în izmene, ratând cu un tembelism descalificant datoria patriotică de a descoperi una dintre cele mai mari È™i scandaloase fraudări ale bugetului de stat al României. Teribilă ofensă, greu de înghițit mai ales de una dintre cele mai răsfățate progenituri ale regimului.
Acuza e binevenită. Nu pentru că ar fi adevărată sau credibilă (căci, evident, nu este, È™tiut fiind faptul că încă din 2008 „“ 2009 Antena 3 făcuse dezvăluiri despre neregulile de la ANRP) ci pentru că dă acum prilejul lui Florian Coldea È™i instituției sale să dovedească dacă au sau nu curajul să-È™i apere onoarea, să-l înfrunte pe Băsescu, să-i spună în față, cu probe, că este un mitoman È™i un co-beneficiar al acelor devalizări. Despre care SRI nu numai că a È™tiut dinainte de 2010 dar l-a È™i informat.
Și-a sfidat corciturile cu justiția, mă refer la procurorii obedienți până mai ieri, puÈ™i azi în situația de a-i întocmi rechizitorii, replicându-le la acuzația că ar fi È™antajat-o pe senatoarea Firea cu un È™antaj È™i mai oribil: „žsă se hotărască doamna Firea dacă vrea să fie mămică sau politician”. Adică, mai pe înțelesul tuturor, dacă doamna Firea se va hotărî să fie politician (deci să continue procesul de È™antaj cu el), nu va mai fi mămică. Aceasta e dihotomia lui sau, sau! Cine n-o pricepe…, să dea vina pe natură!
Și această sfidare are partea ei bună. Cuplată cu telefonul dat de Traian Băsescu la cabinetul procurorului Nițu, ar constitui un excelent motiv de reținere pentru 24 de ore a lui Traian Băsescu È™i de cerere a arestării lui preventive pe motiv de tentativă de influențare a actului de justiție, de È™antaj în formă continuată È™i de amenințare cu provocarea avortului adusă unei femei însărcinate în 8 luni. Vor avea procurorii È™i judecătorii curajul È™i probitatea de a acționa astfel? Vor trece testul la care i-a supus ieri Traian Băsescu?
Logica lui „žsă se hotărască doamna Firea dacă vrea să fie mămică sau politician” este una evident amputată È™i manipulatorie. Deoarece există È™i varianta normalității, pe care Traian Băsescu o ignoră cu desăvârÈ™ire, aceea ca respectiva doamnă să poată fi simultan È™i mămică È™i politician. Tocmai prin excluderea din raționament a normalității, amenințarea lui Băsescu devine odioasă.
Dar la capitolul logică nici doamna Elena Udrea nu stă mai bine. Ea afirmă că dacă se acceptă faptul că procurorii au răspuns, în vechiul regim, la comenzile lui Traian Băsescu, trebuie să se accepte È™i faptul că aceiaÈ™i procurori răspund acum comenzilor lui Klaus Iohannis. GreÈ™eala raționamentului doamnei Udrea este aceeaÈ™i comisă È™i de Traian Băsescu: se ignoră varianta normalității. Și anume că preÈ™edintele Klaus Iohannis nu dă comenzi procurorilor È™i judecătorilor.
Normalitatea, după cum se poate vedea, dăunează grav corupției È™i corupților. De aceea ea este exclusă dintre ipotezele de lucru ale acestora.
Multe voci spun că nu trebuie să ne aÈ™teptăm la nimic spectaculos de la procesul de È™antaj intentat lui Traian Băsescu. Omul nu va păți mare lucru pentru că acuzația e minoră în raport cu alte nefăcute teribile comise de acesta. Eu sunt puțin mai talionic È™i zic: dacă destinul social È™i politic al lui Traian Băsescu a fost marcat atât de profund de practicarea cu succes a È™antajului în tot ceea ce a întreprins pe calea parvenirii, nu ar fi normal ca È™i decăderea să i se tragă tot de la È™antaj?
O reținere de 24 de ore pentru acuzația de È™antaj, un Băsescu Traian încătuÈ™at cu mâinile la spate È™i îndesat în dubă cu o palmă grea apăsându-i chelia, nu ar fi un semn că destinul veghează È™i răslăteÈ™te echitabil?

Contele de Saint GermainEditorialeADN,ANRP,Antena 3,avorton,Elena Udrea,Florian Coldea,Gabriela Firea,Klaus Iohannis,santaj,SRITraian Băsescu face în aceste zile, împins de demonii ursitei sale, un lucru rău pentru sine dar bun pentru țară: dă teste de curaj È™i probitate copiilor săi din vicii. Din viciul curiozității È™i al mahalagismului a zămislit Traian Băsescu avortonul cu SRI care s-a ocupat să reactiveze în ultimii...Blog politic si polemic