Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Era pe vremea ajutoarelor de peste tot. Într-o comună din Moldova tocmai sosise un TIR cu zahăr și ulei. A fost degrabă înconjurat de localnici agitați care fâlfâiau deasupra capului bonuri emise de primărie. Omul și bonul. Bonul și pachetul. Unu’ mai vânjos și-a făcut loc cu coatele în față. După ce a dat bonul și a primit pachetul care i se cuvenea, în loc să plece acasă a rămas pe loc cerând, fără bon dar cu mare tupeu, și alte pachete: pentru muiere, pentru ăia mici, pentru ăi bătrâni. A mai primit în felul ăsta vreo trei rânduri de ajutoare până când o femeie sfrijită s-a pus cu pumnii și gura pe el, stârnindu-i și pe ceilalți și gonindu-l, cu hărmălaie, acasă.
Din păcate, specia asta de nesimțiți ne-a cam luat în primire imaginea și numele. Un specimen al ei, emblematic, a funcționat 10 ani chiar ca președinte al României.
Ceea ce vedem în aceste zile e de domeniul nesimțirii suprarealiste. Pur și simplu, Traian Băsescu se crede în continuare cel mai puternic om al țării. Îl ceartă pe președinte, îi batjocorește pe parlamentari, îl amenință pe primul procuror al țării, acuză de justiție discriminatorie tandemul SRI – DNA și, nu în ultimul rând, pretinde și obține de la instituții ale statului privilegii pe care a încetat de 3 luni să le mai aibă legal.
SPP-ul în asigură o protecție complet disproporționată față de statutul său actual. În vreme ce Iliescu și Constantinescu se deplasează însoțiți simbolic de câte un singur un ofițer de protecție, Traian Băsescu este apărat, la ieșirile publice, de o întreagă divizie de ginitori și marditori. Mai mult, SPP-ul îi prestează și servicii gospodărești cum ar fi aprovizionarea cu d-ale gurii și mutarea mobilei de la o locație la alta. Dar abuzul cel mai mare prin care SPP-ul îi acordă privilegii nemeritate lui Traian Băsescu este legat de condițiile aberante pe care le impune pentru locuința ce urmează a-i fi repartizată acum, după ce și-a încheiat mandatul. Traian Băsescu nu refuză în nume personal numeroasele vile de protocol ce i-au fost propuse de guvern. El le refuză la șto, cu manta, prin intermediul SPP, care apreciază că aceste vile nu pot fi securizate corespunzător. Este atât de strident trucul încât generalul Lucian Pahonțu, șeful SPP, ar fi trebuit mătrășit demult pe motiv de abuz în serviciu. Oare regulile pe care el le invocă, la nazurile fostului președinte, nu s-ar impune să fie aceleași care s-au aplicat și locuințelor actuale ale lui Ion Iliescu și Emil Constantinescu? Pentru acest fost marinar care a nenorocit atâta lume trebuie neapărat conac în mijlocul pădurii, cu cramă de protocol și ieșire la debarcader?
Nici cu RAPPS-ul nu mi-e rușine. Alt branșament la putere de care Băsescu se ține cu dinții. „Scroviștea vi s-ar părea corespunzătoare, ca locație, excelență”? „Bine bă, fie, ca să vă scot din rahat, că știu că aveți și voi ordinele voastre de îndeplinit!. Mi-o puneți la dispoziție integral dar în contract marcați doar un parter de vreo 150 mp, ca să nu bată la ochi!. Că, futu-i, mor unii de grija mea și să nu se umfle rânza-n ei!. Și încă ceva. Nu trebuie să vă grăbiți cu renovarea vilei din Gogol. Doar nu facem tot deranjul ăsta cu Scroviștea doar pentru două luni”.
Ar mai fi Serviciul de Telecomunicații Speciale unde generalul Opriș a acumulat datorii substanțiale la fostul președinte, mai ales după scandalul cu avionul prăbușit în Apuseni. Cum ar putea el să se revanșeze mai bine pentru atât de dulcile „stele și proptele” primite în dar, decât ținându-i active lui Traian Băsescu telefoanele securizate, cu acces la informații din sistem. Desigur, demersul fiind profund ilegal, presupune oarecari riscuri și precauții. Tocmai de aceea oaza de la Scroviștea era necesară. Acolo protecția poate fi mai protecție și șestul mai șest.
Am numit doar trei instituții în care cârtițele băsiste și-au dat deja în petec, demascându-și fundurile emoliate, oferite cu grăbire și recunoștință impetuozității corupătorului lor. Câte or mai fi însă în așteptare, se întreabă cineva? Căci branșarea lui Traian Băsescu la putere și privilegii dovedește multă imaginație și o temeinicie aproape indestructibilă; o aderență de lipitoare, o perseverență de căpușă.
Pot accepta până la un punct lentoarea în reacții a președintelui Klaus Iohannis. Dacă ea reflectă cumpănirea de dinaintea acțiunii. Când însă observ cum permite ca, din puterea care i-a fost încredințată prin alegeri, o bună parte să-i fie piratată de un personaj labil ca Traian Băsescu și să fie folosită în beneficiul personal al acestuia, răbdarea mea cedează.
Traian Băsescu TREBUIE DECUPLAT URGENT DE LA PUTERE. Acum, imediat, legal, instituțional. Ce alte abuzuri mai așteaptă președintele Iohannis de la acesta, pentru a dezactiva ventuzele băsiste care parazitează stat, societate, aspirație spre normalitate?
Șefii de la SPP, STS, RAPPS – out! Deratizare La CSM și ICCJ! Unde are pârghii și poate înlocui băsiști influenți, s-o facă!
Am înțeles: nu vorbe ci fapte! Perfect. Dar hai să vedem faptele!
Până când să ne mai umilească plutonierul Pahonțu, cu lupă pe stele, tratându-l pe Băsescu ca pe un președinte in funcție și pe noi ca pe niște imbecili care înghit pe nemestecate orice baliverne? Ne protejează președintele ales de abuzurile și sfidările celui care chiar pe el, Iohannis, l-a numit indirect golan, sau ne transmite mesaje de băiat bun dar fără vână?
Spuneți-ne, domnule președinte Iohannis, vă este frică de Traian Băsescu? De-asta îl lăsați să ne batjocorească, să vă batjocorească, în continuare? Căci din faptele (?) dumneavoastră de până acum cam asta rezultă.

Contele de Saint GermainEditorialeajutoare,capuse,domeniul Scrovistea,Emil Constantinescu,Generalul Opris,Ion Iliescu,Klaus Iohannis,lipitori,Lucian Pahontu,RAPPS,SPP,SRI - DNA,STS,vila din GogolEra pe vremea ajutoarelor de peste tot. Într-o comună din Moldova tocmai sosise un TIR cu zahăr și ulei. A fost degrabă înconjurat de localnici agitați care fâlfâiau deasupra capului bonuri emise de primărie. Omul și bonul. Bonul și pachetul. Unu’ mai vânjos și-a făcut loc cu coatele în...Blog politic si polemic