Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Era pe vremea ajutoarelor de peste tot. Într-o comună din Moldova tocmai sosise un TIR cu zahăr È™i ulei. A fost degrabă înconjurat de localnici agitați care fâlfâiau deasupra capului bonuri emise de primărie. Omul È™i bonul. Bonul È™i pachetul. Unu”™ mai vânjos È™i-a făcut loc cu coatele în față. După ce a dat bonul È™i a primit pachetul care i se cuvenea, în loc să plece acasă a rămas pe loc cerând, fără bon dar cu mare tupeu, È™i alte pachete: pentru muiere, pentru ăia mici, pentru ăi bătrâni. A mai primit în felul ăsta vreo trei rânduri de ajutoare până când o femeie sfrijită s-a pus cu pumnii È™i gura pe el, stârnindu-i È™i pe ceilalți È™i gonindu-l, cu hărmălaie, acasă.
Din păcate, specia asta de nesimțiți ne-a cam luat în primire imaginea È™i numele. Un specimen al ei, emblematic, a funcționat 10 ani chiar ca preÈ™edinte al României.
Ceea ce vedem în aceste zile e de domeniul nesimțirii suprarealiste. Pur È™i simplu, Traian Băsescu se crede în continuare cel mai puternic om al țării. Îl ceartă pe preÈ™edinte, îi batjocoreÈ™te pe parlamentari, îl amenință pe primul procuror al țării, acuză de justiție discriminatorie tandemul SRI „“ DNA È™i, nu în ultimul rând, pretinde È™i obține de la instituții ale statului privilegii pe care a încetat de 3 luni să le mai aibă legal.
SPP-ul în asigură o protecție complet disproporționată față de statutul său actual. În vreme ce Iliescu È™i Constantinescu se deplasează însoțiți simbolic de câte un singur un ofițer de protecție, Traian Băsescu este apărat, la ieÈ™irile publice, de o întreagă divizie de ginitori È™i marditori. Mai mult, SPP-ul îi prestează È™i servicii gospodăreÈ™ti cum ar fi aprovizionarea cu d-ale gurii È™i mutarea mobilei de la o locație la alta. Dar abuzul cel mai mare prin care SPP-ul îi acordă privilegii nemeritate lui Traian Băsescu este legat de condițiile aberante pe care le impune pentru locuința ce urmează a-i fi repartizată acum, după ce È™i-a încheiat mandatul. Traian Băsescu nu refuză în nume personal numeroasele vile de protocol ce i-au fost propuse de guvern. El le refuză la È™to, cu manta, prin intermediul SPP, care apreciază că aceste vile nu pot fi securizate corespunzător. Este atât de strident trucul încât generalul Lucian Pahonțu, È™eful SPP, ar fi trebuit mătrăÈ™it demult pe motiv de abuz în serviciu. Oare regulile pe care el le invocă, la nazurile fostului preÈ™edinte, nu s-ar impune să fie aceleaÈ™i care s-au aplicat È™i locuințelor actuale ale lui Ion Iliescu È™i Emil Constantinescu? Pentru acest fost marinar care a nenorocit atâta lume trebuie neapărat conac în mijlocul pădurii, cu cramă de protocol È™i ieÈ™ire la debarcader?
Nici cu RAPPS-ul nu mi-e ruÈ™ine. Alt branÈ™ament la putere de care Băsescu se ține cu dinții. „žScroviÈ™tea vi s-ar părea corespunzătoare, ca locație, excelență”? „žBine bă, fie, ca să vă scot din rahat, că È™tiu că aveți È™i voi ordinele voastre de îndeplinit!. Mi-o puneți la dispoziție integral dar în contract marcați doar un parter de vreo 150 mp, ca să nu bată la ochi!. Că, futu-i, mor unii de grija mea È™i să nu se umfle rânza-n ei!. Și încă ceva. Nu trebuie să vă grăbiți cu renovarea vilei din Gogol. Doar nu facem tot deranjul ăsta cu ScroviÈ™tea doar pentru două luni”.
Ar mai fi Serviciul de Telecomunicații Speciale unde generalul OpriÈ™ a acumulat datorii substanțiale la fostul preÈ™edinte, mai ales după scandalul cu avionul prăbuÈ™it în Apuseni. Cum ar putea el să se revanÈ™eze mai bine pentru atât de dulcile „žstele È™i proptele” primite în dar, decât ținându-i active lui Traian Băsescu telefoanele securizate, cu acces la informații din sistem. Desigur, demersul fiind profund ilegal, presupune oarecari riscuri È™i precauții. Tocmai de aceea oaza de la ScroviÈ™tea era necesară. Acolo protecția poate fi mai protecție È™i È™estul mai È™est.
Am numit doar trei instituții în care cârtițele băsiste È™i-au dat deja în petec, demascându-È™i fundurile emoliate, oferite cu grăbire È™i recunoÈ™tință impetuozității corupătorului lor. Câte or mai fi însă în aÈ™teptare, se întreabă cineva? Căci branÈ™area lui Traian Băsescu la putere È™i privilegii dovedeÈ™te multă imaginație È™i o temeinicie aproape indestructibilă; o aderență de lipitoare, o perseverență de căpuÈ™ă.
Pot accepta până la un punct lentoarea în reacții a preÈ™edintelui Klaus Iohannis. Dacă ea reflectă cumpănirea de dinaintea acțiunii. Când însă observ cum permite ca, din puterea care i-a fost încredințată prin alegeri, o bună parte să-i fie piratată de un personaj labil ca Traian Băsescu È™i să fie folosită în beneficiul personal al acestuia, răbdarea mea cedează.
Traian Băsescu TREBUIE DECUPLAT URGENT DE LA PUTERE. Acum, imediat, legal, instituțional. Ce alte abuzuri mai aÈ™teaptă preÈ™edintele Iohannis de la acesta, pentru a dezactiva ventuzele băsiste care parazitează stat, societate, aspirație spre normalitate?
Șefii de la SPP, STS, RAPPS „“ out! Deratizare La CSM È™i ICCJ! Unde are pârghii È™i poate înlocui băsiÈ™ti influenți, s-o facă!
Am înțeles: nu vorbe ci fapte! Perfect. Dar hai să vedem faptele!
Până când să ne mai umilească plutonierul Pahonțu, cu lupă pe stele, tratându-l pe Băsescu ca pe un preÈ™edinte in funcție È™i pe noi ca pe niÈ™te imbecili care înghit pe nemestecate orice baliverne? Ne protejează preÈ™edintele ales de abuzurile È™i sfidările celui care chiar pe el, Iohannis, l-a numit indirect golan, sau ne transmite mesaje de băiat bun dar fără vână?
Spuneți-ne, domnule preÈ™edinte Iohannis, vă este frică de Traian Băsescu? De-asta îl lăsați să ne batjocorească, să vă batjocorească, în continuare? Căci din faptele (?) dumneavoastră de până acum cam asta rezultă.

Contele de Saint GermainEditorialeajutoare,capuse,domeniul Scrovistea,Emil Constantinescu,Generalul Opris,Ion Iliescu,Klaus Iohannis,lipitori,Lucian Pahontu,RAPPS,SPP,SRI - DNA,STS,vila din GogolEra pe vremea ajutoarelor de peste tot. Într-o comună din Moldova tocmai sosise un TIR cu zahăr È™i ulei. A fost degrabă înconjurat de localnici agitați care fâlfâiau deasupra capului bonuri emise de primărie. Omul È™i bonul. Bonul È™i pachetul. Unu'™ mai vânjos È™i-a făcut loc cu coatele în...Blog politic si polemic