Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Nu trebuie multă perspicacitate pentru a identifica, în fauna zglobie a presei româneÈ™ti, cozile de topor infiltrate aici de serviciile secrete. Eu unul, fără să am certitudini bazate pe documente, am bănuieli bazate pe comportamente.
Nu am făcut deloc un secret din faptul că îi cred din aceeaÈ™i tagmă cu Robert Turcescu È™i pe Mircea Marian, pe Cristian Câmpeanu, pe Sabina Fati ori pe Cristian Turturică. Las la o parte faptul că parcă scrie pe mutrele lor, lucind de sudoarea duplicității, „žnoi suntem ziariÈ™ti doar în subsidiar” dar felul în care se exprimă, în care redactează, în care bat în cuie, schematic, evenimente fluide complexe, trădează mai degrabă reflexe de raportare la ordin decât vreun minim talent narativ, vreo palidă tresărire de obiectivitate.
Cu toate acestea, îi citesc aproape cu regularitate. Pentru că îmi oferă indicii, adeseori prețioase, despre poziționarea celor pe care îi servesc.
Cristian Turturică publică azi în România Liberă un articol cu un titlu incitant: „žCând se încheie Etapa Anchetelor Mari”. M-aÈ™ fi aÈ™teptat la un răspuns la această întrebare inspirat din dinamica saturației, ceva de genul „ždupă ce se atinge punctul de maxim”. Pentru cazul propus asta însemnând „ždupă ce va fi arestat È™i Traian Băsescu”. Ei bine, nu! Nici vorbă de aÈ™a ceva. Planul serviciilor pe care le slujeÈ™te domnul Turturică È™i care transpare din reportajul lui de misiune pare a fi cu totul altul. Unul îngrijorător prin sectarismul său, unul unidirecționat, sângeros, revanÈ™ard È™i, mai ales care nu are nimic de-a face cu ideea de justiție (mai puțin faptul că o foloseÈ™te ca pretext de intervenție).
„žEtapa Anchetelor Mari nu se poate încheia decât după ce nu vor mai fi lăsați în picioare (libertate) cei ce ne pot întoarce în Etapa Porcăriilor Mari. […] Nu există nici o È™ansă (pentru PSD È™i corupți) ca el (George Maior, n.a.) să fi urmărit să anunțe Marea Liberare prin prognoza sa.
Da, Etapa Anchetelor Mari se va încheia cândva, dar este greu de crezut că asta se va întâmpla de 1 Mai, sau de 23 August, sau de Crăciun. Nu au trecut decât È™ase luni de când Laura Codruța Kovesi spunea că DNA are în lucru 4.500 de dosare de corupție „žnivel mediu È™i înalt”. Ce ar trebui să se întâmple cu aceste dosare o dată ce Șova È™i Vâlcov vor ajunge acolo unde le e locul, după mintea pesediÈ™tilor? Gata, au hrănit jandarmul mondial cu o ultimă porție de sânge de fecioară È™i restul dosarelor se dau la topit? Fecioarele scăpate ca prin minune de poftele monstrului vor fi libere să pună din nou de o orgie?
Au trecut 10 ani de la înfrângerea lui Adrian Năstase È™i progeniturile lui Ion Iliescu tot nu pricep. Ceea ce a devenit vizibil o dată cu prăbuÈ™irea È™efului celui mai corupt guvern din Europa este Master Planul RenaÈ™terii României. […]
Vom È™ti că ne apropiem de apusul Etapei Anchetelor Mari când vom vedea nu că politicieni precum Ponta sau Dragnea răsuflă uÈ™urați, ci atunci când ei vor dispărea din arena publică. […]
Vom È™ti că Etapa Anchetelor Mari s-a încheiat atunci când, uitându-ne în urmă la aceÈ™ti ani, ne vom întreba È™ocați cum a fost posibil să acceptăm să fim conduÈ™i de lideri precum cei ce domină azi scena politică È™i cum am putut tolera să fim furați cu atâta neruÈ™inare ca acum”.
Să observăm că în plin taifun justițiarist, când se construieÈ™te versiunea valahă a marii piramide de la Gizeh cu dosarele de agoniseli babilonice ale exponenților regimului borfaÈ™ Traian Băsescu, când faraonul însuÈ™i riscă a fi îngropat de viu după ce familie È™i țiitoare îl încolțesc nemiloase cu un sarcofag ca un mincioc de peÈ™ti mari, domnul Turturică (vocea ventrilocă a domnului Coldea, probabil) pune reflectoarele pe PSD, pe Ponta È™i Dragnea, pe Vâlcov È™i Șova, pe Năstase È™i Iliescu. Nicio vorbă de Băsescu, nicio vorbă de Udrea. Despre Blaga È™i Predoiu mucles total!
Să fi prelungit SRI, sine die, prohibiția la Băsescu È™i PDL-iÈ™tii guvernamentabili? Sau să fie doar rărunchii domnului Turturică de vină pentru atâta „žrectitudine”?

Contele de Saint GermainEditorialeCrinstian Campeanu,Cristian Turturica,DNA,Dragnea,Elena Udrea,Șova,Florian Coldea,George Maior,Iliescu,marea piramida de la Gizeh,Mircea Marian,Nastase,Ponta,Predoiu,PSD,Robert Turcescu,Sabina Fati,SRI,Vâlcov,Vasile Blaga,ventrilocNu trebuie multă perspicacitate pentru a identifica, în fauna zglobie a presei româneÈ™ti, cozile de topor infiltrate aici de serviciile secrete. Eu unul, fără să am certitudini bazate pe documente, am bănuieli bazate pe comportamente. Nu am făcut deloc un secret din faptul că îi cred din aceeaÈ™i tagmă...Blog politic si polemic