Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Nu trebuie multă perspicacitate pentru a identifica, în fauna zglobie a presei românești, cozile de topor infiltrate aici de serviciile secrete. Eu unul, fără să am certitudini bazate pe documente, am bănuieli bazate pe comportamente.
Nu am făcut deloc un secret din faptul că îi cred din aceeași tagmă cu Robert Turcescu și pe Mircea Marian, pe Cristian Câmpeanu, pe Sabina Fati ori pe Cristian Turturică. Las la o parte faptul că parcă scrie pe mutrele lor, lucind de sudoarea duplicității, „noi suntem ziariști doar în subsidiar” dar felul în care se exprimă, în care redactează, în care bat în cuie, schematic, evenimente fluide complexe, trădează mai degrabă reflexe de raportare la ordin decât vreun minim talent narativ, vreo palidă tresărire de obiectivitate.
Cu toate acestea, îi citesc aproape cu regularitate. Pentru că îmi oferă indicii, adeseori prețioase, despre poziționarea celor pe care îi servesc.
Cristian Turturică publică azi în România Liberă un articol cu un titlu incitant: „Când se încheie Etapa Anchetelor Mari”. M-aș fi așteptat la un răspuns la această întrebare inspirat din dinamica saturației, ceva de genul „după ce se atinge punctul de maxim”. Pentru cazul propus asta însemnând „după ce va fi arestat și Traian Băsescu”. Ei bine, nu! Nici vorbă de așa ceva. Planul serviciilor pe care le slujește domnul Turturică și care transpare din reportajul lui de misiune pare a fi cu totul altul. Unul îngrijorător prin sectarismul său, unul unidirecționat, sângeros, revanșard și, mai ales care nu are nimic de-a face cu ideea de justiție (mai puțin faptul că o folosește ca pretext de intervenție).
„Etapa Anchetelor Mari nu se poate încheia decât după ce nu vor mai fi lăsați în picioare (libertate) cei ce ne pot întoarce în Etapa Porcăriilor Mari. […] Nu există nici o șansă (pentru PSD și corupți) ca el (George Maior, n.a.) să fi urmărit să anunțe Marea Liberare prin prognoza sa.
Da, Etapa Anchetelor Mari se va încheia cândva, dar este greu de crezut că asta se va întâmpla de 1 Mai, sau de 23 August, sau de Crăciun. Nu au trecut decât șase luni de când Laura Codruța Kovesi spunea că DNA are în lucru 4.500 de dosare de corupție „nivel mediu și înalt“. Ce ar trebui să se întâmple cu aceste dosare o dată ce Șova și Vâlcov vor ajunge acolo unde le e locul, după mintea pesediștilor? Gata, au hrănit jandarmul mondial cu o ultimă porție de sânge de fecioară și restul dosarelor se dau la topit? Fecioarele scăpate ca prin minune de poftele monstrului vor fi libere să pună din nou de o orgie?
Au trecut 10 ani de la înfrângerea lui Adrian Năstase și progeniturile lui Ion Iliescu tot nu pricep. Ceea ce a devenit vizibil o dată cu prăbușirea șefului celui mai corupt guvern din Europa este Master Planul Renașterii României. […]
Vom ști că ne apropiem de apusul Etapei Anchetelor Mari când vom vedea nu că politicieni precum Ponta sau Dragnea răsuflă ușurați, ci atunci când ei vor dispărea din arena publică. […]
Vom ști că Etapa Anchetelor Mari s-a încheiat atunci când, uitându-ne în urmă la acești ani, ne vom întreba șocați cum a fost posibil să acceptăm să fim conduși de lideri precum cei ce domină azi scena politică și cum am putut tolera să fim furați cu atâta nerușinare ca acum”.
Să observăm că în plin taifun justițiarist, când se construiește versiunea valahă a marii piramide de la Gizeh cu dosarele de agoniseli babilonice ale exponenților regimului borfaș Traian Băsescu, când faraonul însuși riscă a fi îngropat de viu după ce familie și țiitoare îl încolțesc nemiloase cu un sarcofag ca un mincioc de pești mari, domnul Turturică (vocea ventrilocă a domnului Coldea, probabil) pune reflectoarele pe PSD, pe Ponta și Dragnea, pe Vâlcov și Șova, pe Năstase și Iliescu. Nicio vorbă de Băsescu, nicio vorbă de Udrea. Despre Blaga și Predoiu mucles total!
Să fi prelungit SRI, sine die, prohibiția la Băsescu și PDL-iștii guvernamentabili? Sau să fie doar rărunchii domnului Turturică de vină pentru atâta „rectitudine”?

Contele de Saint GermainEditorialeCrinstian Campeanu,Cristian Turturica,DNA,Dragnea,Elena Udrea,Șova,Florian Coldea,George Maior,Iliescu,marea piramida de la Gizeh,Mircea Marian,Nastase,Ponta,Predoiu,PSD,Robert Turcescu,Sabina Fati,SRI,Vasile Blaga,Vâlcov,ventrilocNu trebuie multă perspicacitate pentru a identifica, în fauna zglobie a presei românești, cozile de topor infiltrate aici de serviciile secrete. Eu unul, fără să am certitudini bazate pe documente, am bănuieli bazate pe comportamente. Nu am făcut deloc un secret din faptul că îi cred din aceeași tagmă...Blog politic si polemic