Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu a început să vorbească. După ce-a experimentat vreo lună trucul tăcerii, sperând să-È™i adoarmă astfel adversarii È™i să audă mai bine pe unde scârțâie È™andramaua, a înțeles că i se pregăteÈ™te o încercuire zornăitoare È™i că muțenia lui aduce mai degrabă a lințoliu de îngropăciune decât a perdea de camuflaj.
Probabil că È™i plimbările pe la Parchet, cu corala Reaua Vestire intonând în plină stradă È™i pe toate vocile „žla puÈ™cărie”, i-au reactivat instinctele de bas. Cert este că ieri s-a exprimat de două ori, în forme mai puțin prezidențiale È™i cu timbrul gravității maxime, despre încercuire È™i încercuitori.
Întâi dimineață, pe Facebook. A sărit ca ars să conteste È™tirea dată pe surse, de două televiziuni, cum că Darius Vâlcov ar fi făcut la DNA un denunț împotriva sa. A susținut că nu crede aÈ™a ceva dar, că, È™i dacă s-ar fi întâmplat, denunțul este, cu siguranță, mincinos. Traian Băsescu dovedeÈ™te prin această intervenție pripeală È™i o logică neglijentă. Dacă denunțul nu ar fi existat, nu ar fi avut sens să fie categorisit drept mincinos. Existența minciunii presupune existența unei afirmații, deci a denunțului. Mesajul subliminal pe care domnul Băsescu s-a grăbit să îl transmită este că denunțul există, că È™tie ce conține acesta È™i că el, Băsescu, respinge cu fermitate acuzele ce i se aduc.
Mai târziu, spre seară, a intervenit telefonic în emisiunea lui Cătălin Striblea de la B1TV. Cu un tremolo în voce care uneori părea bahic, alteori emoțional, a ținut neapărat să atingă două puncte: nevinovăția lui în scandalul privind traficul de influență pentru ALRO Slatina È™i anormalitatea protejării de către „žcineva” din justiție a unor afaceriÈ™ti mafioți pe care i-a È™i numit.
M-aÈ™ fi aÈ™teptat ca din lista citită să nu lipsească È™i alți protejați ai justiției, mult mai notorii, cum ar fi Vasile Blaga, Emil Boc, Roberta Anastase, Sorin Blejnar. Ei bine, pe aceÈ™tia Traian Băsescu a găsit de cuviință să-i omită din enumerare.
Deducem de aici că există două liste de protejați, cu protectori diferiți: afaceriÈ™tii numiți de Băsescu care sunt protejați de Coldea „“ Kovesi È™i politicienii numiți de mine care sunt protejați de Băsescu.
Trecerea de la faza de amenințări voalate la faza de nume proprii mi se pare un semn că lupta se ascute, că muniția de manevră este înlocuită degrabă cu muniție de război.
Dosarele de È™antaj cu care Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni sunt foarte bine cunoscute de Coldea deoarece, la vremea reespectivă, chiar el i le-a furnizat preÈ™edintelui. AÈ™adar Coldea È™tie la ce se poate aÈ™tepta din partea lui Băsescu È™i-È™i poate pregăti cu luciditate riposta. Invers însă, lucrurile stau total diferit. Dosarele pe care Coldea i le-a pregătit lui Băsescu pentru fiecare din derapajele acestuia (È™i, slavă Domnului, prilejuri au fost din belÈ™ug) nu sunt cunoscute de fostul preÈ™edinte. Pot exista printre ele adevărate măciuci devastatoare, după care să nu te mai ridici niciodată. Va avea, È™iretul Băsescu, suficientă nebunie pentru a se confrunta până la capăt cu propriile sale nelegiuiri? Mă îndoiesc. Momentul în care îÈ™i va da seama că Florian Coldea nu este un simplu funcționar cu slăbiciuni umane, pe care să-l poată È™antaja după bunul plac, ci un sistem infernal pe care nu-l va putea învinge vreodată, cred că nu este departe.
Pe de altă parte, Elena Udrea începe să-È™i piardă răbdarea. Alienarea carcerii distruge moraluri mai ceva ca bolile incurabile. Temerea, care galopant pune stăpânire pe ea, este aceea a inutilității sacrificiului de a-l proteja pe Băsescu. Cu fiecare nouă dovadă incriminatorie la adresa acestuia obținută de procurori din alte surse, moneda ei de schimb pentru o eventuală îndulcire a anilor ce-o aÈ™teaptă, denunțul împotriva lui Traian Băsescu, se devalorizează.
Ieri, prin trecerea la nume proprii de protejați ai maÈ™inii infernale SRI – DNA, fostul preÈ™edinte a supralicitat o muniție (dosarele compromițătoare despre alții) în care È™i-a pus mari speranțe de salvare dar care, cred, va abate asupra sa un atac nimicitor.
Clasarea de către DNA a acuzațiilor față de Dinu Pescariu È™i Claudiu Florică va avea un impact spectaculos asupra reticenței multor gangsteri din protipendadă de a face denunțuri devastatoare despre Traian Băsescu. Mă gândesc la Videanu, la Bebe Ionescu, poate chiar la Blejnar, toți cu ghiulele atât de grele prinse de gleznă încât, fără o astfel de minune a clasării, odată scufundați nu-i va mai putea nimeni È™i nimic ridica la suprafață.
De-asta zic: Elena Udrea ar trebui să se grăbească în a-È™i vinde marfa procurorilor. Dacă vrea să mai primească ceva clemență pe ea. Altfel, inflația de delatori antibăsiÈ™ti îi va compromite orice È™ansă de salvare.

Contele de Saint GermainEditorialeAdriean Videanu,ALRO Slatina,B1TV,Bebe Ionescu,Catalin Striblea,Claudiu Florica,Codruta Kovesi,Dinu Pescariu,DNA,Elena Udrea,Emil Boc,Facebook,Florian Coldea,Parchet,Reaua Vestire,Roberta Anastase,Sorin Blejnar,SRI,Vasile BlagaTraian Băsescu a început să vorbească. După ce-a experimentat vreo lună trucul tăcerii, sperând să-È™i adoarmă astfel adversarii È™i să audă mai bine pe unde scârțâie È™andramaua, a înțeles că i se pregăteÈ™te o încercuire zornăitoare È™i că muțenia lui aduce mai degrabă a lințoliu de îngropăciune decât a...Blog politic si polemic