Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sorin Ionita din EVZ intitulat ” Pașa Voiculescu, boierul Năstase și revoluția pe model arab”, articol ce poate fi citit  accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pasa-voiculescu-boierul-nastase-si-revolutia-pe-model-arab-919891.html)

Toate găștile deocheate, caracterizate comportamental prin atitudine violentă,  afaceri dubioase, gangsterism, țin la păstrare câte un „băiat bun”, aparent altfel decât ceilalți, pe care să-l folosească la nevoie, dacă treaba devine groasă.

Vă mai amintiți filmul NaÈ™ul (The Godfather), famiglia Corleone? Într-o lume de duri, nestăpâniți, instinctuali, tot timpul cu mâna pe armă, apare o excepție: fragilul Michael Corleone (Al Pacino). El este crescut ca într-o seră: în liniște, la căldurică, departe de buruieni și sălbăticie.  Trimis la școli înalte, udat, plivit, este pregătit pentru o misiune de excepție.  Când vine momentul, mizându-se pe masca lui de „uman”, „credibil”, „educat”,  este scos la luptă. Cu o ferocitate depășind-o pe a fraților săi,  face ravagii printre dușmani, salvând clanul.

Mai aproape de noi avem exemplul fraților Becali. În vreme ce Ion Becali este bruta dezlănțuită, care împarte palme, scuipături și sudalme oricui nu apreciază cât de „berberit” și pomădat e el, fratele său Victor Becali pare a fi reversul. Calm, cu o sfătoșenie de  înțelept, amuzându-se cu indulgență de extravaganțele lui Ion, e trimis la înaintare ori de câte ori familia e în impas. Când cu binele nu poate rezolva problema, schimbă brusc registrul,  renunță la fardurile  de „om de lume” și-l eliberează din cușcă pe original, mai nemilos  și mai neacademic  în limbaj chiar și decât superlativul său frate.

Un astfel de personaj  îmi apare, după articolul de azi, domnul Sorin Ioniță. Deghizat până mai ieri în „băiat bun”, în credibilul, în criticul din interior și reformatorul partidului (până și pe mine m-a păcălit, făcându-mă să-l laud, intr-un comentariu mai vechi, că ar prezenta semne de emancipare occidentală), iată că se leapădă  de aparențe printr-o scuturare ca de dulău ieșit din apă și își dă brusc arama pe față.

„Negustor de piei de cloșcă”, „deranjați la bibilică”, „răcnetul de animal preistoric”, „bomboana pe colivă” sunt expresii ce s-ar potrivi mai bine profilului antropomorfic al lui Ion Becali (alias Mircea Mihăieș) decât celui al lui Victor Becali (maimuțărit aici de Sorin Ioniță).

Atâta streche lingvistică la o persoană pregătită special să pară rezonabilă și doctă, trădează un oarecare imperiu al urgenței. Ce s-o fi intâmplat atât de grav, mă întreb, de o fi fost nevoie, vorba domnului Ioniță, să fie scos în regim de avarie de la congelator și să fie trântit direct în tigaie, în uleiul încins, fără capac? Orice gospodină știe ce împroșcare urmează, cum se pătează aragazul și tot ce e apropiat în jur.

Cauza panicii să fie chiar ce încearcă domnul Ioniță a persifla?  Adică efectul „revoluțiilor din Maghreb” asupra „anemonelor” PDL-iste? Să fi fost cutremurată  gașca noastră conducătoare, aflată cu musca pe căciulă, chiar într-atât, de gradul 7 pe Richter, încât să dea liber la ieșit de prin scorburi tuturor armelor sale secrete ținute până acum în hibernare?

Sau o fi vorba de niște jocuri de societate puse la cale de ludicul nostru președinte, cu arestări preventive și alte pisici arătate adversarilor, jocuri incomodate de protestele fără precedent ale opoziției  față de abuzurile procurorilor?

Având în vedere că, pe aceeași temă, a ieșitieri  la luptă deschisă, cu pletele-n vânt  și Ioana d”™Arc a PDL-ului, doamna Monica Macovei,  ținută bine-n șa, să pară verticală, de orizontalul Radu Moraru, putem da credit și acestui al doilea motiv de mobilizare generală, ca pentru un război decisiv.

Dar peste toate aceste presupuneri, rămânem cu o certitudine: AND-ul acestui articol a arătat fără dubiu că domnul Ioniță este fratele de cauză și mijloace al domnului Mihăieș. Să-și trăiască!

Contele de Saint GermainCrochiul de martiPolemicebaieti buni,Becali,Corleone,EVZ,Mircea Mihaies,Nasul,Sorin Ionita(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sorin Ionita din EVZ intitulat ' Pașa Voiculescu, boierul Năstase și revoluția pe model arab', articol ce poate fi citit  accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pasa-voiculescu-boierul-nastase-si-revolutia-pe-model-arab-919891.html) Toate găștile deocheate, caracterizate comportamental prin atitudine violentă,  afaceri dubioase, gangsterism, țin la păstrare câte un 'băiat bun', aparent...Blog politic si polemic