Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sorin Ionita din EVZ intitulat ” Paşa Voiculescu, boierul Năstase şi revoluţia pe model arab”, articol ce poate fi citit  accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pasa-voiculescu-boierul-nastase-si-revolutia-pe-model-arab-919891.html)

Toate găştile deocheate, caracterizate comportamental prin atitudine violentă,  afaceri dubioase, gangsterism, ţin la păstrare câte un “băiat bun”, aparent altfel decât ceilalţi, pe care să-l folosească la nevoie, dacă treaba devine groasă.

Vă mai amintiţi filmul Nașul (The Godfather), famiglia Corleone? Într-o lume de duri, nestăpâniţi, instinctuali, tot timpul cu mâna pe armă, apare o excepţie: fragilul Michael Corleone (Al Pacino). El este crescut ca într-o seră: în linişte, la căldurică, departe de buruieni şi sălbăticie.  Trimis la şcoli înalte, udat, plivit, este pregătit pentru o misiune de excepţie.  Când vine momentul, mizându-se pe masca lui de “uman”, “credibil”, “educat”,  este scos la luptă. Cu o ferocitate depăşind-o pe a fraţilor săi,  face ravagii printre duşmani, salvând clanul.

Mai aproape de noi avem exemplul fraţilor Becali. În vreme ce Ion Becali este bruta dezlănţuită, care împarte palme, scuipături şi sudalme oricui nu apreciază cât de “berberit” şi pomădat e el, fratele său Victor Becali pare a fi reversul. Calm, cu o sfătoşenie de  înţelept, amuzându-se cu indulgenţă de extravaganţele lui Ion, e trimis la înaintare ori de câte ori familia e în impas. Când cu binele nu poate rezolva problema, schimbă brusc registrul,  renunţă la fardurile  de “om de lume” şi-l eliberează din cuşcă pe original, mai nemilos  şi mai neacademic  în limbaj chiar şi decât superlativul său frate.

Un astfel de personaj  îmi apare, după articolul de azi, domnul Sorin Ioniţă. Deghizat până mai ieri în ”băiat bun”, în credibilul, în criticul din interior şi reformatorul partidului (până şi pe mine m-a păcălit, făcându-mă să-l laud, intr-un comentariu mai vechi, că ar prezenta semne de emancipare occidentală), iată că se leapădă  de aparenţe printr-o scuturare ca de dulău ieşit din apă şi îşi dă brusc arama pe faţă.

“Negustor de piei de cloşcă”, “deranjaţi la bibilică”, “răcnetul de animal preistoric”, “bomboana pe colivă” sunt expresii ce s-ar potrivi mai bine profilului antropomorfic al lui Ion Becali (alias Mircea Mihăieş) decât celui al lui Victor Becali (maimuţărit aici de Sorin Ioniţă).

Atâta streche lingvistică la o persoană pregătită special să pară rezonabilă şi doctă, trădează un oarecare imperiu al urgenţei. Ce s-o fi intâmplat atât de grav, mă întreb, de o fi fost nevoie, vorba domnului Ioniţă, să fie scos în regim de avarie de la congelator şi să fie trântit direct în tigaie, în uleiul încins, fără capac? Orice gospodină ştie ce împroşcare urmează, cum se pătează aragazul şi tot ce e apropiat în jur.

Cauza panicii să fie chiar ce încearcă domnul Ioniţă a persifla?  Adică efectul “revoluţiilor din Maghreb” asupra “anemonelor” PDL-iste? Să fi fost cutremurată  gaşca noastră conducătoare, aflată cu musca pe căciulă, chiar într-atât, de gradul 7 pe Richter, încât să dea liber la ieşit de prin scorburi tuturor armelor sale secrete ţinute până acum în hibernare?

Sau o fi vorba de nişte jocuri de societate puse la cale de ludicul nostru preşedinte, cu arestări preventive şi alte pisici arătate adversarilor, jocuri incomodate de protestele fără precedent ale opoziţiei  faţă de abuzurile procurorilor?

Având în vedere că, pe aceeaşi temă, a ieşitieri  la luptă deschisă, cu pletele-n vânt  şi Ioana d’Arc a PDL-ului, doamna Monica Macovei,  ţinută bine-n şa, să pară verticală, de orizontalul Radu Moraru, putem da credit şi acestui al doilea motiv de mobilizare generală, ca pentru un război decisiv.

Dar peste toate aceste presupuneri, rămânem cu o certitudine: AND-ul acestui articol a arătat fără dubiu că domnul Ioniţă este fratele de cauză şi mijloace al domnului Mihăieş. Să-şi trăiască!

Contele de Saint GermainCrochiul de martiPolemicebaieti buni,Becali,Corleone,EVZ,Mircea Mihaies,Nasul,Sorin Ionita(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sorin Ionita din EVZ intitulat ' Paşa Voiculescu, boierul Năstase şi revoluţia pe model arab', articol ce poate fi citit  accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pasa-voiculescu-boierul-nastase-si-revolutia-pe-model-arab-919891.html) Toate găştile deocheate, caracterizate comportamental prin atitudine violentă,  afaceri dubioase, gangsterism, ţin la păstrare câte un “băiat bun”, aparent...Blog politic si polemic