Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera semnat de Cristian Ghinea si intitulat „Anticoruptia e inumana”)

Dacă vinderea sufletului către diavol, lipsa de caracter, incultura, slugărnicia, ar fi fost încadrabile penal, atunci domnul Cristian Ghinea era de mult pus sub acuzare și ar fi servit de excelent exemplu pentru cazuri in care se impune arestarea preventivă. Deoarece, prin articolele sale se dovedește a fi, într-adevăr, un pericol public.

Întâi pentru că siluiește limba română. Prin ignoranță gramaticală și formulări de Gâgă.

Începutul articolului e edificator :

„Cam asta deduci din corul bocitoarelor formate din politicieni, avocați și moderatori TV…” Întâi că nu poți deduce ceva dintr-un cor (o formație, un grup) ci, eventual, din ce interpretează corul. Apoi sublimul acord „corul bocitoarelor formate din politicieni, avocați și moderatori” care, într-o școală de ciclu elementar i-ar fi adus o corigență la „scriere”. Ar fi trebuit „corul bocitoarelor format din…” sau „corul bocitoarelor formate din carne, sânge și lacrimi” (să zicem…).

Îndrăgostit de familia de cuvinte uman, inuman, umanitate, umanitar, autorul nu doar că apelează de vreo 7 ori la ea în numai câteva rânduri, cu o dizgrație stilistică de grefier, dar produce și contribuții pleonastice cum ar fi „buna umanitate”.

Un singur exemplu mai selectez (din nenumăratele):

„Am criticat la vremea lor și pensiile magistraților și ale diplomaților, și privilegiile academicienilor”. Ce să însemne „la vremea lor”™? Atunci când au fost acordate, atunci când erau în vigoare, atunci când au fost ciuntite cu satârul? „Vremea pensiilor”… concurs de perspicacitate. Cine înțelege dezordinea din gândurile domnului Ghinea?!

Că domnul Ghinea, în ciuda înfățisării sale de dodoloț somnolent, se agită, aflăm chiar de la domnia sa. Dar știți cu ce se agită? Așezați-vă să nu cădeți: „cu anticorupția”!

Acest „justițiar” telecomandat, care maculează blazonul celui mai respectat ziar postrevoluționar, România Liberă, respectat până când a încăput pe mâna unor Ghini, Câmpeni ori Fatii, are apucături de procuror ceaușist, din moment ce gândește în termenii următori:

„E clar deci, trebuie să ne comportăm uman, corupții sensibili nu trebuie judecați”.

V-ați prins? Cei puși sub acuzație de procurori, cei trimiși în judecată, cei arestați preventiv, sunt deja corupți. Nu doar învinuiți de corupție. Prezumție de nevinovăție? Hai domne! Pare Ghinea ăsta vreun naiv? Prezumția de nevinovăție este doar pentru prostirea proștilor și exonerarea portocaliilor. Propagandă ieftină. Noi aici avem un război.

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainEditorialeanticoruptie,Cristian Ghinea,prezumtia de nevinovatie,Romania Libera(Comentariu postat la articolul din Romania Libera semnat de Cristian Ghinea si intitulat 'Anticoruptia e inumana') Dacă vinderea sufletului către diavol, lipsa de caracter, incultura, slugărnicia, ar fi fost încadrabile penal, atunci domnul Cristian Ghinea era de mult pus sub acuzare și ar fi servit de excelent exemplu pentru cazuri...Blog politic si polemic