Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera semnat de Cristian Ghinea si intitulat “Anticoruptia e inumana”)

Dacă vinderea sufletului către diavol, lipsa de caracter, incultura, slugărnicia, ar fi fost încadrabile penal, atunci domnul Cristian Ghinea era de mult pus sub acuzare şi ar fi servit de excelent exemplu pentru cazuri in care se impune arestarea preventivă. Deoarece, prin articolele sale se dovedeşte a fi, într-adevăr, un pericol public.

Întâi pentru că siluieşte limba română. Prin ignoranţă gramaticală şi formulări de Gâgă.

Începutul articolului e edificator :

“Cam asta deduci din corul bocitoarelor formate din politicieni, avocaţi şi moderatori TV…” Întâi că nu poţi deduce ceva dintr-un cor (o formaţie, un grup) ci, eventual, din ce interpretează corul. Apoi sublimul acord “corul bocitoarelor formate din politicieni, avocaţi şi moderatori” care, într-o şcoală de ciclu elementar i-ar fi adus o corigenţă la “scriere”. Ar fi trebuit “corul bocitoarelor format din…” sau “corul bocitoarelor formate din carne, sânge şi lacrimi” (să zicem…).

Îndrăgostit de familia de cuvinte uman, inuman, umanitate, umanitar, autorul nu doar că apelează de vreo 7 ori la ea în numai câteva rânduri, cu o dizgraţie stilistică de grefier, dar produce şi contribuţii pleonastice cum ar fi “buna umanitate”.

Un singur exemplu mai selectez (din nenumăratele):

“Am criticat la vremea lor şi pensiile magistraţilor şi ale diplomaţilor, şi privilegiile academicienilor”. Ce să însemne “la vremea lor’? Atunci când au fost acordate, atunci când erau în vigoare, atunci când au fost ciuntite cu satârul? “Vremea pensiilor”… concurs de perspicacitate. Cine înţelege dezordinea din gândurile domnului Ghinea?!

Că domnul Ghinea, în ciuda înfăţisării sale de dodoloţ somnolent, se agită, aflăm chiar de la domnia sa. Dar ştiţi cu ce se agită? Aşezaţi-vă să nu cădeţi: “cu anticorupţia”!

Acest “justiţiar” telecomandat, care maculează blazonul celui mai respectat ziar postrevoluţionar, România Liberă, respectat până când a încăput pe mâna unor Ghini, Câmpeni ori Fatii, are apucături de procuror ceauşist, din moment ce gândeşte în termenii următori:

“E clar deci, trebuie să ne comportăm uman, corupţii sensibili nu trebuie judecaţi”.

V-aţi prins? Cei puşi sub acuzaţie de procurori, cei trimişi în judecată, cei arestaţi preventiv, sunt deja corupţi. Nu doar învinuiţi de corupţie. Prezumţie de nevinovăţie? Hai domne! Pare Ghinea ăsta vreun naiv? Prezumţia de nevinovăţie este doar pentru prostirea proştilor şi exonerarea portocaliilor. Propagandă ieftină. Noi aici avem un război.

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainEditorialeanticoruptie,Cristian Ghinea,prezumtia de nevinovatie,Romania Libera(Comentariu postat la articolul din Romania Libera semnat de Cristian Ghinea si intitulat 'Anticoruptia e inumana') Dacă vinderea sufletului către diavol, lipsa de caracter, incultura, slugărnicia, ar fi fost încadrabile penal, atunci domnul Cristian Ghinea era de mult pus sub acuzare şi ar fi servit de excelent exemplu pentru cazuri...Blog politic si polemic