O mie de cuvinte mestesugite nu fac mai mult decat ..

O mie de cuvinte mestesugite nu fac mai mult decat ... Eu eram cam in prima treime a coloanei. Fotografia mai umbrita este cu puhoiul care se vedea, in spatele meu, dinspre Gradina Botanica spre Leu (cca. 300m - 400 m lungime) iar fotografia mai luminoasa este coloana pe care o vedeam in fata mea, de la intrarea in Muzeul Cotroceni spre Splaiul Dambovitei (cca. 200m lungime).
continuare...

Oaspeţi pe blog: Adrian Rusu – Ce-a vrut să spună autorul

În Dilema Veche din 15 noiembrie 2012, Andrei Pleşu publică editorialul “Opriţi-vă” () . Aliniat în ultima vreme cu Mircea Cărtărescu în emiterea de viziuni apocaliptice  asupra viitorului societăţii româneşti de după 9 decembrie 2012, Andrei Pleşu adoptă tot mai des în textele sale tonalităţi şi titluri exclamatorii, imperative, armagedonice, pentru a da o nouă dimensiune, aceea a exasperării şi, chipurile, a luptei oneste în van, mesajelor sale de la care observă cum tot mai mulţi îşi întorc urechile. (more…)
continuare...

O analiză pe propriul text

Inspirată de un comentariu al Piticului Prono din care redau fragmentul ce m-a incitat: “Conte sunt siderat. Este o noua religie in Romania dedicata sfantului Hadrian. Chiar s-a sters banda complet, s-a uitat cine este omul asta? Faptul ca procesul a fost taraganat si sentinta a fost nefiresc de aspra, nu inseamna ca domnu’ Nasatse e vreun fel de martir. Nu stiu daca Adrian Nastase va intra in iconografie, dar a intrat in mitologie pentru aroganta, despotism si coruptie. A-l beatifica acum este o insulta pentru cei care au stiut sa accepte realmente demn sentintele (gen Anghel si Muresan), pentru cei care s-au pus la dispozitia justitiei si si-au dovedit nevinovatia (Seres si Tariceanu) sau au fost hartuiti (Vosganian si Nagi). ” (more…)
continuare...

Noi mărturii inedite despre Gabriel Liiceanu – articol retras!

Pe publicam aici, la rubrica “Musafiri pe blog”, o mărturie inedită a lui @clerc despre Gabriel Liiceanu. Povestea a stârnit interes, pasiuni şi chiar replici tăioase, unele vizându-mă. Azi am primit o nouă astfel de mărturie inedită de la @obs, cel pe care l-am preluat în editorial ieri, cu un foarte interesant şi bine scris comentariu la ultimul articol al lui Andrei Pleşu din Dilema Veche. Pentru că mărturia lui @obs oferă suficiente indicii de autenticitate şi este, în plus, captivantă, mă bucur să v-o împărtăşesc şi vouă, oaspeţilor mei, cu sentimentul că devenim astfel părtaşi cu toţii la lansarea unei mici (dar suculente) pagini de inedită istorie literară.  Actualizare ora 21:30 La cererea autorului (@obs), articolul continand postarea domniei sale referitoare la Gabriel Liiceanu a fost retras. Cei interesati pot citi materialul in cauza sub forma de comentariu la articolul meu mai vechi intitulat "Tacerile lui Liiceanu".
continuare...
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com