Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Așa cum am promis, un prim plan pentru inspiratele cugetări de vineri ale unui oaspete inteligent și măsurat al acestui blog, @piticul Prono.

 

[…]

Sunt surprins sa aflu cat de putin au contat [pentru Andrei Plesu, n.r.] forumistii educati si politicosi. Cei articulati. Cei care, chiar mustrator, se uitau in sus la Andrei Plesu. Sunt sacrificati in numele celorlalti? Care ceilalti forumisti ce sunt ei ?

SUNT DEMONI. Sunt toate fricile si neajunsurile noastre. Sunt fobiile pe care le-am supt cu laptele mamei. Snt cosmarurile gospodinei care  a gazduit armata rosie prin „˜50. Nu sunt oameni, chiar daca au fost oameni cei care au batut in tastatura. Este disperarea mamei care nu avea cu ce-si hrani copilul. Striviti de americani. O intreaga oroare colectiva se revarsa. Intregul bestiariu isi deschide portile: strigoi, stime, priculici, moroi . Oameni pe care ii stiai si care s-au intors sau nu din lagar … zombie „¦ Jidanul ucide romanul, alaturi de nazist, istoria nu conteaza. Masoneria bate pe sub masa palma cu Vaticanul. Tot ce e groaznic si obscur, urmasii zeilor maiasi ai mortii si razboiului se revarsa in randurile lor. Atemporal, Gingis Han face arc peste timp cu GRU, in subconstientul torturat al romanilor.

Atins de haina inefabila a libertatii absolute si anonime a netului, atribut aproape divin, forumistul mediu roman este ca un copil posedat de diavol in fata altarului: intra in convulsii si face spume la gura. Singurul loc la fel de violent este confruntarea pe net intre arabi si evrei „¦. In care Dumnezeu conduce negresit fiecare tabara spre glorie”¦.de fapt, distrugere „¦

Nu scriu ca sa scuz, ci ca sa explic. Incerc sa inteleg, si cred ca am inteles prea mult „“ intelectualul este un exorcist al spaimelor, un taumaturg. Harfa lui Ossian imblanzea fiare, iar flautistul din Hammelin a scos raul din oras. Frumoasa parabola, un geniu si un talent scot raul din oras, insa meschinii nu ii dau rasplata. Atunci se razbuna si la vrajeste copiii, pe care ii inapoiaza contra a ceea ce merita de la inceput. Minunata parabola asupra intelectualului si a influentei lui asupra tinerei generatii, insa Romania jucatorului devine un tablou de Goya. Pe langa bestial si lugubru, apare si absurdul, in care doar piticul.prono @ contele-de „“saint-germain, plasmuire a netului,  incearca sa vada de ce romanii sunt bestializati in subconstient „¦.

Conte, cu tot respectul pentru sensibiliatea ta si maiestria dlui Plesu, nu cred ca imi va lipsi prea tare. Erudit si placut, imi aduc aminte insa ca mai mult l-am criticat. Si sunt infometat de oameni frumosi si drepti. Nu scriu si nu scriem de placere. Ci din ura, furie si ingrijorare. Avem un motiv, eu unul nu pot sa il uit.

 

CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogandrei plesu,demon,forumisti,Goya,Hammelin,ingeri,OssianAșa cum am promis, un prim plan pentru inspiratele cugetări de vineri ale unui oaspete inteligent și măsurat al acestui blog, @piticul Prono.   Sunt surprins sa aflu cat de putin au contat forumistii educati si politicosi. Cei articulati. Cei care, chiar mustrator, se uitau in sus la Andrei Plesu....Blog politic si polemic