Abolirea șmecherească a democrației în România

  Motto: "Hell is full of good meanings and wishings" (Iadul e plin de gînduri și dorințe bune) Vechi proverb englezesc   Cu referire la motto, noi suntem mai familiarizați cu varianta "Drumul spre iad e pavat cu bune intenții". Este o formă disculpativă, un alibi comod acordat incapacității previzionale. O scuză oferită răului produs în numele binelui. (mai mult…)
continuare...

Când resentimentele, prostia È™i disprețul față de cetățean devin politică de stat

Evacuarea din sediu a Antenei 3 dă măsura priorităților È™i grijii pentru popor ale guvernanților acestei țări. Ceea ce primează pentru ei, odată ajunÈ™i la putere, este să se răzbune, să plătească polițe, să-È™i arate muÈ™chii, să-È™i umfle conturile personale. Puțin le-a păsat guvernanților noÈ™tri că milioane de români au încredere în această televiziune È™i că toți aceÈ™tia vor fi afectați dacă, măcar È™i pentru o zi, emisiunile lor preferate vor avea de suferit din cauza persecuțiilor, a mutării, a costurilor exorbitante provocate de o răzbunare dusă până la limitele patologicului. (mai mult…)
continuare...

Pe mine tot politica internă mă interesează…

 ... Pentru că, înainte de a mă afecta cel de-al treilea război mondial, a cărui declanșare tocmai ne-a fost anunțată de Ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon (), ceea ce-mi influențează existența imediată este lupta dementă (dar È™i palpitantă) pe care o duc, aici în țară, facțiuni instituționale avide de putere È™i politicieni săriți de pe fix. Serviciile de informații se răfuiesc între ele, monolitul justiției s-a spart iar Traian Băsescu a devenit solidar cu cămaÈ™a sa mai mult decât cu orice principii sau valori de pavoaz, etalate ipocrit pe durata mandatelor sale de preÈ™edinte. (mai mult…)
continuare...

Război fratricid între procurorii lui Băsescu

Joi , EVZ publica o știre intitulată "TRAIAN BÄ‚SESCU: VOCILE SECURITÄ‚ÈšII. Fostul PreÈ™edinte anunță începerea luptei pentru respectarea drepturilor omului" (aici). În ciuda semnificației sale, pe care eu o găsesc de-a dreptul premonitorie, această luare de poziție a fostului președinte a trecut neobservată. Ba, mai mult decât atât, două ore după prima lectură, când am vrut să recites È™tirea ca să mă asigur că nu mi-a scăpat ceva important, ea dispăruse din ediția electronică a EVZ. (mai mult…)
continuare...

Judecătoarea Camelia Bogdan „“ un pluton de execuție pe invers

De regulă, plutonul de execuție e mai numeros decât lotul condamnaților pe care-i are de lichidat. Cu toate că un singur soldat înarmat ar fi suficient să doboare o sută de criminali legați fedeleÈ™. Există însă o simbolistică a acestei proporții: într-o societate normală, binele trebuie să covârÈ™ească răul. (mai mult…)
continuare...

Darren White „“ o armă de È™antaj

Până È™i cele mai ciudate lucruri au unghiuri din care, privite, par de o normalitate fără cusur. Un bob de mac, plantat în centrul unui diamant È™lefuit cu zeci de fațete, devine de nerecunoscut pentru orice privitor din afară. Mai puțin pentru acela care l-a introdus acolo È™i îl contemplă exact prin minusculul tunel de inserție. (mai mult…)
continuare...

Andrei PleÈ™u „“ arhetipul descurcărețului simpatic „“ trădat de subconÈ™tient

Cum am mărturisit de mai multe ori, domnul Andrei PleÈ™u rămâne pentru mine un punct de interes atât atitudinal cât È™i stilistic. Domnia sa întruchipează arhetipul descurcărețului simpatic care-È™i realizează performanțele exploatându-È™i calități native indiscutabile cum ar fi inteligența sprințară, cultura lucrativă È™i un soi de cameleonism È™ugubăț pe care e greu să te superi atunci când nimereÈ™ti în zona lui de prestidigitație cu joben, capă È™i iepuraÈ™i. (Unele dintre adjectivele la care apelez sunt special alese din recuzita lexicală preferată a maestrului). (mai mult…)
continuare...

Mă opun reînvestirii din oficiu a Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

22 de ani la rând Nicolae Ceaușescu a fost reales prim "“ secretar al PCR, congres după congres. În unanimitate, fără competiție, fără contracandidați. Dintr-un motiv care nici nu mai trebuia explicat nației înțelepte: era unic și de neînlocuit. (mai mult…)
continuare...
12