Scorul acestui articol
[Total: 37 voturi. Media: 4.7]

 

Motto:

„Hell is full of good meanings and wishings”

(Iadul e plin de gînduri și dorințe bune)

Vechi proverb englezesc

 

Cu referire la motto, noi suntem mai familiarizați cu varianta „Drumul spre iad e pavat cu bune intenții”. Este o formă disculpativă, un alibi comod acordat incapacității previzionale. O scuză oferită răului produs în numele binelui.

  • Toate partidele sunt aceeași mizerie. Toți politicienii sunt corupți. Nu se mai poate cu clasa asta politică. Trebuie schimbată din temelii. Acum! Imediat! Fără milă! Asta strigă exasperată strada, brusc conștientă de forța ei de turmă, la un miting de câteva mii de somnolenți deranjați de nedreptate o dată pe generație!
  • Și cum s-ar putea face dintr-o dată, prin mecanisme democratice, această „schimbare din temelii” a clasei politice? – îi întreabă timid și precaut, pe proaspeții și nerăbdătorii luptători, un vetust anchilozat ca mine.
  • Nu știm cum, nu ne interesează cum, nu e treaba noastră, nu noi suntem plătiți pentru asta. Alții trebuie să o facă. Cei învestiți cu putere. De pildă președintele. De pildă justiția. Hoții băgați la pârnaie și, în locul lor, aduși oameni noi, curați, competenți, dedicați.

Este multă bună intenție în pavajul acestui drum dar și un idealism frate cu gogomănia. Te nemulțumește casa ta, că are igrasie, și tot ce-ți trece prin cap, într-un acces de furie, este să o dărâmi? Fără un plan coerent de reconstrucție? Fără materiale de calitate și o rezervă de adăpost pentru la iarnă?

Mai grav însă mi se pare răspunsul autorităților, al instituțiilor, al oamenilor care le compun și se simt direct amenințați de revolta buldozeriștilor de sistem. Nu ei reprezintă „politicienii corupți”, clasa politică pe care protestatarii o vor schimbată din temelii? Ba da! Și tocmai de aceea sunt gata să fraternizeze în orice condiții cu aceștia, să le dea impresia că-i ascultă și că se străduiesc să le îndeplinească dorințele.

Așa a apărut guvernul de tehnocrați, guvernul Cioloș. „Iată, peste noapte. Iată, fără politicieni. Iată, fără partide corupte. Cu oameni noi. Ați avut dreptate, manifestanți, se poate!”

Singura problemă este că în acest proces democrația s-a cam pierdut pe drum. Căci niciunul dintre noii guvernanți nu a fost ales de popor, la urne. Niciunul nu reprezintă demos-ul. Toți au fost numiți în funcții de niște numiți și mai mari, de asemenea ne aleși.

Se rezolvă! E doar o chestie de exprimare! Spunem, în loc de „numiți în funcții”, „aleși în funcții”. Vedeți ce simplu? Doamna Prună, de exemplu”¦ A fost numită de Cioloș dar a fost aleasă de Monica Macovei. E drept, nu la urne, nu de miile necesare de alegători, dar ce mai contează? Ne pierdem în nuanțe?

Șmecherii instituționali, șmecherii de la butoane au pus de ceva vreme la punct un mecanism în doi timpi: abolirea de catifea a democrației în România. Ei îl numesc altfel: schimbarea din temelii a actualei clase politice, corupte, cu una proaspătă, formată din, cum spuneam și mai devreme,  oameni noi, curați, competenți, dedicați.

Schema e simplă:

  • pasul I: eliminarea din cursa electorală, prin dosare și arestări preventive, a tuturor celor care sunt incomozi pentru sistemul reformator, pe care sondajele îi dau câștigători siguri la alegerile care bat la ușă. Exemple: Sorin Oprescu, Cristian Popescu Piedone, Olguța Vasilescu etc.;
  • pasul II: permiterea accesului pe liste, pentru candidaturile grele, doar a celor agreați de sistemul reformator. Cei obedienți, verificați și confirmați, gata să pună înaintea oricăror interese sociale interesele de grup ale cârdășiei.

Există și un pas de rezervă aici. Pentru situația în care, prin filtrul mai sus descris, reușește totuși să se strecoare și vreun nedorit: rapida lui încarcerare după alegeri. Un denunț,  pac „“ pac, un dosar, o arestare preventivă și „¦ case closed!

După cum vedeți din ultimele evoluții pe piața  transferurilor de politicieni făcute de DNA către mititica, cu cât timpul presează mai mult, cu atât procurorii aplică schema de mai sus fără precauții și menajamente. Mă întreb ce vor inventa pe ultima sută de metri ca s-o blocheze pe Gabriela Vrânceanu Firea în drumul ei, cu mari șanse de succes, spre Primăria Capitalei.

Din nou suntem originali: dictatură în democrație. Bunele intenții exprimate de protestatarii scoși în stradă de tragedia de la Colectiv au fost în așa fel exploatate de preaputernicii binomului SRI „“ DNA încât aceștia au devenit și mai dictatoriali iar democrația românească și mai decorativă.

Și iată cum, exact când ar trebui să se pronunțe, în an electoral, poporul este scos din joc în numele poporului. Democrația este abolită.

Asistăm la o lovitură de stat de catifea în care, binefăcătorii din umbră, încearcă să ne convingă că abaterile lor dictatoriale sunt pe termen scurt și spre binele țării. „Vă scăpăm de corupți. E singura cale rapidă”.

Aproape că îmi vine să le mulțumesc. Sacrificii de parcurs pentru o victorie mult dorită.

  • Și pe cine aveți de gând să puneți în loc? apuc să mai intreb, cu un apăsător sentiment al vinovăției.
  • Cum pe cine? Doar v-am arătat! Oameni de calitate, precum miniștrii guvernului Cioloș!

Înțelegeți, dragi cititori, ce ni se pregătește? Ce clasă politică de aventurieri, pe care nu-i mai leagă de țară decât dorința de a sta cât mai departe de ea?

Înțelegeți că bunele intenții declarate de epuratorii politici ai României de azi ne duc exact în buza iadului?

P.S. N-au trecut nici 24 de ore de la publicarea acestui articol si Romania Libera (ziarul finantat de prea-cinstitul Dan Adamescu) a deschis focul (in numele cui credeti?) asupra Gabrielei Vranceanu – Firea. Un adevarat Planetarium, construit pentru demascarea „legaturilor primejdioase ale familiei Pandele”, ne este oferit pe baza unei documentari cu autori nedeclarati dar, vai, cat de usor de recunoascut.

Contele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,Cristian Popescu Piedone,democratie,Gabriela Vranceanu Firea,guvernul Ciolos,Klaus Johannis,Monica Macovei,Olguța Vasilescu,Primaria Capitalei,Sorin Oprescu  Motto: 'Hell is full of good meanings and wishings' (Iadul e plin de gînduri și dorințe bune) Vechi proverb englezesc   Cu referire la motto, noi suntem mai familiarizați cu varianta 'Drumul spre iad e pavat cu bune intenții'. Este o formă disculpativă, un alibi comod acordat incapacității previzionale. O scuză oferită răului...Blog politic si polemic