Scorul acestui articol
[Total: 54 voturi. Media: 4.7]

22 de ani la rând Nicolae Ceaușescu a fost reales prim „“ secretar al PCR, congres după congres. În unanimitate, fără competiție, fără contracandidați. Dintr-un motiv care nici nu mai trebuia explicat nației înțelepte: era unic și de neînlocuit. „Cel mai iubit fiu al poporului” nu doar că a fost lăsat să nenorocească această țară după mintea lui școlarizată până la patru dar a și fost împins de la spate să o facă, de slugi fudulindu-se cu o autentică prostie românească și de aparatcici îndoctrinați cu un inconfundabil securism autohton.
Acum, odată cu povestea reînvestirii Laurei Codruța Kovesi fără respectarea procedurii de selecție, ne aflăm într-o situație asemănătoare ca fond dar major diferită ca influențe: nu mai suntem provinciali, am devenit cosmopoliți. Ne-am deschis inspirației planetare. Slugile, din același aluat ca și pe vremea lui Ceaușescu, se recomandă azi cu un alt fel de prostie, una de contrabandă (US Patent), iar aparatcicii, de aceeași sorginte ca Dăscălescu și Plesita, se revendică de la noua școală europeană de înstrăinare națională È™i dresaj corporatist, supranumită „Eu, apatridul”!
Ceea ce face doamna ministru Prună, o vomitivă reverență în fața Laurei Kovesi, din aceiași categorie de servilism impudic ca panegiricul închinat de Teodor Baconschi Elenei Udrea mai de mult, nu este altceva decât un reflex ceaușist. Declanșat, peste decenii, de educația autoritarist – securistică a Monicăi Macovei. Se simte de la o poștă mâna doamnei procuror comunist, cu numele de domnișoară Gherghescu, în această manevră de pumn în gură ce disprețuiește oameni, proceduri, principii și, până la urmă, un întreg popor care încearcă să-și recalibreze aspirațiile la standarde mai democratice.
Ce să se mai înscrie candidați la concurs și să se genereze o competiție stimulatoare pentru identificarea celei mai bune propuneri pentru șefia DNA, cum recomandă codul de bune practici? Nu le da proștilor idei, că dracu”™ știe ce sunt în stare să facă cu ele! O nominalizăm direct pe Laura Kovesi, și gata! „Că de-asta te-am promovat ministru al justiției, Ralucuțo, pentru că eu, Monica, te știu, de când îmi erai asistentă, ca fată de comitet È™i ascultătoare. Iar mai departe, să-l văd eu pe ăla care are tupeul să mârâie„!
Ei bine, iată-mă! Voluntar la mârâit! Aici, pe blogul meu cu 10 cititori, la periferia media, în mahalaua părerologilor de doi bani care-și închipuie că opiniile lor ar trebui să fie luate în seamă măcar la prețul impozitelor pe care le-au plătit toată viața pentru ca înalții funcționari ai statului să-și primească lefurile la vreme, aici, deci, după zăbrelele gardului de camuflaje È™i bruiaje care încearcă să mă antifoneze È™i limiteze, lansez nu doar un simplu mârâit ci un lătrat de protest în toată regula:
Mă opun reînvestirii din oficiu a Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA!
Vreau, cum scrie la manualul ca pentru chiori al europenizării noastre, o competiție transparentă. În cadrul căreia să se pună în balanță È™i bunele È™i relele mandatului doamnei Kovesi, care tocmai se încheie. Și să fie lăsate să-È™i prezinte programele de candidatură È™i alte persoane, ce pretind că ar putea performa mai bine decât domnia sa în funcția disputată.
Cine se teme de o astfel de confruntare? Nu cumva exact aceia care È™tiu cel mai bine vulnerabilitățile reale ale actualei È™efe a DNA?
Care, nu este un secret pentru nimeni, a fost numită prin troc politic (și nu pe competențe) în urmă cu patru ani, fiind suspectată de neprincipiale obligații È™i partizanate față de cel care a impus-o „“ Traian Băsescu „“ È™i, chiar mai grav decât atât, fiind acuzată public, de politicieni È™i ziariÈ™ti vizibili ai României, că ar răspunde la comenzi străine care nu au nicio legătură cu aspirațiile de suveranitate È™i demnitate națională ale acestei țări.
Doamna Kovesi, care nu dă socoteală nimănui, care nu răspunde niciodată la ce o întreabă politicienii ori presa, ci doar la ce-i convine domniei sale atotputernice, ar fi putut fi obligată, în cadrul procedurii de selecție, pentru prima dată după patru ani, să clarifice anumite aspecte ce aruncă umbre de neîncredere asupra sa și a instituției pe care o conduce. Cum ar fi:
– De ce vârfuri ale regimului băsist (Roberta Anastase, Emil Boc, Vasile Blaga, Sorin Blejnar etc.), împotriva cărora există de ani buni numeroase reclamații ale corpului de control al primului ministru, dezvăluiri de presă, denunțuri oficiale ale unor înalți demnitari ai statului român, pe scurt suspiciuni de corupție mai mult decât rezonabile, nu au fost în nici un fel implicate în dosare penale instrumentate până acum de procurorii DNA?
– De ce DNA aplică dubla măsură pentru infracțiuni comparabile, pe judecătorul Mustață arestându-l preventiv pentru tentativă de favorizare a unei părți procesuale în vreme ce pe judecătoarea Camelia Bogdan, care a primit bani de la una dintre părțile procesuale È™i apoi a dictat o soluție in favoarea acelei părți, nici măcar nu a citat-o pentru declarații legate de aceste fapte?
Lista întrebărilor incomode pentru doamna Kovesi e mult mai lungă (cazul Bercea „“ Mircea Băsescu, cazul Rarinca „“ Livia Stanciu, cazul ALRO, cazul Toni Greblă etc. etc. etc.) Cine să i le adreseze însă, È™i în ce context, astfel încât să poată obține È™i răspunsuri la ele? O competiție reală È™i transparentă pentru È™efia DNA ar fi putut oferi un astfel de cadru. Nu cumva tocmai asta s-a dorit să se evite? Prilejul unor întrebări deranjante, care să umbrească festivismul alegerii unanime? Ca în cazul congreselor PCR? Că doar È™tim bine cu toții: cu sau fără procedură de selecție, doamna Kovesi oricum ar fi fost reînvestit㔦
Eu unul nu am nimic personal cu Laura Codruța. Chiar apreciez multe dintre realizările sale, de neconceput cu doar câțiva ani în urmă. O întrebare, însă, nu-mi dă pace în legătură cu buna credință și patriotismul domniei sale. I-aș adresa-o, și aș investi-o sau nu pentru încă un mandat, în funcție de răspuns:
De ce îl protejați, stimată doamnă, pe Traian Băsescu? Cu ce folosește României această protecție anticonstituțională ? Care sunt motivele pentru care încălcați Constituția României, Art. 16 (2)?
Unii spun că ar fi ordin de la Washington. Alții că ar fi pură recunoștință a unor oameni ajunși sus față de binefăcătorul lor. Există însă și clevetitori care merg până acolo încât, cunoscând apucăturile fostului președinte, suspectează posibilitatea unui șantaj.
E ceva adevărat din toate aceste speculații, doamnă Kovesi? Dacă da, credeți-mă că nu ar trebui cu nici un chip să acceptați să fiți reînvestită. În ipoteza, desigur, că v-ar preocupa, cu adevărat, binele țării.
Poate, însă, aveți un alt răspuns la întrebarea de mai sus, care să vă facă cinste și să îndreptățească reînvestirea dumneavoastră ca șef al DNA. Furnizați-ni-l și veți descoperi, în mine și în cei care îmi împărtășesc îndoielile, cei mai fideli și fervenți susținători.
Doar că dumneavoastră nu vă coborâți până la a răspunde unor anonimi necuviincioși. Câinii latră, caravana trece „“ iată strategia de supraviețuire a preaputernicilor ce nu au a da socoteala nimanui.
Eu vă voi încadra, în aceste condiții, în procedura aprobării tacite.

Contele de Saint GermainEditorialeapatrid,cazul ALRO,cazul Bercea – Mircea Băsescu,cazul Rarinca – Livia Stanciu,cazul Toni Greblă,Constitutia Romaniei,Dascalescu,Elena Udrea,Emil Boc,judecatoarea Camelia Bogdan,judecatorul Mustata,Laura Codruta Kovesi,ministrul justitiei Pruna,Monica Macovei,Nicolae CeauÅŸescu,PCR,Plesita,procedura aprobarii tacitecel mai iubit fiu al poporului,Roberta Anastase,Sorin Blejnar,Teodor Baconschi,Vasile Blaga22 de ani la rând Nicolae Ceaușescu a fost reales prim '“ secretar al PCR, congres după congres. În unanimitate, fără competiție, fără contracandidați. Dintr-un motiv care nici nu mai trebuia explicat nației înțelepte: era unic și de neînlocuit. 'Cel mai iubit fiu al poporului' nu doar că a...Blog politic si polemic