Despre mizeria umană

Securitatea regimului comunist din România a putut fi atât de odioasă doar sprijinindu-se pe mizeria umană a unui număr imens de conaționali ai noștri. Boala turnătoriei, a delațiunii, a infestat acest popor  ca o molimă, ea manifestându-se nu doar sub presiunea șantajului ori a torturii ci și zgândărită de ceva urcând din străfundurile infernale ale nației, ceva recunoscut cu autoironie în expresia "să moară și capra vecinului". (mai mult…)
continuare...

Criză de subiecte

- Liniște!  - striga Elena Ceaușescu la ultimul miting al vieții sale. A venit revoluția. - Vreau liniște! - își dorea Ion Iliescu pe vremea CPUN. A venit Piața Universității și apoi mineriada. - Liniște, dacă vreți să scoatem țara din criză! - ordona Traian Băsescu pentru a acoperi contraperformanțele guvernului Boc. A venit a II-a Piață a Universității. (mai mult…)
continuare...

Proxenetul justiției

În vara lui 2012, imediat după ce parlamentul l-a suspendat, Traian Băsescu a ținut primul său discurs de la curticică. Îmi amintesc și acum cât de surprins am fost să constat ce temă de contraatac, absolut necredibilă în fața românilor, își alesese: apărarea justiției . Tocmai el! (mai mult…)
continuare...