Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Din educaţia primită acasă, din lecţiile mediului care l-a format, Traian Băsescu a înţeles că el nu e făcut pentru floretă ci pentru box, acel fier mulat pe degetele pumnului,  atât de drag mardeiaşilor fără onoare.

În toate luptele sale a strecurat boxul în mănuşa  de politician, a lovit decisiv şi apoi s-a declarat un fel de Cassius Clay, el fiind, de fapt, un trişor neprins.

Lecţia pe care i-o serveşte acum lui Victor Ponta mi se pare genială. Era practic knock-out după alegerile locale, după referendum şi după alegerile parlamentare, şi ce idee i-a venit?  “Face Puţache ăsta pe gentlemanul? Să-i dăm gentlemenism.” “Nu e de demnitatea unui gentlemen să lovească decisiv un adversar căzut şi dezarmat” – i s-a adresat, spăşit, aşa cum stătea el prăbuşit în praf, muşchetarului  Ponta proţăpit deasupra sa, cu suliţa doar să-l străpungă. “Dă-mi şansa să mor demn, la termen, şi îţi promit întregul meu respect, ca să nu mai vorbesc de întregul meu sprijin”.

Şi gentlemenul a muşcat. I-a umezit buzele uscate cu apa vie a protocolului de coabitare şi, în plus, i-a acordat în marea lui mărinimie şi conducerea DNA în schimbul conducerii Parchetului General.

Atât a aşteptat omul umbrelor şi al gangurilor. O armă în mână, un box în mănuşă. Laura Codruţa Kovesi. Conform regulii de aur a caftelilor fără reguli, a lovit primul, fulgerător, la directorul Antenelor.

Tehnici de negocieri contractuale încadrate la şantaj( când nu e posibil acest lucru, cu puţină nesimţire juridică?) şi adversarul  se clatină, e numărat, e pătat, e arătat cu degetul.

Ponta, în scenarita politică ţesută în jurul său de tot felul de consilieri cu grade, îşi poate imagina pentru o clipă că nici nu-l prea dezavantajează să i se mai taie puţin din  elan trustului Impact, acum că are şi el contratrustul RTV, devotat idolatrizării sale şi a PSD.

Va înţelege insă curând, pe propria piele, că, la capătul galei de derbedei condusă de coabitatorul său, se află însuşi centura sa de şmecher între şmecheri, de prim ministru – gentlemen care, deşi teoretic e la paritate cu Băsescu, avându-l şi el pe Niţu în contrapartidă la Kovesi, acum este el cel numărat de arbitru. Iar singura şansă de a echilibra lupta, aceea de a-l stârni pe Niţu împotriva unor dragi sufletului prezidenţial precum frate Mircea Băsescu ori tezaurul Elena Udrea, nu o poate fructifica pentru că, două lucruri:

– o dată că el este un gentlemen care nu se luptă nesportiv;

-şi apoi că, şi dacă ar încerca să-şi pună şi el un box în mănuşă şi să lovească decisiv, nu ar putea scăpa după aceea de acuzele adversarului că se răzbună politic că răspunde astfel, mişeleşte, justiţiei lui Kovesi care, iată, a încercat să funcţioneze normal.

De-asta, zic, e Băsescu genial: După ce a fost reînarmat, printr-o inconştientă mărinimie, a propus cinic: să ne luptăm, fiecare, după cum ne e felul: eu ca golanii, tu ca gentlemenii.

Hai să pariem pe învingător!!!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiAntena 1. RTV,Basescu,Cassius Clay,DNA,Elena Udrea,Kovesi,Mircea Basescu,Nitu,Parchetul General,Ponta,PSDDin educaţia primită acasă, din lecţiile mediului care l-a format, Traian Băsescu a înţeles că el nu e făcut pentru floretă ci pentru box, acel fier mulat pe degetele pumnului,  atât de drag mardeiaşilor fără onoare. În toate luptele sale a strecurat boxul în mănuşa  de politician, a lovit decisiv...Blog politic si polemic