Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Din educația primită acasă, din lecțiile mediului care l-a format, Traian Băsescu a înțeles că el nu e făcut pentru floretă ci pentru box, acel fier mulat pe degetele pumnului,  atât de drag mardeiașilor fără onoare.

În toate luptele sale a strecurat boxul în mănușa  de politician, a lovit decisiv și apoi s-a declarat un fel de Cassius Clay, el fiind, de fapt, un trișor neprins.

Lecția pe care i-o servește acum lui Victor Ponta mi se pare genială. Era practic knock-out după alegerile locale, după referendum și după alegerile parlamentare, și ce idee i-a venit?  „Face Puțache ăsta pe gentlemanul? Să-i dăm gentlemenism.” „Nu e de demnitatea unui gentlemen să lovească decisiv un adversar căzut și dezarmat” „“ i s-a adresat, spășit, așa cum stătea el prăbușit în praf, mușchetarului  Ponta proțăpit deasupra sa, cu sulița doar să-l străpungă. „Dă-mi șansa să mor demn, la termen, și îți promit întregul meu respect, ca să nu mai vorbesc de întregul meu sprijin”.

Și gentlemenul a mușcat. I-a umezit buzele uscate cu apa vie a protocolului de coabitare și, în plus, i-a acordat în marea lui mărinimie și conducerea DNA în schimbul conducerii Parchetului General.

Atât a așteptat omul umbrelor și al gangurilor. O armă în mână, un box în mănușă. Laura Codruța Kovesi. Conform regulii de aur a caftelilor fără reguli, a lovit primul, fulgerător, la directorul Antenelor.

Tehnici de negocieri contractuale încadrate la șantaj( când nu e posibil acest lucru, cu puțină nesimțire juridică?) și adversarul  se clatină, e numărat, e pătat, e arătat cu degetul.

Ponta, în scenarita politică țesută în jurul său de tot felul de consilieri cu grade, își poate imagina pentru o clipă că nici nu-l prea dezavantajează să i se mai taie puțin din  elan trustului Impact, acum că are și el contratrustul RTV, devotat idolatrizării sale și a PSD.

Va înțelege insă curând, pe propria piele, că, la capătul galei de derbedei condusă de coabitatorul său, se află însuși centura sa de șmecher între șmecheri, de prim ministru „“ gentlemen care, deși teoretic e la paritate cu Băsescu, avându-l și el pe Nițu în contrapartidă la Kovesi, acum este el cel numărat de arbitru. Iar singura șansă de a echilibra lupta, aceea de a-l stârni pe Nițu împotriva unor dragi sufletului prezidențial precum frate Mircea Băsescu ori tezaurul Elena Udrea, nu o poate fructifica pentru că, două lucruri:

– o dată că el este un gentlemen care nu se luptă nesportiv;

-și apoi că, și dacă ar încerca să-și pună și el un box în mănușă și să lovească decisiv, nu ar putea scăpa după aceea de acuzele adversarului că se răzbună politic că răspunde astfel, mișelește, justiției lui Kovesi care, iată, a încercat să funcționeze normal.

De-asta, zic, e Băsescu genial: După ce a fost reînarmat, printr-o inconștientă mărinimie, a propus cinic: să ne luptăm, fiecare, după cum ne e felul: eu ca golanii, tu ca gentlemenii.

Hai să pariem pe învingător!!!

Contele de Saint GermainEditorialul de joiAntena 1. RTV,Basescu,Cassius Clay,DNA,Elena Udrea,Kovesi,Mircea Basescu,Nitu,Parchetul General,Ponta,PSDDin educația primită acasă, din lecțiile mediului care l-a format, Traian Băsescu a înțeles că el nu e făcut pentru floretă ci pentru box, acel fier mulat pe degetele pumnului,  atât de drag mardeiașilor fără onoare. În toate luptele sale a strecurat boxul în mănușa  de politician, a lovit decisiv...Blog politic si polemic