Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Securitatea regimului comunist din România a putut fi atât de odioasă doar sprijinindu-se pe mizeria umană a unui număr imens de conaţionali ai noştri. Boala turnătoriei, a delaţiunii, a infestat acest popor  ca o molimă, ea manifestându-se nu doar sub presiunea şantajului ori a torturii ci şi zgândărită de ceva urcând din străfundurile infernale ale naţiei, ceva recunoscut cu autoironie în expresia “să moară şi capra vecinului”.
Ieri, funestul Mitică Dragomir, acest cancer mai puternic decât toate regimurile şi tratamentele, care, periodic, năpârleşte, amintindu-ne cine este el cu adevărat, a mai irumpt într-o metastază de mizerie umană turnându-l procurorilor pe cel pe care singur îl numeşte prietenul său, Sorin Alexandrescu, directorul arestat al Antenelor.
“M-am simţit ameninţat” – îi mărturisea el lui Robert Turcescu, roşu în obraji ca un rac fiert şi în ochi cu acea sclipire dementă de laş capabil de orice pentru a-şi salva pielea.
– Păi bine măi, carcinomule, te-ai simţit ameninţat, acum nu te mai simţi. Dar om te mai simţi? Căci vorbeai despre un prieten. Dacă n-ai fi introdus în jelania ta această noţiune înălţătoare, prieten, pentru care nu ai nicio aptitudine, nici că m-aş fi obosit să confirm şi eu ceea ce ştie toată lumea despre tine: ce om de caracter eşti. Aşa însă, mă simt obligat să te stigmatizez cu aceste gânduri, un fel de bulină roşie pentru ruina care eşti.
Degeaba aş încerca să-i explic eu acestui parazit fără Dumnezeu şi fără scrupule ce înseamnă, cu adevărat,  cuvântul “prieten”.  De aceea mă voi folosi de definiţia propusă de unul Aristotel (evident un fotbalist, evident de la Viitorul Scorniceşti):
“Ce este un prieten? Un singur suflet în două trupuri!”.

Contele de Saint GermainEditorialeAristotel,bulina rosie,cancer,carcinom,metastaza,Mitica Dragomir,mizerie umana,Robert Turcescu,Sorin Alexandrescu,Viitorul ScornicestiSecuritatea regimului comunist din România a putut fi atât de odioasă doar sprijinindu-se pe mizeria umană a unui număr imens de conaţionali ai noştri. Boala turnătoriei, a delaţiunii, a infestat acest popor  ca o molimă, ea manifestându-se nu doar sub presiunea şantajului ori a torturii ci şi zgândărită de...Blog politic si polemic