Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În vara lui 2012, imediat după ce parlamentul l-a suspendat, Traian Băsescu a ținut primul său discurs de la curticică. Îmi amintesc și acum cât de surprins am fost să constat ce temă de contraatac, absolut necredibilă în fața românilor, își alesese: apărarea justiției . Tocmai el!

Omul e complet în derivă – mi-am zis.

Când un popor întreg te detestă exact pentru modul brutal, nedemocratic și imoral prin care te-ai înstăpânit asupra justiției române, acest frivol personaj colectiv, această curviștină cu aere victoriene ce-și comercializase pe cont propriu, până la tine, farmecele,

când până și autiștii (chiar și cei cu glaucom) puteau să înțeleagă și să vadă de la o poștă apucăturile de proxenet prin care transformasei niște ștoarfe fără pește, Curtea Constituțională, DNA, CSM, ANI, în ștoarfele tale de serviciu, ținute cu biciul șantajului și cu zăhărelul dresorului să-ți producă la ordin și controlat prosperitate politică,

când era de notorietate că pentru tine, cu atâtea dosare grele deschise pe persoană fizică, dosare suspendate temporar pe motive de imunitate, o justiție adevărată, independentă și obiectivă ar fi un pericol chiar mai mare decât dizgrația licuriciului protector,

cum poți să vii și să te pretinzi, fără teama ridicolului superlativ, drept apărătorul justiției, al independenței și apolitismului ei?

Și totuși manevra i-a reușit. Așa nerușinată și rostită ca un jurământ de castitate direct de pe pântecul înfierbântat al ibovnicei, a fost preluată de liderii europeni și de administrația americană și susținută cu o morgă de intransigentă principialitate.

E drept, poporul n-a crezut o iotă din toată această deșănțată minciună. A demonstrat asta prin votul său ciuruitor de la referendum, ca o rafală trasă de un pluton de execuție uriaș, constituit pe bază de voluntariat.

A rămas însă în conștiința multora impresia că străinătatea nu l-ar fi sprijinit neapărat pe Băsescu, din motive de oportunism politic, ci că, împinsă de reflexe specifice democrațiilor consolidate, a apărat o cauză nobilă, ideea de justiție liberă.

Acum, după deznodământul de la CSM, cu avize favorabile date tuturor celor propuși în conivență de Ponta și Băsescu, și această amăgire pozitivistă a fost spulberată.

Viteazul CSM, virilul și independentul organism de conducere și supraveghere a justiției, cel care îi deșira ca pe niște zdrențe pe propușii doamnei Pivniceru și spăla cu ei zoaiele de pe jos în urmă cu mai puțin de patru luni, i-a adoptat ieri pe aceiași cu maternă afecțiune, precum lăuzele ce-și aruncă nou-născuții la pubelă ca apoi, prinse și amenințate cu pârnaia, să jure că nu-și doresc nimic mai mult decât să primescă șansa de a-și goli țâțele explodând de lactație în boticul naturalilor destinatari.

Măștile au căzut.

Verdictul unanim al CSM-ului arată obediența până la autoumilire a acestui organism, fără niciuna dintre minimele virtuți pe care ar fi trebuit să le aibă: independență, profesionalism, demnitate. Ceea ce mulți am anunțat încă de luni bune despre adevăratul său chip, acela al unei adunături majoritare de oportuniști băsiști, dispusă la orice mârșăvie pentru profit propriu și de gașcă, care acționează în cel mai primitiv dispreț față de adevăr și dreptate, s-a adeverit acum când fardurile aparențelor au fost pur și simplu rase de acidul unui ordin cinic.

Cât despre principialitatea străinătăților care decid pentru noi, doar atât: să evite demachiantele.

Perpetuarea, în România, a unei justiții la adăpostul felinarului roșu, cu un proxenet șef ponosit, cu capul belit de atâta portuară prostituție, secondat de un june pește adjunct, responsabil cu selecția și împrospătarea efectivelor, se face cu sprijinul și sub protecția competenților în fitingării de la Bruxelles și Washington.

Să nu își închipuie cineva că suntem mai tari în droguri și curvăsării decât moraliștii noștri. Atâta vreme cât acolo se prezintă onorul, fiți siguri că șefii supremi ai bordelului internațional sunt din rândurile lor.

Pe loc repaus!

Contele de Saint GermainEditorialeANI,bordel international,CSM< Curtea Constitutionala,DNA,felinarul rosu,justitie,referendumÎn vara lui 2012, imediat după ce parlamentul l-a suspendat, Traian Băsescu a ținut primul său discurs de la curticică. Îmi amintesc și acum cât de surprins am fost să constat ce temă de contraatac, absolut necredibilă în fața românilor, își alesese: apărarea justiției . Tocmai el! Omul e...Blog politic si polemic