Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În vara lui 2012, imediat după ce parlamentul l-a suspendat, Traian Băsescu a ţinut primul său discurs de la curticică. Îmi amintesc şi acum cât de surprins am fost să constat ce temă de contraatac, absolut necredibilă în faţa românilor, îşi alesese: apărarea justiţiei . Tocmai el!

Omul e complet în derivă – mi-am zis.

Când un popor întreg te detestă exact pentru modul brutal, nedemocratic şi imoral prin care te-ai înstăpânit asupra justiţiei române, acest frivol personaj colectiv, această curviştină cu aere victoriene ce-şi comercializase pe cont propriu, până la tine, farmecele,

când până şi autiştii (chiar şi cei cu glaucom) puteau să înţeleagă şi să vadă de la o poştă apucăturile de proxenet prin care transformasei nişte ştoarfe fără peşte, Curtea Constituţională, DNA, CSM, ANI, în ştoarfele tale de serviciu, ţinute cu biciul şantajului şi cu zăhărelul dresorului să-ţi producă la ordin şi controlat prosperitate politică,

când era de notorietate că pentru tine, cu atâtea dosare grele deschise pe persoană fizică, dosare suspendate temporar pe motive de imunitate, o justiţie adevărată, independentă şi obiectivă ar fi un pericol chiar mai mare decât dizgraţia licuriciului protector,

cum poţi să vii şi să te pretinzi, fără teama ridicolului superlativ, drept apărătorul justiţiei, al independenţei şi apolitismului ei?

Şi totuşi manevra i-a reuşit. Aşa neruşinată şi rostită ca un jurământ de castitate direct de pe pântecul înfierbântat al ibovnicei, a fost preluată de liderii europeni şi de administraţia americană şi susţinută cu o morgă de intransigentă principialitate.

E drept, poporul n-a crezut o iotă din toată această deşănţată minciună. A demonstrat asta prin votul său ciuruitor de la referendum, ca o rafală trasă de un pluton de execuţie uriaş, constituit pe bază de voluntariat.

A rămas însă în conştiinţa multora impresia că străinătatea nu l-ar fi sprijinit neapărat pe Băsescu, din motive de oportunism politic, ci că, împinsă de reflexe specifice democraţiilor consolidate, a apărat o cauză nobilă, ideea de justiţie liberă.

Acum, după deznodământul de la CSM, cu avize favorabile date tuturor celor propuşi în conivenţă de Ponta şi Băsescu, şi această amăgire pozitivistă a fost spulberată.

Viteazul CSM, virilul şi independentul organism de conducere şi supraveghere a justiţiei, cel care îi deşira ca pe nişte zdrenţe pe propuşii doamnei Pivniceru şi spăla cu ei zoaiele de pe jos în urmă cu mai puţin de patru luni, i-a adoptat ieri pe aceiaşi cu maternă afecţiune, precum lăuzele ce-şi aruncă nou-născuţii la pubelă ca apoi, prinse şi ameninţate cu pârnaia, să jure că nu-şi doresc nimic mai mult decât să primescă şansa de a-şi goli ţâţele explodând de lactaţie în boticul naturalilor destinatari.

Măştile au căzut.

Verdictul unanim al CSM-ului arată obedienţa până la autoumilire a acestui organism, fără niciuna dintre minimele virtuţi pe care ar fi trebuit să le aibă: independenţă, profesionalism, demnitate. Ceea ce mulţi am anunţat încă de luni bune despre adevăratul său chip, acela al unei adunături majoritare de oportunişti băsişti, dispusă la orice mârşăvie pentru profit propriu şi de gaşcă, care acţionează în cel mai primitiv dispreţ faţă de adevăr şi dreptate, s-a adeverit acum când fardurile aparenţelor au fost pur şi simplu rase de acidul unui ordin cinic.

Cât despre principialitatea străinătăţilor care decid pentru noi, doar atât: să evite demachiantele.

Perpetuarea, în România, a unei justiţii la adăpostul felinarului roşu, cu un proxenet şef ponosit, cu capul belit de atâta portuară prostituţie, secondat de un june peşte adjunct, responsabil cu selecţia şi împrospătarea efectivelor, se face cu sprijinul şi sub protecţia competenţilor în fitingării de la Bruxelles şi Washington.

Să nu îşi închipuie cineva că suntem mai tari în droguri şi curvăsării decât moraliştii noştri. Atâta vreme cât acolo se prezintă onorul, fiţi siguri că şefii supremi ai bordelului internaţional sunt din rândurile lor.

Pe loc repaus!

Contele de Saint GermainEditorialeANI,bordel international,CSM< Curtea Constitutionala,DNA,felinarul rosu,justitie,referendumÎn vara lui 2012, imediat după ce parlamentul l-a suspendat, Traian Băsescu a ţinut primul său discurs de la curticică. Îmi amintesc şi acum cât de surprins am fost să constat ce temă de contraatac, absolut necredibilă în faţa românilor, îşi alesese: apărarea justiţiei . Tocmai el! Omul e...Blog politic si polemic