Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Sunt oameni care se duc la serviciu cu plăcere. De-abia aşteaptă să ajungă în faţa calculatorului şi, cu nările gâdilate de aroma cafelei fierbinţi de la prima oră, să se dedea  privatelor delicii remunerate: solitaire, facebook, messenger,  presă etc.

Domnul Preşedinte se află şi dânsul printre aceştia: pasiunea sa tainică dar, ce noroc, şi privilegiată de fişa postului, este citirea zi de zi a rapoartelor şi sintezelor de la serviciile secrete, cu cele mai suculente informaţii şi interceptări telefonice ale ultimelor 24 de ore. Cu atâtea personalităţi defilându-i dimineaţă de dimineată în fundul gol prin aburul cafelei, se simte în acele momente un zeu grec plutind atotputernic prin ceaţa panteonului olimpian.

Căci, precum acolo, sus, pe muntele Olimp,  şi în jurul său, aici, pe moviliţa Cotrocenilor, se duce o viaţă de clan dominată de gâlcevi, slăbiciuni umane, morală îndoielnică, intrigi pentru putere. În centrul căreia se situează EL, ZEUS de pe moviliţă, împrumutând nu doar numele modelului său mitologic dar şi matricea antropomorfă a acestuia:  doldora de slăbiciuni umane, dependent de informatori şi crainici, ambiţios, orgolios, capricios, impulsiv, răzbunător. Şi, mai presus de toate, dispreţuitor faţă de orice i-ar îngrădi planurile şi pohtele.

De aici, de la această ultimă trăsătură,  ar trebui să plecăm atunci când încercăm să-i analizăm faptele şi declaraţiile. Cum ar fi aceea făcută cu două zile în urmă în parlament cu privire la necesitatea măririi salariilor şi pensiilor de la 1 iunie 2012.

Sunt atât de amuzanţi  şi inutili şi lipsiţi de instinctul realităţii  acei comentatori care se storc până la vlăguire în efortul de a evalua, prin prisma legilor şi realităţilor economice, măsura  anunţată de preşedinte. Dacă e pomană electorală sau nu, dacă legea alegerilor şi legea bugetului permit, dacă vom avea o creştere economică suficient de consistentă pentru a susţine aşa ceva ori ne amăgim s.a.m.d. s.a.m.d.

Opriţi-vă domnilor analişti şi moderatori  de a vă mai face de râs simulând normalitatea. Este ca şi cum aţi analiza cu criterii ştiinţifice şi de eficienţă economică şansele ofertelor participanţilor la o licitaţie pe sute de milioane de euro organizată de doamna Udrea.

Nu pricepeţi că pentru Traian Băsescu nu contează  nici măcar cât cristalul din care e făcut paharul in care i se serveşte whisky dacă ordinul pe care l-a transmis garnizoanei numită Guvernul României este legal sau nu, dacă este sustenabil economic sau nu? Ce dracu’, sunteţi oameni în toată firea, care vă pretindeţi cu darul înţelegerii.  Nu vă mai îmbătaţi cu apă rece!

A zis aşa, aşa se va face. Punct!

Bani pentru asta au dosit în atâtea firide de care numai ei, camarila, ştiu, încât pe termen scurt, cât să mai inginerească un rând de alegeri (adică acolo, vreo şase luni, din iunie până în decembrie, ca să asigure şi parlamentarele), ar putea chiar să dubleze veniturile bugetarilor şi pensionarilor dacă nu s-ar teme că şi-i ridică în cap pe privaţi.

Pentru pokeristul Băsescu potul acesta se joacă “all in”. Totul sau nimic. Îl va mai ajuta pe el la ceva dacă o va ţine langa cu “echilibrele macroeconomice”, cu austeritatea, şi va pierde alegerile? Va fi linşat de jur împrejur, cu voluptăţi de toate culorile, că nici ai lui nu ar mai avea prea multe motive să-i mulţumească.

Aşa că nu vă mai îndoiţi şi nu vă mai miraţi ca proştii că vom avea majorări în iunie. Vom avea!

Păstraţi-vă mirările pentru alte surprize de drenaj electoral, mult mai spectaculoase. Pentru că acolo unde disperarea e mare şi imaginaţia e pe măsură.

Contele de Saint GermainEditorialealegeri,all in,Basescu,Cotroceni,guvernul Romaniei,Olimp,whisky,ZEUSSunt oameni care se duc la serviciu cu plăcere. De-abia aşteaptă să ajungă în faţa calculatorului şi, cu nările gâdilate de aroma cafelei fierbinţi de la prima oră, să se dedea  privatelor delicii remunerate: solitaire, facebook, messenger,  presă etc. Domnul Preşedinte se află şi dânsul printre aceştia: pasiunea sa tainică...Blog politic si polemic