Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Sunt oameni care se duc la serviciu cu plăcere. De-abia așteaptă să ajungă în fața calculatorului și, cu nările gâdilate de aroma cafelei fierbinți de la prima oră, să se dedea  privatelor delicii remunerate: solitaire, facebook, messenger,  presă etc.

Domnul Președinte se află și dânsul printre aceștia: pasiunea sa tainică dar, ce noroc, și privilegiată de fișa postului, este citirea zi de zi a rapoartelor și sintezelor de la serviciile secrete, cu cele mai suculente informații și interceptări telefonice ale ultimelor 24 de ore. Cu atâtea personalități defilându-i dimineață de dimineată în fundul gol prin aburul cafelei, se simte în acele momente un zeu grec plutind atotputernic prin ceața panteonului olimpian.

Căci, precum acolo, sus, pe muntele Olimp,  și în jurul său, aici, pe movilița Cotrocenilor, se duce o viață de clan dominată de gâlcevi, slăbiciuni umane, morală îndoielnică, intrigi pentru putere. În centrul căreia se situează EL, ZEUS de pe moviliță, împrumutând nu doar numele modelului său mitologic dar și matricea antropomorfă a acestuia:  doldora de slăbiciuni umane, dependent de informatori și crainici, ambițios, orgolios, capricios, impulsiv, răzbunător. Și, mai presus de toate, disprețuitor față de orice i-ar îngrădi planurile și pohtele.

De aici, de la această ultimă trăsătură,  ar trebui să plecăm atunci când încercăm să-i analizăm faptele și declarațiile. Cum ar fi aceea făcută cu două zile în urmă în parlament cu privire la necesitatea măririi salariilor și pensiilor de la 1 iunie 2012.

Sunt atât de amuzanți  și inutili și lipsiți de instinctul realității  acei comentatori care se storc până la vlăguire în efortul de a evalua, prin prisma legilor și realităților economice, măsura  anunțată de președinte. Dacă e pomană electorală sau nu, dacă legea alegerilor și legea bugetului permit, dacă vom avea o creștere economică suficient de consistentă pentru a susține așa ceva ori ne amăgim s.a.m.d. s.a.m.d.

Opriți-vă domnilor analiști și moderatori  de a vă mai face de râs simulând normalitatea. Este ca și cum ați analiza cu criterii științifice și de eficiență economică șansele ofertelor participanților la o licitație pe sute de milioane de euro organizată de doamna Udrea.

Nu pricepeți că pentru Traian Băsescu nu contează  nici măcar cât cristalul din care e făcut paharul in care i se servește whisky dacă ordinul pe care l-a transmis garnizoanei numită Guvernul României este legal sau nu, dacă este sustenabil economic sau nu? Ce dracu”™, sunteți oameni în toată firea, care vă pretindeți cu darul înțelegerii.  Nu vă mai îmbătați cu apă rece!

A zis așa, așa se va face. Punct!

Bani pentru asta au dosit în atâtea firide de care numai ei, camarila, știu, încât pe termen scurt, cât să mai inginerească un rând de alegeri (adică acolo, vreo șase luni, din iunie până în decembrie, ca să asigure și parlamentarele), ar putea chiar să dubleze veniturile bugetarilor și pensionarilor dacă nu s-ar teme că și-i ridică în cap pe privați.

Pentru pokeristul Băsescu potul acesta se joacă „all in”. Totul sau nimic. Îl va mai ajuta pe el la ceva dacă o va ține langa cu „echilibrele macroeconomice”, cu austeritatea, și va pierde alegerile? Va fi linșat de jur împrejur, cu voluptăți de toate culorile, că nici ai lui nu ar mai avea prea multe motive să-i mulțumească.

Așa că nu vă mai îndoiți și nu vă mai mirați ca proștii că vom avea majorări în iunie. Vom avea!

Păstrați-vă mirările pentru alte surprize de drenaj electoral, mult mai spectaculoase. Pentru că acolo unde disperarea e mare și imaginația e pe măsură.

Contele de Saint GermainEditorialealegeri,all in,Basescu,Cotroceni,guvernul Romaniei,Olimp,whisky,ZEUSSunt oameni care se duc la serviciu cu plăcere. De-abia așteaptă să ajungă în fața calculatorului și, cu nările gâdilate de aroma cafelei fierbinți de la prima oră, să se dedea  privatelor delicii remunerate: solitaire, facebook, messenger,  presă etc. Domnul Președinte se află și dânsul printre aceștia: pasiunea sa tainică...Blog politic si polemic