Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


 

Hai că ne-am mai pricopsit, la ceas de seară, cu încă un ceteraș al puterii, vajnic continuator în linia prostiei făloase și a tupeului arțăgos al mai celebrilor Hoară, Vișan, Boureanu: cvasi „“ uitatul Florin Călinescu.

 

Cu colțurile gurii deformate de plicticoasa sa grimasă de șmecheraș de Grant, rămasă de pe vremea când spunea poante cu nea Nicu și încerca să pară mai subtil decât e, se înființează în ultima vreme din ce în ce mai des pe la talk-show-uri pentru a ne indispune cu modul urât în care a ales să îmbătrânească: chelește urât, albește urât, se îngrașă urât, minte urât.

 

Replica lui de succes în noul rol de eunuc la curtea domnițelor Udrea, Å¢urcanu, Anastase  este „și ce pui în loc?”. Inteligent, nu? „Bine bă, cad ăștia!. Și ce pui în loc?”

 

„Zi-mi bă și mie o măsură bună pentru țărișoară, una singură, pe care o va lua opoziția dacă vine mâine la putere” „“ se adresa într-una din seri, plescăind deconcertant, Florinel lui Mircică (Dinescu). Iar Mircică, poet cum îl știm, îi servea în loc de răspuns o rimă: „cu contracte de la stat, ce să faci, mănânci ra”¦hat”.

 

Eu, mai puțin liric, i-aș fi replicat, de exemplu, așa: una din primele măsuri va fi să declanșăm un efort diplomatic fără precedent pentru a recâștiga prietenia și susținerea Franței și Germaniei.

 

Mă întreb cum ar fi arătat înghițitul în sec al fostului realizator de la PRO TV la un astfel de răspuns. Pentru că, să nege ruina relațiilor actuale ale României cu cele două mari țări, nu ar fi putut. Cum nu ar fi putut nici să susțină că măsura propusă e proastă sau inoportună Și nici să apeleze la al treilea subterfugiu al propagandiștilor portocalii pentru astfel de situații și anume „măsura asta este și în planul nostru de redresare, o vom aplica cât de curând” nu ar fi putut, din simplu motiv că o astfel de măsură nu este posibil să fie luată atâta vreme cât președinte este Traian Băsescu.

 

Pentru mine prestațiile lui Florin Călinescu în acest rol de oportunist ce vrea să pară echidistant ca centrul cercului de circumferință, sunt de cămin cultural. Ele îmi înfățișează un saltimbanc trist, un claun de care nu mai râde nimeni, în ciuda scălâmbăielilor lui din ce în ce mai grotești.

Contele de Saint GermainEditorialecontracte de la stat,Florin Calinescu,Mircea Dinescu,saltimbanc trist  Hai că ne-am mai pricopsit, la ceas de seară, cu încă un ceteraș al puterii, vajnic continuator în linia prostiei făloase și a tupeului arțăgos al mai celebrilor Hoară, Vișan, Boureanu: cvasi '“ uitatul Florin Călinescu.   Cu colțurile gurii deformate de plicticoasa sa grimasă de șmecheraș de Grant, rămasă de...Blog politic si polemic