Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


 

Hai că ne-am mai pricopsit, la ceas de seară, cu încă un ceteraş al puterii, vajnic continuator în linia prostiei făloase şi a tupeului arţăgos al mai celebrilor Hoară, Vişan, Boureanu: cvasi – uitatul Florin Călinescu.

 

Cu colţurile gurii deformate de plicticoasa sa grimasă de şmecheraş de Grant, rămasă de pe vremea când spunea poante cu nea Nicu şi încerca să pară mai subtil decât e, se înfiinţează în ultima vreme din ce în ce mai des pe la talk-show-uri pentru a ne indispune cu modul urât în care a ales să îmbătrânească: cheleşte urât, albeşte urât, se îngraşă urât, minte urât.

 

Replica lui de succes în noul rol de eunuc la curtea domniţelor Udrea, Ţurcanu, Anastase  este “şi ce pui în loc?”. Inteligent, nu? “Bine bă, cad ăştia!. Şi ce pui în loc?”

 

“Zi-mi bă şi mie o măsură bună pentru ţărişoară, una singură, pe care o va lua opoziţia dacă vine mâine la putere” – se adresa într-una din seri, plescăind deconcertant, Florinel lui Mircică (Dinescu). Iar Mircică, poet cum îl ştim, îi servea în loc de răspuns o rimă: “cu contracte de la stat, ce să faci, mănânci ra…hat”.

 

Eu, mai puţin liric, i-aş fi replicat, de exemplu, aşa: una din primele măsuri va fi să declanşăm un efort diplomatic fără precedent pentru a recâştiga prietenia şi susţinerea Franţei şi Germaniei.

 

Mă întreb cum ar fi arătat înghiţitul în sec al fostului realizator de la PRO TV la un astfel de răspuns. Pentru că, să nege ruina relaţiilor actuale ale României cu cele două mari ţări, nu ar fi putut. Cum nu ar fi putut nici să susţină că măsura propusă e proastă sau inoportună Şi nici să apeleze la al treilea subterfugiu al propagandiştilor portocalii pentru astfel de situaţii şi anume “măsura asta este şi în planul nostru de redresare, o vom aplica cât de curând” nu ar fi putut, din simplu motiv că o astfel de măsură nu este posibil să fie luată atâta vreme cât preşedinte este Traian Băsescu.

 

Pentru mine prestaţiile lui Florin Călinescu în acest rol de oportunist ce vrea să pară echidistant ca centrul cercului de circumferinţă, sunt de cămin cultural. Ele îmi înfăţişează un saltimbanc trist, un claun de care nu mai râde nimeni, în ciuda scălâmbăielilor lui din ce în ce mai groteşti.

Contele de Saint GermainEditorialecontracte de la stat,Florin Calinescu,Mircea Dinescu,saltimbanc trist  Hai că ne-am mai pricopsit, la ceas de seară, cu încă un ceteraş al puterii, vajnic continuator în linia prostiei făloase şi a tupeului arţăgos al mai celebrilor Hoară, Vişan, Boureanu: cvasi – uitatul Florin Călinescu.   Cu colţurile gurii deformate de plicticoasa sa grimasă de şmecheraş de Grant, rămasă de...Blog politic si polemic