Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

L-ați văzut pe Pambuccian ieri, făcând declaratii? Parcă descinsese la interviuri direct din Goya, după o escală pe la Azilul de Noapte: spectral, cu părul răvășit, cu dezastre stomatologice de băgat în sperieți și pe cei mai neînfricați purtători de carii. Ce-a spus, aproape că nu mai contează; că ei, alte minorități, se mai gândesc dacă votează noul guvern, că vor să vadă mai întâi un program coerent, că n-au habar cine sunt noii propuși care, la prima vedere, par cam trași la sorți etc.

Apoi au apărut liderii UDMR. Cu fețele lor de gangsteri stilați, pregătindu-și șantajele prin declarații sibilinice, prevesteau delicii etnice pe spatele cocârjat de povara consensului al patriotului nostru șef de spioni. Mi s-au părut de un ridicol reconfortant cum s-au grăbit ei să-și frece palmele de noul impas al puterii, cum le țâșnea saliva lăcomiei printre mustețele răsucite, descriindu-și noua ciupeală pusă la cale: o catedră în limba maghiară la Universitatea din Tg. Mureș. Și, în pandant cu prietenii udemeriști ai puterii oricare ar fi aceasta, graseiorul Gyorgy Frunda infiltrat în conștiința opoziției ca senatorul maghiar adept al ieșirii de la guvernare, în realitate portița diplomatică pentru când șandramaua băsistă se va fi prăbușit.

Numirile pedeliste mi s-au părut suprema formă de ironie pe care a putut-o secreta acest partid cu simțul umorului atrofiat. Altfel spus, doamna Udrea zmucindu-și în ritm de cancan fustele înfoiate, ventilându-și înfierbânțeala cu forfecări opintite de jambe și șuierând ca la viscol: ați vrut fără Udrea? Luați d-acilea fără Udrea. Na, fără Udrea, să vă ajugă pân”™la parastas! De cine o fi vrut Boc să-și bată joc cu acești caraghioși împinși în față la descurajare? De Băsescu, de Ungureanu, de noi, poporul degustător, sau poate de ceilalți miniștri din coaliție care se și vedeau pentru incă un an ordonatori de căpătuială?

Cât de carierist trebuie să fie un om de calibrul cultural al lui M.R. Ungureanu ca să se expună atât de prostește estropierii? Să te arunci în această aventură fără o minimă negociere prealabilă, acceptând în poziție de drepți premisa „zero autoritate” este semn de ce? De obediență, de lipsă de alternativă sau, cumva, de sindromul colecționarului de trofee  pentru CV? Nu doar că nu a avut niciun cuvânt de spus la desemnarea miniștrilor dar s-a pomenit și țintă de bășcălii cazone. Să fii prins la mijloc între Oprea și Oprea este, totuși, destul de șifonant după ce ai fost obișnuit cu scrobeala egocentristă a Oxfordului.

Și o vorbă de final pentru personajul tragic care mi se pare a fi Sebastian Lăzăroiu. Cu reală vocație de scenarist, cu o imaginație mult mai inflăcărată decât simțul realității, omul își găsise în Traian Băsescu liderul ahtiat de putere și cu disperare lipsit de soluții care să-i cumpere și aplice intrigile suprarealiste despre cum se pot frauda alegerile indiferent de limitele procentuale exprimate de electorat.

Să pui la cale o îmbârligare de planuri mai ceva decât spectaculoasele noduri rutiere japoneze, cu modificarea constituției, reorganizarea administrativă a țării, introducerea votului prin corespondență, comasarea alegerilor, organizarea unui recensământ, manipularea prin sondaje etc., etc., etc., și să se năruie totul, ca la o demolare prin implozie, de la o banală și inutilă aroganță a președintelui, asta da dramă de autor.

Mi-a redeșteptat această compasiune un interviu de azi al domnului Lăzăroiu în „prestigiosul” cotidian gratuit Ring în care omul, încă traumatizat și cu evidente tulburări de percepție, ne anunță că, în sfârșit, o vede pe Albă „“ ca „“ Zăpada. Și nu oriunde „“ oricum ci la Palatul Victoria, întruchipată de noul Cabinet Ungureanu.

În aceste condiții, ce i-aș putea dori mai mult domnului Lăzăroiu decât însănătoșire grabnică? Poate doar o solidă barcă de salvare pentru naufragiul care se anunță.

Contele de Saint GermainEditorialeAzilul de Noapte,Basescu,Elena Udrea,Gabriel Oprea,Goya,Gyorgy Frunda,Mihai Razvan Ungureanu,Oxford,Pambuccian,Sebastian Lazaroiu,UDMRL-ați văzut pe Pambuccian ieri, făcând declaratii? Parcă descinsese la interviuri direct din Goya, după o escală pe la Azilul de Noapte: spectral, cu părul răvășit, cu dezastre stomatologice de băgat în sperieți și pe cei mai neînfricați purtători de carii. Ce-a spus, aproape că nu mai contează; că...Blog politic si polemic