Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Analizând profilul celor pe care Traian Băsescu, în calitate de Președinte al României , i-a promovat în funcții cu impact major pentru țară dar mai ales pentru el și ai lui, ne dăm imediat seama că Mihai Răzvan Ungureanu  reprezintă o stranie abatere de la regulă. Ce să aibă acest om în comun cu Emil Boc, Elena Udrea, Traian Igaș ori Gabriel Oprea? Ce viciu ascuns din el să fi stârnit interesul de colecționar de nulități al președintelui? Greu de răspuns.

Sigur, TB s-a mai fandosit din când în când făcând pe rafinatul, aninându-și suprarealist, la butonieră, roșii sigilii de intelectuali sastisiți, buze ale acestora țuguiate în formă de inimă. Nu-s ușor de uitat obrajii dolofani de Pleși și Liiceni, nările lor dilatate spre a primi în plin fumul de mahorcă și damful de single malt ca preț pentru o poză cu vulturul pleșuv.

Totuși acum e altceva. Altă scară, altă magnitudine, altă miză. Să se dea de bună voie el, ditamai șeful de plasă, el, colectorul tuturor taxelor de protecție din suburban, pe mână unui puști urban și doxat, pe judecata unui cititor polilingv de caractere, specializat pe deasupra și la înaltele școli de machaverlâcuri ale perfidului Albion? Cine poate crede că Băsescu a ales să fure alegerile tocmai prin intermediul unui astfel de om?

De-asta zic: desemnarea lui MRU ca premier nu-mi miroase deloc a decizie Traian Băsescu.  Pare mai plauzibil ca numele acestuia să fi fost transmis, ca o condiție de sprijin pe mai departe, dinspre cancelariile licuricilor la care strabismul prezidențial încă are acces.

Zilele viitoare vor infirma sau confirma această ipoteză. Dacă intervențiile lui MRU în echipa și debusolarea de până acum ale guvernului vor fi doar superficiale cosmetizări, înseamnă că spiritul băsescian a învins valorile Oxfordului și că între MRU șiTRU nu este nicio diferență dătătoare de speranță. Dacă, dimpotrivă, din lista noului guvern propus vor lipsi măcar contestații Udrea și Igaș, ăsta va fi un semn că o inteligență superioară a preluat cârma.

Eu unul m-aș bucura ca Udrea să rămână în guvern. Asta ar însemna că tot Băsescu conduce, și conduce dezastruos, că MRU este pe cât de mobilat pe atât de manevrat și că, prin urmare,  protestele in loc să se stingă se vor amplifica până la o victorie zdrobitoare, înainte de termen.

Și ar mai fi ceva. Chiar credeți că PDL-ul va mai funcționa ca un monobloc?  Chiar credeți că  MRU va strânge în jurul său majoritatea fără de fisură  a armatei portocalii? Am o mulțime de motive să mă îndoiesc. Răspunsul s-ar putea să vină chiar mai curând decât ar fi de presupus.

Contele de Saint GermainEditorialeElena Udrea,Emil Boc,Gabriel Oprea,Liiceanu,Mihai Razvan Ungureanu,Oxford,PDL,Perfidul Albion,Plesu,Traian Basescu,Traian Igas,Traian Radu UngureanuAnalizând profilul celor pe care Traian Băsescu, în calitate de Președinte al României , i-a promovat în funcții cu impact major pentru țară dar mai ales pentru el și ai lui, ne dăm imediat seama că Mihai Răzvan Ungureanu  reprezintă o stranie abatere de la regulă. Ce să aibă...Blog politic si polemic