Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Analizând profilul celor pe care Traian Băsescu, în calitate de Preşedinte al României , i-a promovat în funcţii cu impact major pentru ţară dar mai ales pentru el şi ai lui, ne dăm imediat seama că Mihai Răzvan Ungureanu  reprezintă o stranie abatere de la regulă. Ce să aibă acest om în comun cu Emil Boc, Elena Udrea, Traian Igaş ori Gabriel Oprea? Ce viciu ascuns din el să fi stârnit interesul de colecţionar de nulităţi al preşedintelui? Greu de răspuns.

Sigur, TB s-a mai fandosit din când în când făcând pe rafinatul, aninându-şi suprarealist, la butonieră, roşii sigilii de intelectuali sastisiţi, buze ale acestora ţuguiate în formă de inimă. Nu-s uşor de uitat obrajii dolofani de Pleşi şi Liiceni, nările lor dilatate spre a primi în plin fumul de mahorcă şi damful de single malt ca preţ pentru o poză cu vulturul pleşuv.

Totuşi acum e altceva. Altă scară, altă magnitudine, altă miză. Să se dea de bună voie el, ditamai şeful de plasă, el, colectorul tuturor taxelor de protecţie din suburban, pe mână unui puşti urban şi doxat, pe judecata unui cititor polilingv de caractere, specializat pe deasupra şi la înaltele şcoli de machaverlâcuri ale perfidului Albion? Cine poate crede că Băsescu a ales să fure alegerile tocmai prin intermediul unui astfel de om?

De-asta zic: desemnarea lui MRU ca premier nu-mi miroase deloc a decizie Traian Băsescu.  Pare mai plauzibil ca numele acestuia să fi fost transmis, ca o condiţie de sprijin pe mai departe, dinspre cancelariile licuricilor la care strabismul prezidenţial încă are acces.

Zilele viitoare vor infirma sau confirma această ipoteză. Dacă intervenţiile lui MRU în echipa şi debusolarea de până acum ale guvernului vor fi doar superficiale cosmetizări, înseamnă că spiritul băsescian a învins valorile Oxfordului şi că între MRU şiTRU nu este nicio diferenţă dătătoare de speranţă. Dacă, dimpotrivă, din lista noului guvern propus vor lipsi măcar contestaţii Udrea şi Igaş, ăsta va fi un semn că o inteligenţă superioară a preluat cârma.

Eu unul m-aş bucura ca Udrea să rămână în guvern. Asta ar însemna că tot Băsescu conduce, şi conduce dezastruos, că MRU este pe cât de mobilat pe atât de manevrat şi că, prin urmare,  protestele in loc să se stingă se vor amplifica până la o victorie zdrobitoare, înainte de termen.

Şi ar mai fi ceva. Chiar credeţi că PDL-ul va mai funcţiona ca un monobloc?  Chiar credeţi că  MRU va strânge în jurul său majoritatea fără de fisură  a armatei portocalii? Am o mulţime de motive să mă îndoiesc. Răspunsul s-ar putea să vină chiar mai curând decât ar fi de presupus.

Contele de Saint GermainEditorialeElena Udrea,Emil Boc,Gabriel Oprea,Liiceanu,Mihai Razvan Ungureanu,Oxford,PDL,Perfidul Albion,Plesu,Traian Basescu,Traian Igas,Traian Radu UngureanuAnalizând profilul celor pe care Traian Băsescu, în calitate de Preşedinte al României , i-a promovat în funcţii cu impact major pentru ţară dar mai ales pentru el şi ai lui, ne dăm imediat seama că Mihai Răzvan Ungureanu  reprezintă o stranie abatere de la regulă. Ce să aibă...Blog politic si polemic