Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Nu-mi vine să cred ce calmă este această campanie electorală. Calmă spre barbiturism. Întreruptă de mici convulsii stranii perturbând lungi somnolențe. Ca un sforăit cu fața în sus urmat de un ghiont și rostogolirea pe burtă.
Nimic din anunțatele cataclisme electorale nu se confirmă. Johannis nu e scos din joc de ANI, Ponta nu e dovedit agent sub acoperire de Băsescu iar filmulețele compromițătoare ale lui Bercea Mondial cu președintele nici vorbă să apară.
Mă plictisesc de moarte!
Turcescu s-a autodenunțat și, două zile, televiziunile au fremătat de parcă gestul anunța o sinucidere în direct a lui Traian Băsescu. Când colo, doar o replică bâlbâită dintr-un scenariu abandonat, o prostie prenupțială de figurant, mai mare decât însăși nupțialitatea.
L-au umflat pe SRS. Așa-i trebuie, dacă a vrut diplomă de infailibil. Să-ți anunțe chiar procurorul prescrierea faptei și tu să o refuzi, când știi cine mișculează pe sub roba justiției… Febră mare!
A fost detonat scandalul Microsoft. De-asta nu mai dorm candidații la prezidențiale, ce să spun! O peltea lungă, ca un foc de artificii anost organizat de un primar ales dintre pompieri, cu mulți „foști” care nu mai interesează pe nimeni. Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Daniel Funeriu – cei mai notorii din lot – produc mai puțină emoție populară decât chiar decolteul Monicăi Tatoiu.
Gabriela Firea, nostalgică după natura ei primară de mahalagioaică, după voluptățile unei vechi și celebre porcăieli în direct cu playboy-ul de Lusaka Cristian Boureanu, a zis să-și mai ridice o dată fustele-n cap cât încă nu a trecut la talie înaltă. Dacă ar fi făcut elogiul maternității nu ar fi băgat-o nimeni în seamă. De aceea, cum suntem în plină campanie electorală și cum domnia sa este purtător de cuvânt al celui mai bine clasat candidat în sondaje, ce și-a zis: n-o fi mai de impact să-i trag un can-can? Niște craci pe sus de umilit contracandidații, nereproducători, ai șefului? Vorba aceea: găină – găină dar hai să și cotcodăcim puțin pe tema nevolniciei celor fără de progenituri, ca să nu rămână loc de confuzii.
Nici chiar Traian Băsescu nu mai e ce-a fost. Unde sunt incendiile lui de-altă dată? Splendoarea de vâlvătaie plutitoare din portul Rouen sau incandescenta salvare a ziariștilor ostatici, sau carbonizarea referendumului din 2012 sau perpelirea pe rugul de la Rahova a lui Dan Voiculescu?
Trecut, amintiri, vitrina cu trofee! Fost-ai lele! Acum viitorul îi este lui prezent. Un viitor care îl pândește la cotitură ca un pitbul hămesit.
Cine l-a văzut ieri pe Traian Băsescu la declarația de presă de la Cotroceni nu se poate să nu fi înțeles: privire tot mai sumbră, voce tot mai tremurată, nervi tot mai scăpați de sub control, acțiuni tot mai incoerente. Agonizant.
L-a sunat pe șeful CSM să-l certe. Și?
L-a amenințat în direct pe judecătorul Dumbravă. Și?
A mai pus de-o diversiune cu dosarul EADS. Și?
Un mare fâs. E gata! Nu mai e timpul fizic ca vreuna dintre aceste teme să producă, până la alegeri, efecte devastatoare asupra celor pe care a pus cătarea marele maestru al șantajului autohton.
Vine o vreme, chiar și pentru cei care se cred nemuritori, când soarta dă de-o parte din jurul lor lingușitori, pavoaze, lupe și îi lasă în fața judecății singuri și goi și mici, așa cum sunt ei în realitate: monumentul propriei deșertăciuni.

Contele de Saint GermainEditorialeANI,barbiturism,Bercea Mondial,Cristian Boureanu,CSM,Dan Voiculescu,Daniel Funeriu,EADS,Ecaterina Andronescu,Gabriela Firea,judecatorul Dumbrava,Klauss Johannis,Lusaka,Microsoft,Mihai Tănăsescu,Monica Tatoiu,Rahova,Robert Turcescu,Rouen,Sorin Rosca Stanescu,Victor PontaNu-mi vine să cred ce calmă este această campanie electorală. Calmă spre barbiturism. Întreruptă de mici convulsii stranii perturbând lungi somnolențe. Ca un sforăit cu fața în sus urmat de un ghiont și rostogolirea pe burtă. Nimic din anunțatele cataclisme electorale nu se confirmă. Johannis nu e scos din joc...Blog politic si polemic