Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

DNA pregăteşte o lovitură de stat. Una autentică, nu ca aceea inventată de Traian Băsescu în legătură cu suspendarea lui din 2012.
Nu există o urgenţă care să facă plauzibilă în termeni instituţionali frenezia cu care DNA, secondată de terminatorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a pornit să dea iama în politicienii din doar anumite tabere ale actualei lupte politice exact acum , în plină campanie electorală.
Lotul Microsoft, Aristotel Căncescu, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, iată numai câteva dintre cele mai recente şi notorii cazuri prin care “lunetiştii” DNA încearcă să manipuleze electoratul inducând ideea că răul e într-o singură parte. Dacă adăugăm dulcea răzbunare înlesnită lui Traian Băsescu de frăţia DNA – ÎCCJ, prin condamnarea politică a lui Dan Voiculescu şi cea reînviată din morţi a lui Roşca Stănescu, avem tabloul unei intifade a răstălmăcitorilor de cod penal care nu luptă cu pietre ci cu tendenţioase puneri sub acuzaţie şi mutilante sentinţe definitive.
Este aiuritor cum un pluton de procurori selectaţi să devină la ordin pluton de execuţie, are o atât de mare capacitate de a compromite actul de justiţie. Aceşti Caligula caricaturali, îndopaţi cu ranchiună băsistă, au ajuns atât de temuţi pentru comportamentul lor discreţionar încât până şi judecătorilor din complete le e fie frică azi de ei. O întreagă mitologie a fost construită să-i protejeze. În numele libertăţii şi independenţei justiţiei.
Pe procurorii DNA nu-i judecă nimeni. Ei nu au a da socoteală nimănui pentru greşelile lor, pentru abuzurile lor, pentru reaua credinţă cu care îşi folosesc prerogativele. Forma cea mai flagrantă prin care compromit justiţia în ultima vreme este implicarea brutală şi părtinitoare în politică. Ei vor să se substituie divinităţii, decretând şi nu dovedind vinovăţii, ei vor să se substituie poporului român, decizând în locul acestuia cine să devină preşedintele României şi cine nu. Mai ales “cine nu”!
În loc să contribuie pe perioada campaniei prezidenţiale la asigurarea calmului social necesar prezentării şi înţelegerii de programe, deciderii în cunoştinţă de cauză asupra opţiunii de vot, comandourile DNA lansează în fiecare zi atacuri – surpriză de natură a confuziona la maximum electoratul.
Să-i pui sub acuzaţie tocmai în această perioadă pe Viorel Hrebenciuc şi pe Ilie Sârbu miroase de la o poştă a comandă politică, a tentativă de lovitură sub centură administrată candidatului Victor Ponta. De ce nu mai putea aştepta această acţiune încă o lună, aşa încât alegerile prezidenţiale să se fi încheiat?
Mesajul subliminal al DNA s-ar traduce: PSD este o adunătură de corupţi. Dar şi PNL aşişderea. Nici unii nici alţii nu merită să fie votaţi.
Ce ne mai rămâne atunci? Să votăm Udrea, să votăm Macovei? Aceste imaculate exponente ale bretonului ca formă fără fond?
Pe mine unul, atacul DNA la Hrebenciuc şi Sârbu în acest moment, exact în acest moment, mă face suspicios, recalcitrant şi mă apropie mai mult de Victor Ponta. Îmi dă argumente să cred că acesta va fi mai determinat decât alţii atunci când se va pune problema judecării şi condamnării lui Traian Băsescu.
Şi mai e un aspect: între cineva care laudă performanţele acestui DNA pucist, promiţând că îi va asigura pe mai departe puterea şi impunitatea de a face politică şi nu justiţie şi cineva care este motivat să-l zgâlţâie din toate incheieturile (deşi nu am convingerea că, la o adică, o va şi face) înclin să îl aleg pe al doilea.
V-am spus că sunt schimbător! Ca o balanţă într-un echilibru relativ pe care orice eveniment cu greutate semnificativă o poate face să se încline într-o parte sau în alta. De data asta manevrele lui Băsescu din ultimele zile, cea cu ofiţerul acoperit şi cea cu DNA-ul, au avut efect asupra mea exact pe dos decât şi-ar fi dorit acesta.
Mai aşteptăm şi mai vedem. Cine ştie câte se mai pot întâmpla în săptămânile următoare.

Contele de Saint GermainEditorialeAristotel Cancescu,Caligula,Dan Voiculescu,DNA,Elena Udrea,ICCJ,Ilie Sarbu,intifada,Microsoft,Monica Macovei,Rosca Stanescu,Viorel HrebenciucDNA pregăteşte o lovitură de stat. Una autentică, nu ca aceea inventată de Traian Băsescu în legătură cu suspendarea lui din 2012. Nu există o urgenţă care să facă plauzibilă în termeni instituţionali frenezia cu care DNA, secondată de terminatorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a pornit...Blog politic si polemic