Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

DNA pregătește o lovitură de stat. Una autentică, nu ca aceea inventată de Traian Băsescu în legătură cu suspendarea lui din 2012.
Nu există o urgență care să facă plauzibilă în termeni instituționali frenezia cu care DNA, secondată de terminatorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a pornit să dea iama în politicienii din doar anumite tabere ale actualei lupte politice exact acum , în plină campanie electorală.
Lotul Microsoft, Aristotel Căncescu, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, iată numai câteva dintre cele mai recente și notorii cazuri prin care „lunetiștii” DNA încearcă să manipuleze electoratul inducând ideea că răul e într-o singură parte. Dacă adăugăm dulcea răzbunare înlesnită lui Traian Băsescu de frăția DNA – ÎCCJ, prin condamnarea politică a lui Dan Voiculescu și cea reînviată din morți a lui Roșca Stănescu, avem tabloul unei intifade a răstălmăcitorilor de cod penal care nu luptă cu pietre ci cu tendențioase puneri sub acuzație și mutilante sentințe definitive.
Este aiuritor cum un pluton de procurori selectați să devină la ordin pluton de execuție, are o atât de mare capacitate de a compromite actul de justiție. Acești Caligula caricaturali, îndopați cu ranchiună băsistă, au ajuns atât de temuți pentru comportamentul lor discreționar încât până și judecătorilor din complete le e fie frică azi de ei. O întreagă mitologie a fost construită să-i protejeze. În numele libertății și independenței justiției.
Pe procurorii DNA nu-i judecă nimeni. Ei nu au a da socoteală nimănui pentru greșelile lor, pentru abuzurile lor, pentru reaua credință cu care își folosesc prerogativele. Forma cea mai flagrantă prin care compromit justiția în ultima vreme este implicarea brutală și părtinitoare în politică. Ei vor să se substituie divinității, decretând și nu dovedind vinovății, ei vor să se substituie poporului român, decizând în locul acestuia cine să devină președintele României și cine nu. Mai ales „cine nu”!
În loc să contribuie pe perioada campaniei prezidențiale la asigurarea calmului social necesar prezentării și înțelegerii de programe, deciderii în cunoștință de cauză asupra opțiunii de vot, comandourile DNA lansează în fiecare zi atacuri – surpriză de natură a confuziona la maximum electoratul.
Să-i pui sub acuzație tocmai în această perioadă pe Viorel Hrebenciuc și pe Ilie Sârbu miroase de la o poștă a comandă politică, a tentativă de lovitură sub centură administrată candidatului Victor Ponta. De ce nu mai putea aștepta această acțiune încă o lună, așa încât alegerile prezidențiale să se fi încheiat?
Mesajul subliminal al DNA s-ar traduce: PSD este o adunătură de corupți. Dar și PNL așișderea. Nici unii nici alții nu merită să fie votați.
Ce ne mai rămâne atunci? Să votăm Udrea, să votăm Macovei? Aceste imaculate exponente ale bretonului ca formă fără fond?
Pe mine unul, atacul DNA la Hrebenciuc și Sârbu în acest moment, exact în acest moment, mă face suspicios, recalcitrant și mă apropie mai mult de Victor Ponta. Îmi dă argumente să cred că acesta va fi mai determinat decât alții atunci când se va pune problema judecării și condamnării lui Traian Băsescu.
Și mai e un aspect: între cineva care laudă performanțele acestui DNA pucist, promițând că îi va asigura pe mai departe puterea și impunitatea de a face politică și nu justiție și cineva care este motivat să-l zgâlțâie din toate incheieturile (deși nu am convingerea că, la o adică, o va și face) înclin să îl aleg pe al doilea.
V-am spus că sunt schimbător! Ca o balanță într-un echilibru relativ pe care orice eveniment cu greutate semnificativă o poate face să se încline într-o parte sau în alta. De data asta manevrele lui Băsescu din ultimele zile, cea cu ofițerul acoperit și cea cu DNA-ul, au avut efect asupra mea exact pe dos decât și-ar fi dorit acesta.
Mai așteptăm și mai vedem. Cine știe câte se mai pot întâmpla în săptămânile următoare.

Contele de Saint GermainEditorialeAristotel Cancescu,Caligula,Dan Voiculescu,DNA,Elena Udrea,ICCJ,Ilie Sarbu,intifada,Microsoft,Monica Macovei,Rosca Stanescu,Viorel HrebenciucDNA pregătește o lovitură de stat. Una autentică, nu ca aceea inventată de Traian Băsescu în legătură cu suspendarea lui din 2012. Nu există o urgență care să facă plauzibilă în termeni instituționali frenezia cu care DNA, secondată de terminatorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a pornit...Blog politic si polemic