Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Așa se întâmplă la amurguri: te cam lasă toate și te trezești cu vâslele-n mână, să te descurci, tocmai când marea este mai agitată și tu mai chircit de cârcei.
Americanii l-au înscăunat deja pe Ponta. S-a întâmplat la ultima vizită a premierului în SUA: poză de familie cu Obama, discurs în plen la ONU și apoi nota de plată achitată prompt, cu promisiuni mai mult decât diplomatice, la întâlnirea cu industriașii americani de la Huston.
S-a văzut efectul acestei „înfieri” pe chipul lui Traian Băsescu la ieșirea televizată de ieri: cearcăne ca la eclipsa parțială de lună, obraji flasci, căzuți peste potcoava maxilarului, o surpare de mușchi ai feței precum topitura de lumânare. Masca și paloarea înfrântului lăsat de izbeliște.
S-ar fi rugat, dar cui? Pe Dumnezeu știe că nu-l poate înșela iar cu americanii”¦ gata! Până aici l-au tractat. Neputând alege calea rugăciunii a decis să persevereze cu atacuri, intimidări, arsenalul încolțiților.
Faimoasa lui temă cu deconspirarea candidatului – ofițer acoperit, a fost blocată în vama secretelor intangibile. I-au mai rămas doar firimituri de dezvăluiri cu care încearcă să ia lupta pe cont propriu.
Afacerea Microsoft. Nici măcar conexarea oficială a lui Ponta cu acest scandal nu mai pare a-i fi la îndemână. O, tempora! La sugestia cui s-o fi grăbit DNA (DNA-ul lui??) să precizeze că premierul nu are nicio calitate în acest dosar?
Ca să nu mai amintesc de o altă „aroganță” a aceluiași Brutus (cu nume de familie Kovesi), atât de devotat până mai ieri: invitarea Elenei Udrea să dea declarații, ca martor, în dosarul Pinalti. Evenimentul are rezonanțe de viol. Cum altfel să califici încălcarea unei inviolabilități”¦ sacrosancte (sic!)?
În disperarea părăsirii de către toți, lui Traian Băsescu nu i-au mai rămas decât tactici de gladiator: să lovească în orice chip, din orice poziție, prin orice vicleșug, să încerce a înjunghia primul pentru a muri al doilea.
Aseară a jucat, copleșit de ezitări, farsa siguranței de sine. S-a agățat, ca înecatul de pai, de discursul doamnei Nuland, arătându-l cu degetul infamator pe probabil vizatul Victor Ponta dar primindu-l cu brațele deschise, la un dineu privat, pe cert criticatul Victor Orban. Inconsecvență? Mai mult decât atât. Derută!
Să admitem că, da, Funeriu nu e la fel de vinovat ca alții. Și?
Cât de defectă să-ți fie busola încât să confunzi nimicul cu steaua polară?
S-a terminat!
Meleșcanu demisionează, Maior se pregătește și el. La Cotroceni vine Ponta.
În aceste nisipuri mișcătoare Traian Băsescu dă din brațe și din picioare, ca bezmeticul, incapabil sau refuzând să înțeleagă că în jos e îngroparea de viu iar în sus ștreangul.

Contele de Saint GermainEditorialeafacerea Microsoft,Brutus,Cornelia Nuland,Daniel Funeriu,DNA,Elena Udrea,George Maior,Huston,Kovesi,Obama,ofiter acoperit,Ponta,Teodor Melescanu,Victor OrbanAșa se întâmplă la amurguri: te cam lasă toate și te trezești cu vâslele-n mână, să te descurci, tocmai când marea este mai agitată și tu mai chircit de cârcei. Americanii l-au înscăunat deja pe Ponta. S-a întâmplat la ultima vizită a premierului în SUA: poză de familie cu Obama,...Blog politic si polemic