Scorul acestui articol
[Total: 104 voturi. Media: 4.9]

 

Umbra este o joacă a luminii de-a spiritul. Ea reține din materie doar esența geometriei acesteia. Metafora iluziei.

Prostia este o formă de subminare a spiritului. O rarefiere. Din cauza lacunelor care îi sunt specifice generează în jurul ei camuflaje derutante. Metafora confuziei.

De aceea, când se întâlnește prostia cu umbra ei, impresia e de ciocnire suprarealistă a celor două metafore. Ceva neterminat se ia la trântă cu ceva neînceput.

***

Zilele trecute am publicat articolul intitulat „Clotilde Armand „“ triumful prostiei românești„. Cineva mi-a atras atenția că acest articol a fost preluat pe Facebook de Robert Turcescu. Vestea m-a surprins. Am fost și sunt un critic constant a tot ceea ce înseamnă Traian Băsescu  și urmele lui în politică. Totuși (sau tocmai de aceea) am vrut să văd în ce fel domnul Turcescu și publicul său se poziționează față de opiniile mele.

Surpriza a fost totală! Articolul meu primise în doar câteva ore peste 450 de comentarii.

Le-am citit pe toate, cu atenție, și concluzia la care am ajuns a fost aceea că asist la o formă inedită de confirmare a spuselor mele din articol. Sateliții doamnei Clotilde se dovedeau total dedați risipei de prostie. Prostie prețioasă, prostie fudulă, prostie mitocănească, prostie agresivă împănată cu glumițe de neamprostism.

Ce sare în ochi la o primă lectură este faptul că în proporție de 90% comentariile vizitatorilor sunt critice spre devastatoare la adresa lui Robert Turcescu. Impresia copleșitoare este că acolo s-a mobilizat un întreg comando de useriști plini de spume, cu misiunea de a o apăra cu piepturile goale pe doamna Clotilde Armand. Doar că au confundat pieptul cu capul și ce zdrăngăneală a putut să iasă din craniile lor goale este de o precaritate intelectuală mult peste predicțiile mele.

Marea majoritate a insurgenților confirmă, dacă mai era nevoie, că citesc superficial orice text (asta în cazul în care nu se rezumă doar la titlu) fiind incapabili de o minimă înțelegere. Deși chiar în primul rând al postării se precizează faptul că autorul articolului este Contele de Saint Germain, aproape toți îl atribuie lui Robert Turcescu, de unde acuze de maidan aduse acestuia și nu mie, cum s-ar fi cuvenit.

Aproape că am fost invidios! Uneori, când blamul vine de la niște flașnete mânuite cu manivela de un flașnetar orb, poate fi considerat chiar un compliment corul acesta organizat anume spre a te nega.

Acești indvizi, uniți prin fanatism și impulsuri de sărit la beregată, sunt complet dezinteresați de adevăr. La argumente și dovezi de necombătut ei îți răspund cu degetul mijlociu ridicat spre cer. Atât le permit acele de pe tamburul flașnetei, atât produc.

În articol era vorba despre minciunile Clotildei și mizeria care a pus stăpânire pe sectorul 1 administrat de ea. Și despre prostia celor care au votat-o și acum nu au curajul să accepte că au greșit.

Iată câteva dintre răspunsurile „inteligente și la subiect” transmise de comentatori:

  • Petre Niculae, fost Director la MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE: Cred că racolatul Turcescu simte că nu mai are subiecte serioase È™i că nu mai este băgat în seamă…È™i atunci o ia pe arătură..!!
  • Marius Rotaru, a lucrat la GHS, a studiat la Universitatea din București: Din momentul in care ai propagat rahatul cu rucsacuri de voturi, te-ai coborât la nivelul ultimului troll Psd-ist;
  • Florentina Nastasel, lucreaza la Medecin, a studiat la Université Victor Segalen Bordeaux 2: Din „Șobolănime” faci parte de mult timp, Robert Turcescu. Chiar nu ti-e jena, securist infect ce esti? Ti s-au adâncit cearcanele de atâta impostura „jurnalistica”;
  • George Stancescu, jurnalist, a studiat la Facultatea de Drept, Universitatea București: Măi ciricliule, tu nu te califici nici sa-i lustruieÈ™ti pantofii Clotildei”¦.

Acum vă e clar cu cine defilează doamna Armand? Și am ales să exemplific doar puțin și doar cu unii instruiți la școli înalte, să nu carecumva să sară flașnetarul să mă acuze că am scormonit prin fosa septică a usereplusiștilor.

După cum se știe și se poate vedea, prostia e congenitală! Nu ține de  studii, de ranguri, de  averi. Ea ține de cromozomi și secreții și are o particularitate ce permite recunoașterea ei imediată: este combativă până la a sparge capetele celor ce încearcă să i se opună.

Sofocle are un aforism care se potrivește foarte bine temei: „Prostia este sora cea mai apropiată a răutății”.

Dacă veți avea răbdarea să citiți cele aproape 500 de comentarii, veți constata că majoritatea sunt impregnate de răutate și ură. Ceea ce îl confirmă pe Sofocle, dar și pe mine.

Voi încheia însă optimist, parafrazându-l pe Winston Churchill: nu e cazul să disperăm. „Prostia lor e șansa noastră”!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/06/prostie.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/06/prostie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaforism Sofocle,Clotilde Armand,despre prostie,metafora concluziei,metafora iluziei,Robert Turcescu,triumful prostiei  Umbra este o joacă a luminii de-a spiritul. Ea reține din materie doar esența geometriei acesteia. Metafora iluziei. Prostia este o formă de subminare a spiritului. O rarefiere. Din cauza lacunelor care îi sunt specifice generează în jurul ei camuflaje derutante. Metafora confuziei. De aceea, când se întâlnește prostia cu umbra...Blog politic si polemic