Scorul acestui articol
[Total: 1005 voturi. Media: 5]

 

Klaus Iohannis a aÈ™teptat mai mult de o lună ca Laura Kovesi să devină rezonabilă È™i să-È™i dea singură demisia. Acest gest, care l-ar fi scutit de multe necazuri, nu s-a produs. Impregnarea È™efei DNA cu un cult al personalității complet ieÈ™it din uzanțe, capabil a deregla È™i personalități puternice, nu doar veleitari turmentați de aparențe, a împins-o pe doamna Kovesi să se creadă un fel de Ioana d”™Arc trimisă pe pământ direct cu o misiune divină.

PreÈ™edintele a încercat până È™i în ultimul weekend să o înduplece pe îndârjită. Propunându-i variante călduțe, protecție È™i concordie. A fost ignorat È™i provocat: „žHai să vedem: ai tu sânge-n instalație să semnezi, să mă revoci pe mine”?

Nu È™tiu dacă în final a fost vorba de „žsânge în instalația preÈ™edintelui” sau de comanda unui buton de nerefuzat din afară, dar, È™oc, semnătura s-a aplicat. Iar doamna Kovesi a rămas agățată de mânerul sirenei lui Roaită, cu dilema fundamentală: să trag sau să nu trag de mâner?

Că divorțul a fost cu scântei ne-a demonstrat supărarea revocatei la declarația de presă când ochii ei erau, alternativ, când aruncătoare de flăcări când izvoare de lacrimi.

Dar È™i preÈ™edintele È™i-a arătat supărarea față de ea. Hotărârea CSM de a nu-i aproba doamnei Kovesi cererea de transfer pe un post de consilier, la Parchetul General, È™i de a o trimite de unde a venit la începutul ascensiunii sale, adică la DIICOT Sibiu, este un semnal foarte clar. Unii naivi credeau că secția de procurori de la CSM este la remorca „žSlujirii”. Ei bine, nu! Ea este la remorca PreÈ™edintelui, exact aÈ™a cum era È™i pe vremea lui Traian Băsescu. Iar prin această hotărâre, aproape ostentativă, doamnei Laura i s-a transmis nu doar că PreÈ™edintele a fost dezamăgit de atitudinea ei ci È™i că l-a câÈ™tigat de duÈ™man.

Decăderea È™i lecțiile ei!

Cine era CeauÈ™escu È™i, brusc, cum s-a transformat el în bătrânelul de la procesul TârgoviÈ™te. Fulgerător!

Nu o văd bine pe doamna Kovesi în viitorul apropiat. Dacă nu scoate urgent, pe masă, contralovitura pentru Iohannis (mă refer la dosarele pe care sigur le-a pus bine undeva), o anihilează foÈ™tii parteneri de sistem de n-o să mai È™tie nimeni de domnia sa pe unde e È™i ce mai face.

Cred că în aceste clipe doamna Kovesi experimentează pe pielea ei un sentiment cu care i-a înrobit, ani de zile, pe alții: frica!

I-e frică să-l atace pe PreÈ™edinte pentru că, brusc, s-a trezit fără pârghii. Și, nemaiavând pârghiile, nu mai are nici sprijinitori.

Dacă e adevărat ce a spus Ghiță, că Kovesi e agent american, că are È™i cetățenia americană, atunci salvarea ei ar putea fi exact această cetățenie. Vom verifica dacă e aÈ™a cât de curând.

Se anunță dezvăluiri de o gravitate extremă din interiorul DNA. Se va putea apăra de ele Laura Kovesi de pe poziția de banal procuror la Sibiu?  Greu de crezut! Dacă ar fi fost acceptată în Parchetul General, la dreapta lui Augustin Lazăr, ar mai fi fost, cât de cât, un semn de putere, un semn de influență. AÈ™a însă… mesajul este complet pe dos: de decădere bruscă, de aruncare la groapa cu lei.

După cum se vede, nu jubilez la acest eveniment. Am totuÈ™i satisfacția că, mai devreme sau mai târziu, cei care fac rău premeditat È™i dintr-o anume predispoziție spre ticăloÈ™ie, primesc de la viață câte o lecție exemplară. Exemplară pentru ei, dar mai ales pentru alții ca ei cărora nu le-a venit incă timpul ispăÈ™irii.

Astfel de lecții pot îmbunătății rasa umană.

Amin!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/07/divort.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/07/divort-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAugustin Lazar,CSM,decadere,decret de revocare,Iohannis - Kovesi,Kovesi procuror Sibiu,Parchetul General,procesul de la Targoviste  Klaus Iohannis a aÈ™teptat mai mult de o lună ca Laura Kovesi să devină rezonabilă È™i să-È™i dea singură demisia. Acest gest, care l-ar fi scutit de multe necazuri, nu s-a produs. Impregnarea È™efei DNA cu un cult al personalității complet ieÈ™it din uzanțe, capabil a deregla È™i personalități...Blog politic si polemic