Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Până la urmă a vorbit. Penal!
E de mirare o apărare încropită cu atât diletantism. A avut totuşi la dispoziţie o tăcere de-o lună spre a-şi pregăti o pledoarie cât de cât coerentă. N-a fost să fie. Prostie, panică, alienare?
Voi începe cu gafa monumentală conţinută în haotica sa conversaţie cu jurnaliştii, la ieşirea din sală, pe care, până la acest moment, nimeni nu a comentat-o.
Întrebat despre zvonul care circulă că ar fi plecat de la Cotroceni cu 50 de dosare de mare corupţie puse la dispoziţie de SRI, râde crispat, în stilul său diversionisto – pavlovian, şi replică (reproduc din memorie): este încă o mare minciună a presei. Păi cum să fac asta când nu aveam voie şi nu era posibil să scot astfel de dosare. … Chiar în aceste zile, când încă locuiesc în reşedinţa oficială, îmi caut prin calculatoare documente secrete, să le şterg.
Înţelegeţi? Din moment ce caută în computerul său secrete de stat, să le şteargă, înseamnă că recunoaşte singur că era posibil, chiar probabil, să scoată documente clasificate din biroul de la Cotroceni, prin intermediul calculatorului, şi să le ducă la Vila Lac 2 unde ar fi fost liber apoi să facă ce vrea cu ele (să le copieze, să le multiplice, să le ascundă, să le şteargă). De altfel, şi într-o mai veche emisiune televizată de la B1TV a extras din mapa sa o hârtie pe care scria “Strict Secret” şi a arătat-o parţial la cameră. Ceea ce confirmă nu doar că era posibil să transporte astfel de documente în afara zonei de protecţie admisă ci că chiar uza de această posibilitate.
Se comentează în fel şi chip poziţionarea lui Traian Băsescu, din aceste prime declaraţii de fost preşedinte, faţă de Elena Udrea. Că o apără, că e contradictoriu, că îi cere, ipocrit, un lucru imposibil: să-şi dovedească nevinovăţia. Eu cred ceva mult mai simplu şi mai potrivit profilului acestui personaj laş: nu a vrut şi nu vrea s-o supere, s-o provoace pe Elena Udrea în aceste momente de nervozitate. Nu a contrazis nimic din ce-a zis ea. Dimpotrivă. Totodată şi-a apărat şi progeniturile devenite monştri: SRI şi DNA. Tipic.
Traian Băsescu nu a vrut să o supere, să o contrarieze, să o provoace în nici un fel pe Elena Udrea împotriva sa. Căci se teme cel mai mult, în acest moment, că, odată ajunsă după gratii, Elena Udrea ar putea să-l demaşte în întreaga lui ticăloşie. Ar fi şansa ei de a-şi înjumătăţi condamnarea. Iar pentru el, dezastrul.
Ca de multe ori în fofilările lui reptiliene, Băsescu a incercat să joace la două capete. De-asta nici nu a contrazis-o pe Udrea, nici nu s-a desolidarizat de Coldea.
După îndelungi ezitări, fostul preşedinte a vorbit. Mai bine (pentru el) tăcea. Vorbind, iată, şi-a pus singur cătuşe. Imaginile televizate, curând!

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,DNA,Elena Udrea,Florian Coldea,SRI,Vila Lac 2Până la urmă a vorbit. Penal! E de mirare o apărare încropită cu atât diletantism. A avut totuşi la dispoziţie o tăcere de-o lună spre a-şi pregăti o pledoarie cât de cât coerentă. N-a fost să fie. Prostie, panică, alienare? Voi începe cu gafa monumentală conţinută în haotica sa conversaţie cu...Blog politic si polemic