Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Până la urmă a vorbit. Penal!
E de mirare o apărare încropită cu atât diletantism. A avut totuși la dispoziție o tăcere de-o lună spre a-și pregăti o pledoarie cât de cât coerentă. N-a fost să fie. Prostie, panică, alienare?
Voi începe cu gafa monumentală conținută în haotica sa conversație cu jurnaliștii, la ieșirea din sală, pe care, până la acest moment, nimeni nu a comentat-o.
Întrebat despre zvonul care circulă că ar fi plecat de la Cotroceni cu 50 de dosare de mare corupție puse la dispoziție de SRI, râde crispat, în stilul său diversionisto „“ pavlovian, și replică (reproduc din memorie): este încă o mare minciună a presei. Păi cum să fac asta când nu aveam voie și nu era posibil să scot astfel de dosare. „¦ Chiar în aceste zile, când încă locuiesc în reședința oficială, îmi caut prin calculatoare documente secrete, să le șterg.
Înțelegeți? Din moment ce caută în computerul său secrete de stat, să le șteargă, înseamnă că recunoaște singur că era posibil, chiar probabil, să scoată documente clasificate din biroul de la Cotroceni, prin intermediul calculatorului, și să le ducă la Vila Lac 2 unde ar fi fost liber apoi să facă ce vrea cu ele (să le copieze, să le multiplice, să le ascundă, să le șteargă). De altfel, și într-o mai veche emisiune televizată de la B1TV a extras din mapa sa o hârtie pe care scria „Strict Secret” și a arătat-o parțial la cameră. Ceea ce confirmă nu doar că era posibil să transporte astfel de documente în afara zonei de protecție admisă ci că chiar uza de această posibilitate.
Se comentează în fel și chip poziționarea lui Traian Băsescu, din aceste prime declarații de fost președinte, față de Elena Udrea. Că o apără, că e contradictoriu, că îi cere, ipocrit, un lucru imposibil: să-și dovedească nevinovăția. Eu cred ceva mult mai simplu și mai potrivit profilului acestui personaj laș: nu a vrut și nu vrea s-o supere, s-o provoace pe Elena Udrea în aceste momente de nervozitate. Nu a contrazis nimic din ce-a zis ea. Dimpotrivă. Totodată și-a apărat și progeniturile devenite monștri: SRI și DNA. Tipic.
Traian Băsescu nu a vrut să o supere, să o contrarieze, să o provoace în nici un fel pe Elena Udrea împotriva sa. Căci se teme cel mai mult, în acest moment, că, odată ajunsă după gratii, Elena Udrea ar putea să-l demaște în întreaga lui ticăloșie. Ar fi șansa ei de a-și înjumătăți condamnarea. Iar pentru el, dezastrul.
Ca de multe ori în fofilările lui reptiliene, Băsescu a incercat să joace la două capete. De-asta nici nu a contrazis-o pe Udrea, nici nu s-a desolidarizat de Coldea.
După îndelungi ezitări, fostul președinte a vorbit. Mai bine (pentru el) tăcea. Vorbind, iată, și-a pus singur cătușe. Imaginile televizate, curând!

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,DNA,Elena Udrea,Florian Coldea,SRI,Vila Lac 2Până la urmă a vorbit. Penal! E de mirare o apărare încropită cu atât diletantism. A avut totuși la dispoziție o tăcere de-o lună spre a-și pregăti o pledoarie cât de cât coerentă. N-a fost să fie. Prostie, panică, alienare? Voi începe cu gafa monumentală conținută în haotica sa conversație cu...Blog politic si polemic