Scorul acestui articol
[Total: 39 voturi. Media: 4.5]

 

Zilele trecute am auzit mărturia lui Daniel Florea, fost È™ef birou de contrainformații interne al SRI. Răspunzând la mai multe întrebări, Florea a spus, printre altele, că una dintre realizările importante ale SRI din perioada mandatului lui George Maior a fost progresul spectaculos al instituției în domeniul controlului È™i folosirii cyberspace „“ ului.

Brusc, gândul mi-a fugit la două victorii importante ale lui Klaus Iohannis (dacă nu cumva singurele memorabile din decembrie 2014 încoace) in care Internetul, Facebook-ul È™i alte instrumente de panoplie ale spațiului cibernetic l-au ajutat pe acesta din plin (dacă nu decisiv) să le repurteze.

Mă refer la turul doi al prezidențialelor din 2014 și la instalarea „guvernului meu” de după tragedia de la Colectiv.

Aceste evenimente au două lucruri majore în comun: o emoție publică drept punct de pornire și mobilizarea fără precedent, în jurul respectivei emoții, prin intermediul spațiului cibernetic, a unei mase critice de români. Masă care, printr-un protest de stradă viguros, aparent spontan, a avut forța de moment de a genera schimbări politice surprinzătoare, care sfidează statistica.

Cele două victorii amintite ale lui Klaus Iohannis au fost, ambele, repurtate împotriva PSD. Care, spre disperarea președintelui, acum a ajuns din nou la putere. De ce? Pentru că așa vrea majoritatea românilor care se prezintă la vot. Punct!

Ca fizician ce este, produs al științelor exacte, domnul Iohannis ar fi trebuit să știe că minunile nu țin decât un vis! Și că visele sunt infinit mai scurte decât viața reală.

În schimb, domnia sa ne arată că preferă să se încredințeze minunilor. Făcându-și calculul că dacă două minuni, atât de importante, s-au petrecut în doar doi ani, de ce nu s-ar mai petrece una și în anul care abia a început. Adică, folosind aceeași rețetă (îngenuncherea PSD printr-o mișcare de stradă provocată de o emoție subtil indusă) și aceiași prestidigitatori (serviciile secrete foarte performante în materie de cyberspace, conform mărturisirii lui Daniel Florea), să mai treacă cu buldozerul, o dată, peste voința populară și să mai instaleze, o dată, la Palatul Victoria plăsmuirea feisbucistică numită Dacian Cioloș, cu toată liota sa de „tehnocrați” sub acoperire.

Nu trebuie să fii vreun fin cititor în declarații TV  ca să-ți dai seama că, în ultima vreme, asistăm la o talibanizare galopantă a președintelui Iohannis. O vehemență cu rezonanțe gestapoviste a pus stăpânire nu doar pe discursul său dar și pe crispările gesticii sale oficiale.

Așa cum se comportă acum și, mai ales, după discursul aberant de la CSM, este deja favoritul oricărui casting pentru rolul de Ober Fuhrer al Politische Abteilung (a se vedea ierarhiile Gestapo-ului). Cu o uniformă neagră și un chipiu înalt ar reînvia  oribil de convingător, erezia ariană.

Rasa pură, al cărei exponent se recomandă, ar însemna în noile condiții nu doar păr blond și ochi albaștri (aici corespunde) ci și nepenali în sensul larg (criteriu la care are mari dificultăți de calificare).

În mijlocul unei justiții compromise de către chiar capii ei, precum cea de la noi, să alegi tu, ca președinte ce te crezi rațional, exact ignorarea scandalului public și elogierea impostorilor care l-au produs, mi se pare de o neghiobie ce merită și justifică orice rateu de-acum încolo.

Nu știu dacă președintele Iohannis mai are vreo șansă să se trezească la realitatea bună pentru România. Am impresia că singura lui idee, devenită deja obsesie, este să scape țara, chiar împotriva voinței ei, de Liviu Dragnea.

Probabil că SRI, și el într-un mare impas, i-a promis o nouă emoție socială, urmată de o nouă ieșire în stradă a 20 „“ 30 000 de manipulabili prin cyberspace și o nouă răsturnare de putere, nelegitimă (dar ce contează?) ca după Colectiv.

Chestia e că un astfel de plan va fi dejucat nu de popor ci de înțelepciunea populară. Care ne asigură că „ulciorul nu merge de multe ori la apă”.

De două ori a mers. Ia să vedem: mai merge încă o dată?

Contele de Saint GermainEditorialeDacian Ciolos,Daniel Florea SRI,emotie publica si miscari de strada,erezia ariana,Facebook,George Maior,gestapo,guvern tehnocrat,Internet,Klaus Iohannis,Liviu Dragnea,Ober Fuhrer,Politische Abteilung,syberspace,tragedia de la Colectiv,ulciorul nu merge de multe ori la apa  Zilele trecute am auzit mărturia lui Daniel Florea, fost È™ef birou de contrainformații interne al SRI. Răspunzând la mai multe întrebări, Florea a spus, printre altele, că una dintre realizările importante ale SRI din perioada mandatului lui George Maior a fost progresul spectaculos al instituției în domeniul controlului È™i...Blog politic si polemic