Scorul acestui articol
[Total: 47 voturi. Media: 4.6]

 

Aveam şi noi un guevarist. Cel puţin conform tricoului purtat în adolescenţă. Nu că Che Guevara ar fi fost ceva de care România avea nevoie după trauma a 45 de ani de comunism… Dar ideea de curaj, de neînfricare, de spirit de sacrificiu, de luptă dusă până la capăt de un tânăr nemutilat de reumele şantajului şi ale compromisului călduţ, ideea aceasta, născută din contrariile ei, încolţită pe setea aproape romantică de redefinire morală a unui popor considerat laş şi trădător în fibră, ne-a făcut pe mulţi, nu îndeajuns de sceptici, să ne punem, într-un moment de încercare al istoriei, speranţa în Victor Ponta.

Acum aflăm că guevaristul nostru a fost doar o păpuşă de plastilină moale. Ca să nu spun de gelatină tremurătoare. Un pisicuţ, cum bine îl definea o hienă.

Nu voi relua lungul şir de laşităţi cu care Victor Ponta ne-a răsplătit speranţele în decursul unei doar jumătăţi de deceniu. Ii voi spune doar atât:

Ai acum şansa, iată, ţi s-a mai oferit o şansă, să-ţi speli păcatele atâtor decepţii pe care ni le-ai pricinuit şi să dovedeşti măcar a mia parte din curajul guevarist cu care ne-ai amăgit pe vremea în care, alături de Crin Antonescu, ne vindeai ilustrate măsluite despre România voastră viitoare!

Fă public raportul cu adnotările olografe ale lui Kovesi despre cât de neplagiată era teza ei. Ghiţă ne-a spus că îl ai, iar tu nu ai negat! Arată-ne acest document!

Recunoaşte bărbăteşte, cu orice risc, şantajul descris de Ghiţă, la care te-a supus Coldea ca să o numeşti pe Kovesi! Spune tranşant: da, aşa a fost sau NU, Ghiţă minte!

Fă măcar atâta lucru pentru adevăr şi pentru noi, cei care, odată, am crezut în tine.

Contele de Saint GermainEditorialebinomul Kovesi - Coldea,Che Guevara,Crin Antonescu,pisicut,Victor Ponta  Aveam şi noi un guevarist. Cel puţin conform tricoului purtat în adolescenţă. Nu că Che Guevara ar fi fost ceva de care România avea nevoie după trauma a 45 de ani de comunism… Dar ideea de curaj, de neînfricare, de spirit de sacrificiu, de luptă dusă până la capăt...Blog politic si polemic