Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Adevarul al lui Grigore Cartianu, intitulat “Top 5 propagandisti TV”)

Vă mai aduceţi aminte de publicaţia de tristă amintire “Săptămâna culturală a Capitalei”?

Şi de satrapul care o folosea ca armă de exterminare, Eugen Barbu ?

Au rămas memorabile prin violenţă şi abjecţie morală campaniile duse de acesta, cu muniţie de la Securitate,  împotriva inamicilor săi culturali prezentaţi ca inamici ai regimului ceauşist. Geo Bogza, Nicolae Breban, Fănuş Neagu, Marin Sorescu sunt doar câteva dintre figurile ilustre ale literelor româneşti, luate în cătare şi bombardate cu bălegar de Cuţarida de onestul plagiator din Malraux şi Paustovski.

Dar poate cea mai răsunătoare campanie, prin josnicie, arsenal contrafăcut, instigare la crimă, a fost aceea purtată de maestrul  delaţiunilor, la ordin, împotriva Europei Libere.

Curioşii, scepticii, masochiştii, pot răsfoi arhivele anilor 70 – 80, dacă au cea mai mica îndoială asupra adevărului spuselor mele.

A fost oribil, bine că s-a terminat – am repetat de atunci, cu diverse prilejuri, naiv fiind.

De ce “naiv”? Pentru că iată, sunt obligat să constat azi, în anul 2011, că da, a fost oribil dar că nu, nu s-a terminat.

Printr-o alchimie a răului, strigoiul lui Eugen Barbu a început să ne bântuie din nou, luând, de data aceasta,  înfăţişarea lui Grigore Cartianu. Tot redactor al şef, ca şi Eugen Barbu, dar nu la Săptămâna ci la Adevărul.  Şi cum Radio Europa Liberă nu mai există, spiritul malefic al acestui avatar croit din erzaţuri, trebuia să-şi găsească alte tribune ale adevărului incomod puterii împotriva cărora să vitupereze. Şi le-a găsit: televiziunile de ştiri.

Articolul de azi, “Top 5 propagandişti TV”, este, prin prisma comparaţiei făcute între Eugen Barbu şi Cartianu, şi falnic şi jalnic. Falnic pentru că regăsim în el o megalomană sentenţiozitate şi visceralitate, marcă înregistrată Eugen Barbu, jalnic pentru că, în timp ce Barbu avea geniul promiscuului, pamfletele sale arzând şi găurind, condeiul lui Cartianu este atât de bont, mustind de mediocritate ,  încât atunci când autorul se crede vreo gură de tun, abia de sloboade, după chinuitoare scremeri,  un ou clocit.

Strigoiul lui Eugen Barbu devine în ultima vreme din ce în ce mai irascibil, din ce în ce mai cacofonic, din ce în ce mai rebarbativ. E clar că ceva îl doare. Ceva imaterial însă, pentru că nu? strigoii sunt doar suflete eşuate ce nu au nervi ci, eventual,  anateme din infern. Dar oare ce, imaterial, ar putea să doară un strigoi? Cumva prostia?

Contele de Saint GermainPolemiceCartianu,Eugen Barbu,EVZ,propaganda,Saptamana,strigoi(Comentariu postat la articolul din Adevarul al lui Grigore Cartianu, intitulat 'Top 5 propagandisti TV') Vă mai aduceţi aminte de publicaţia de tristă amintire “Săptămâna culturală a Capitalei”? Şi de satrapul care o folosea ca armă de exterminare, Eugen Barbu ? Au rămas memorabile prin violenţă şi abjecţie morală campaniile duse de...Blog politic si polemic