Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Adevarul al lui Grigore Cartianu, intitulat „Top 5 propagandisti TV”)

Vă mai aduceți aminte de publicația de tristă amintire „Săptămâna culturală a Capitalei”?

Și de satrapul care o folosea ca armă de exterminare, Eugen Barbu ?

Au rămas memorabile prin violență și abjecție morală campaniile duse de acesta, cu muniție de la Securitate,  împotriva inamicilor săi culturali prezentați ca inamici ai regimului ceaușist. Geo Bogza, Nicolae Breban, Fănuș Neagu, Marin Sorescu sunt doar câteva dintre figurile ilustre ale literelor românești, luate în cătare și bombardate cu bălegar de Cuțarida de onestul plagiator din Malraux și Paustovski.

Dar poate cea mai răsunătoare campanie, prin josnicie, arsenal contrafăcut, instigare la crimă, a fost aceea purtată de maestrul  delațiunilor, la ordin, împotriva Europei Libere.

Curioșii, scepticii, masochiștii, pot răsfoi arhivele anilor 70 „“ 80, dacă au cea mai mica îndoială asupra adevărului spuselor mele.

A fost oribil, bine că s-a terminat „“ am repetat de atunci, cu diverse prilejuri, naiv fiind.

De ce „naiv”? Pentru că iată, sunt obligat să constat azi, în anul 2011, că da, a fost oribil dar că nu, nu s-a terminat.

Printr-o alchimie a răului, strigoiul lui Eugen Barbu a început să ne bântuie din nou, luând, de data aceasta,  înfățișarea lui Grigore Cartianu. Tot redactor al șef, ca și Eugen Barbu, dar nu la Săptămâna ci la Adevărul.  Și cum Radio Europa Liberă nu mai există, spiritul malefic al acestui avatar croit din erzațuri, trebuia să-și găsească alte tribune ale adevărului incomod puterii împotriva cărora să vitupereze. Și le-a găsit: televiziunile de știri.

Articolul de azi, „Top 5 propagandiști TV”, este, prin prisma comparației făcute între Eugen Barbu și Cartianu, și falnic și jalnic. Falnic pentru că regăsim în el o megalomană sentențiozitate și visceralitate, marcă înregistrată Eugen Barbu, jalnic pentru că, în timp ce Barbu avea geniul promiscuului, pamfletele sale arzând și găurind, condeiul lui Cartianu este atât de bont, mustind de mediocritate ,  încât atunci când autorul se crede vreo gură de tun, abia de sloboade, după chinuitoare scremeri,  un ou clocit.

Strigoiul lui Eugen Barbu devine în ultima vreme din ce în ce mai irascibil, din ce în ce mai cacofonic, din ce în ce mai rebarbativ. E clar că ceva îl doare. Ceva imaterial însă, pentru că nu? strigoii sunt doar suflete eșuate ce nu au nervi ci, eventual,  anateme din infern. Dar oare ce, imaterial, ar putea să doară un strigoi? Cumva prostia?

Contele de Saint GermainPolemiceCartianu,Eugen Barbu,EVZ,propaganda,Saptamana,strigoi(Comentariu postat la articolul din Adevarul al lui Grigore Cartianu, intitulat 'Top 5 propagandisti TV') Vă mai aduceți aminte de publicația de tristă amintire 'Săptămâna culturală a Capitalei'? Și de satrapul care o folosea ca armă de exterminare, Eugen Barbu ? Au rămas memorabile prin violență și abjecție morală campaniile duse de...Blog politic si polemic