Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Comentariu cenzurat de Romania Libera!

(Acest comentariu a fost propus spre postare la articolul din Romania Libera a lui DC Turturica, intitulat ” Curtea Constitutionala a avut un complice”, articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/curtea-constitutionala-a-avut-un-complice-228737.html)

Complice: Persoană care participă în mod secundar la săvârÈ™irea unei infracțiuni sau, p. ext., care înlesneÈ™te, tolerează, ascunde săvârÈ™irea unei fapte reprobabile. (DEX)

Domnul Turturică, din prea mult elan partizan, a luat-o azi  rău de tot pe arătură. A intrat frontal cu comentariul în decor, riscând să compromită și debila  iluzie indusă de puternicii zilei că ar mai ține cont de ceva (de Curtea Constitutională de exemplu) în marșul lor implacabil spre împlinirea cu orice preț a pohtelor  de peste noapte ale zeului ce-i tutelează.

Vă imaginați ce tensiune mocnită se acumulase în suflețelul emotiv al domnului Turturica, din cauza atâtor semne de surpare a credibilității alor lui, din moment ce decizia CC l-a făcut să izbucnească cu atâta necontrolat năduf.

Nu-și permite domnul Băsescu, nu-și permite domnul Boc, nu-și permite doamna Udrea, nu-și permite ultraarogantul personaj colectiv care este PDL, să conteste deciziile CC, în schimb se trezește domnul Turturica, din estrogena sa frustrare, să-și țipe de pe el orice urmă de desu democratic și, cu poalele-n cap, să ne arate un cocoșel arțăgos, din specia pitică, acuzând CC nici mai mult nici mai puțin decât de infracțiune.

Dar infracțiunea pe care o reclamă DCT conține și o agravantă: a fost comisă cu ajutorul unui complice, pe numele său CSM, care, stupoare, tocmai ce a fost recent reconfigurat la inițiativa și cu brânciurile de rigoare ale președintelui.

Aici domnul DCT se plasează în plin denunț fratricid: sau reforma în justiție a domnului Băsescu este, ca și celelalte reforme ale numitului, un eșec, sau noul CSM, format din membri care nu sunt compromiși ca anteriorii, este un organism onest și atunci recomandările sale sunt juste. Dar și în acest din urmă caz tot tătucu”™ cade rău, pentru că a inițiat ceva ce s-a dovedit a fi neconstituțional.

Iată doar câteva motive pentru care ceea ce ne prezintă într-un articol hipertrofiat domnul DCT drept argumente în apărarea ediției princeps a propunerii prezidențiale de revizuire a Constituției, nu merită nici măcar a fi citit până la capăt, darmite comentat.  Sunt rizibile huiduieli de peluză ultras. Adversarii joacă incorect, arbitrii sunt vânduți, hai să aruncăm cu petarde în teren.

„Cum se explică faptul că niște magistrați tineri, care nu au lucrat nici o zi în justiția comunistă, îmbrățișează fără nici o rezervă principiile și valorile strâmbe ale predecesorilor lor”? se întreabă, transfigurat, pe suflarea finală, autorul.  Păi o explicație de bun simț ar fi că, probabil, acele principii și valori ce au intrat în discuție în cazul de față nu sunt strâmbe, cum vrea să le prezinte oglinda curbă a domniei sale ci sunt drepte, chiar dacă, trădare, neconvenabile.

Contele de Saint GermainPolemicecomplice,Curtea Constitutionala,Dan Cristian Turturica,infractiune,Romania Libera  Comentariu cenzurat de Romania Libera! (Acest comentariu a fost propus spre postare la articolul din Romania Libera a lui DC Turturica, intitulat ' Curtea Constitutionala a avut un complice', articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/curtea-constitutionala-a-avut-un-complice-228737.html) Complice: Persoană care participă în mod secundar la săvârÈ™irea unei infracțiuni sau, p. ext.,...Blog politic si polemic