Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Comentariu cenzurat de Romania Libera!

(Acest comentariu a fost propus spre postare la articolul din Romania Libera a lui DC Turturica, intitulat ” Curtea Constitutionala a avut un complice”, articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/curtea-constitutionala-a-avut-un-complice-228737.html)

Complice: Persoană care participă în mod secundar la săvârșirea unei infracțiuni sau, p. ext., care înlesnește, tolerează, ascunde săvârșirea unei fapte reprobabile. (DEX)

Domnul Turturică, din prea mult elan partizan, a luat-o azi  rău de tot pe arătură. A intrat frontal cu comentariul în decor, riscând să compromită şi debila  iluzie indusă de puternicii zilei că ar mai ţine cont de ceva (de Curtea Constitutională de exemplu) în marşul lor implacabil spre împlinirea cu orice preţ a pohtelor  de peste noapte ale zeului ce-i tutelează.

Vă imaginaţi ce tensiune mocnită se acumulase în sufleţelul emotiv al domnului Turturica, din cauza atâtor semne de surpare a credibilităţii alor lui, din moment ce decizia CC l-a făcut să izbucnească cu atâta necontrolat năduf.

Nu-şi permite domnul Băsescu, nu-şi permite domnul Boc, nu-şi permite doamna Udrea, nu-şi permite ultraarogantul personaj colectiv care este PDL, să conteste deciziile CC, în schimb se trezeşte domnul Turturica, din estrogena sa frustrare, să-şi ţipe de pe el orice urmă de desu democratic şi, cu poalele-n cap, să ne arate un cocoşel arţăgos, din specia pitică, acuzând CC nici mai mult nici mai puţin decât de infracţiune.

Dar infracţiunea pe care o reclamă DCT conţine şi o agravantă: a fost comisă cu ajutorul unui complice, pe numele său CSM, care, stupoare, tocmai ce a fost recent reconfigurat la iniţiativa şi cu brânciurile de rigoare ale preşedintelui.

Aici domnul DCT se plasează în plin denunţ fratricid: sau reforma în justiţie a domnului Băsescu este, ca şi celelalte reforme ale numitului, un eşec, sau noul CSM, format din membri care nu sunt compromişi ca anteriorii, este un organism onest şi atunci recomandările sale sunt juste. Dar şi în acest din urmă caz tot tătucu’ cade rău, pentru că a iniţiat ceva ce s-a dovedit a fi neconstituţional.

Iată doar câteva motive pentru care ceea ce ne prezintă într-un articol hipertrofiat domnul DCT drept argumente în apărarea ediţiei princeps a propunerii prezidenţiale de revizuire a Constituţiei, nu merită nici măcar a fi citit până la capăt, darmite comentat.  Sunt rizibile huiduieli de peluză ultras. Adversarii joacă incorect, arbitrii sunt vânduţi, hai să aruncăm cu petarde în teren.

“Cum se explică faptul că nişte magistraţi tineri, care nu au lucrat nici o zi în justiţia comunistă, îmbrăţişează fără nici o rezervă principiile şi valorile strâmbe ale predecesorilor lor”? se întreabă, transfigurat, pe suflarea finală, autorul.  Păi o explicaţie de bun simţ ar fi că, probabil, acele principii şi valori ce au intrat în discuţie în cazul de faţă nu sunt strâmbe, cum vrea să le prezinte oglinda curbă a domniei sale ci sunt drepte, chiar dacă, trădare, neconvenabile.

Contele de Saint GermainPolemicecomplice,Curtea Constitutionala,Dan Cristian Turturica,infractiune,Romania Libera  Comentariu cenzurat de Romania Libera! (Acest comentariu a fost propus spre postare la articolul din Romania Libera a lui DC Turturica, intitulat ' Curtea Constitutionala a avut un complice', articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/curtea-constitutionala-a-avut-un-complice-228737.html) Complice: Persoană care participă în mod secundar la săvârșirea unei infracțiuni sau, p. ext.,...Blog politic si polemic