Scorul acestui articol
[Total: 96 voturi. Media: 4.9]

 

Le recunoști de la o poștă! Când își bagă ele coada, un aer greu, de iahnie patriotică, invadează decorul. „Până aici” „“ pare a spune scenaristul, dând liber acarului să zmucească macazul pentru a trage trenul pe linia sigură, a drumului înfundat.

Vlad Voiculescu e cazul tipic de transplant făcut la ordin, din exterior, fără teste de compatibilitate. Cum se întâmplă în astfel de situații, anticorpii au declanșat respingerea din interior. A fost grefat ministru la Sănătate, anticorpii sistemului de sănătate au sărit să-l expulzeze.

Întâi a fost luat cu binișorul. Vreo patru mici incendii în unități sanitare din țară l-au prevenit încă din prima lună de mandat că e considerat un corp străin în sistem și că nu e dorit. A răspuns prin tăceri sfidătoare și printr-o neclintire insolentă. S-a trecut la nivelul următor de avertizare: incendiul de la Matei Balș. Orice funcționar public cu rădăcini normale în nisipurile mișcătoare ale administrației din România ar fi fost smuls și aruncat cât colo de suflul tragediei. Domnul Voiculescu, nu!

Imediat după incendiul de la Matei Balș scriam într-un articol intitulat „Lecția bumerangului„ următoarele:

Vlad Voiculescu, unul dintre exponenții celor ce-au refuzat să jure pe Biblie, crede că-i merge asa: cu gargară și tupeu catifelat. Ei bine, anumite INSTANÅ¢E nu înghit impostura și pe impostori!

Așa că, sigur, nu o să-i meargă. Deja a mai primit un avertisment, de la spitalul Sf. Pantelimon. Și o să tot primească avertismente, din ce în ce mai dure, mai grave, mai pentru nesimțiți, până când o să se supună aceleiași măsuri cu care el i-a judecat pe alții„.

Parc-am avut gura aurită. Au urmat, cum prevesteam, alte semnale.

Întâi mai blânde, ca pentru proști, transmise din diverse spitale municipale, doar doar o pricepe de vorba bună și s-o cărăbăni din proprie inițiativă: alarmă de incendiu la Liviu Nasta, început de incendiu la Spitalul Psihiatric din Craiova, pacienți morți în spitalele din Sibiu și Tg. Mureș pentru că au fost legați și abandonați în secțiile ATI etc. etc. etc!

Răspuns: indiferență! Încremenirea în nesimțire a lui Vlăduț comunica ironic tuturor atacatorilor săi un mesaj de individ blindat ca în războiul stelelor. Părea a le râde în nas: „n-aveți voi snagă pentru ce boașe am eu”!

Și atunci, exasperate, au intrat în luptă „INSTANÅ¢ELE”. Cred că e destul de clar că nu mă refer la instanțele din justiție, lente și manipulabile, ci la cele din serviciile secrete românești, obișnuite să-și facă singure dreptate atunci când își pierd răbdarea și văd că mecanismele instituționale normale dau rateuri. Mai ales că pe ele nu le controlează nimeni, ele fiind cele care controlează pe toți și pe toate.

Povestea cu datele secrete pe care le-a publicat Vlad Voiculescu, periclitând, chipurile, siguranța națională, e cusută cu ață fosforescentă. Lucrătură tipică practicilor de intelligence. Adică îl agățăm pe fazan de o infracțiune care ne lezează nouă interesele pentru a avea un temei solid să ne implicăm pe față, cu tot arsenalul, în lupta împotriva respectivei infracțiuni. Fără ca cineva să ne poată acuza de ingerințe nelegitime. Ca la carte!

Dar de ce atâtea precauții „“ se vor întreba unii „“ de vreme ce serviciile noastre secrete oricum nu dau nimănui socoteală pe plan intern?

Pentru că blindajul de care se bucură Vlad Voiculescu nu este nicidecum unul indigen. Componentele sale sunt sofisticate, de import, cel mai probabil ele ajungând la București pe filiera Macron „“ Soros „“ Cioloș.

Teoretic, prin tratate și parteneriate internaționale, serviciile secrete din România au angajamente de colaborare și neagresiune cu surorile lor mai mari din SUA și țări ale UE. Practic, însă, AND-ul lor le obligă la o vigilență permanentă, pe toate direcțiile rozei vânturilor.

Când apar situații de dizarmonie între parteneri, intervențiile care pot atinge alte servicii prietene trebuie meticulos justificate. Iar una dintre cele mai bune justificări este invocarea apărării siguranței naționale.

Să ne amintim de cazul Black Cube, când SRI a intervenit împotriva unor agenți din Israel ce aveau strânse legături cu Mossadul (un serviciu secret prieten). Și atunci s-a invocat apărarea siguranței naționale, doamna Kovesi fiind considerată la vremea respectivă un pilon al acesteia ce justifica o astfel de acțiune de protecție internă.

Cazul Vlad Voiculescu prezintă semnele unui scenariu asemănător. Interesele SRI și ale altor structuri de intelligence din România au fost afectate prin deconspirarea de către Vlăduț a unor adrese strict secrete. SRI și celelalte structuri au, deci, îndreptățirea să intervină. Nimeni nu le poate acuza că-și apără infrastructura și oamenii.

E limpede că, speculând profilul narcisiac al lui Vlad Voiculescu și nevoia acestuia de a se evidenția prin teribilisme cu succes feisbucistic, băieții cu epoleți pe sub pulover i-au întins o capcană în care respectivul a căzut.

Pariul meu este că ieșirea din această capcană va coincide cu ieșirea din minister.

Iar dacă nu, la ieșire Vlad Voiculescu va purta o altă caschetă!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/03/Ciolos-Voiculescu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/03/Ciolos-Voiculescu-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeadrese case conspirative,Black Cube,Mossad,publicare date secrete,SRI,Vlad Voiculescu,Vlad Voiculescu demisia  Le recunoști de la o poștă! Când își bagă ele coada, un aer greu, de iahnie patriotică, invadează decorul. 'Până aici' '“ pare a spune scenaristul, dând liber acarului să zmucească macazul pentru a trage trenul pe linia sigură, a drumului înfundat. Vlad Voiculescu e cazul tipic de transplant făcut...Blog politic si polemic