Scorul acestui articol
[Total: 174 voturi. Media: 4.9]

 

USR „“ PLUS este mai mult decât o maladie pasageră. Se prezintă tot mai insistent ca o erupție de metastaze în expansiune. Eu unul încep să mă îngrozesc observând „excepționalitățile” acestui relief cu excrescențe ce se dilată funest de la o zi la alta.

O alianță de sub 15% din 32% participare la parlamentarele din decembrie 2020 a ajuns să conducă țara asta inertă cu o autoritate de majoritate absolută. De unde îi vine aceast forță disproporționată și, mai ales, cum reușește ea să paralizeze orice nevoie de rezistență a celor care încă mai pun preț pe noțiunea de”¦ vai cât de demodat sun㔦 patriotism?

La început am luat în glumă profilul de demnitar pe care îl propunea USR „“ PLUS. Tineri fără nicio experiență administrativă, fără nicio performanță profesională, erau instalați în funcții grele doar pentru că erau guralivi, impertinenți și înzestrați cu un fanatism sectar în fața căruia orice raționalitate pălea.

Acum, însă, când văd cum se acumulează în jurul lor abuzurile tolerate și obrăznicia în formele ei cele mai agresive, mă întreb exasperat:

CINE DRACU”™ ÎI Å¢INE PE Ä‚ȘTIA ÎN SPATE? Cine îi mai poate opri din delirul lor teleghidat?

Într-o scurtă recapitulare:

  • Clotilde Armand câștigă primăria celui mai bogat sector din București printr-o fraudă vizibilă din cosmos. Totul este mușamalizat;
  • Vlad Voiculescu tratează sănătatea din România ca pe o temă de cenaclu comunal unde tot ce contează este pălăvrăgeala stearpă. Nimic practic, nimic spre binele imediat al cetățeanului. Doar blablauri mierose, abureli feisbucistice și delegări de responsabilități. În jurul și în jurisdicția sa mor oameni nevinovați, dar el rămâne etern și sec în funcție, ca niște moaște neprețuite sigilate în sacristia Vaticanului;
  • Claudiu Năsui zici că abia a trecut în treapta a II-a a unei școli pentru adolescenți cu nevoi speciale. Pare năucit că i s-a introdus în programă istoria recentă a Securității și se plânge de prea multă materie. Cu o cohortă de securiști la susținere, întâi încearcă să fraudeze cu firme de gașcă milioanele de euro din programul IMM Invest, apoi, sub presiunea evidențelor acuzatorii, propune candid și ritos, cu aere de justițiar căzut într-o aripă din cuibul sfinților, resetarea escrocheriei. Zeii nu se pun în gips!
  • Cât despre Stelian Ion și marota lui cu desființarea SIIJ, nebunia escaladează galopant, capătând dimensiuni ce reclamă imperativ cămăși de forță. Dezbaterea problemei, acum două zile, în comisia juridică a Parlamentului, a oferit exact circul așteptat, avându-l în prim plan pe președintele comisiei Mihai Badea, membru (cum altfel?) al”¦ USR „“ PLUS! Păruiala generată de acesta a fost atât de deșănțată încât, conform Hotnews, „la o jumătate de oră de la începerea È™edinței președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, și președintele CSM, Bogdan Mateescu, au părăsit nemulțumiți lucrările Comisiei juridice, învocând că „discuțiile sunt politizate„.

Cititorii mei vor zice că am făcut o fixație disproporționată pe subiectul guvernării dezastruoase a USR „“ PLUS. Scriu și tot scriu despre asta, ca și cum alte subiecte n-ar mai exista.

Le dau dreptate! Da, exact așa fac! Pentru că tot caut explicații și nu găsesc alta mai bună decât una gravisimă pe care o să v-o expun imediat.

Tupeul reprezentanților USR „“ PLUS depășește orice deviație personală. El nu mai poate fi pus pe seama unei simptomatologii de individ. Că unul e vindicativ, că altul e frustrat, că al treilea depinde prea mult de jointuri”¦ La ei atitudinea asta vine dintr-o conștiință de grup infracțional impunisabil, din siguranța că orice ar face au spatele asigurat. Că cineva extrem de puternic, mai puternic decât orice putere oficial declarată în România, îi susține și încurajează. Cine și cum?

În căutarea explicației trebuie plecat de la două întrebări fundamentale și răspunsurile lor imediate: Care este cea mai puternică instituție din România? SRI! Care este cel mai puternic personaj din România? Președintele Klaus Iohannis!

Acest tandem omnipotent nu a observat raptul scandalos de la Primăria sectorului 1? Nu a înțeles că Vlad Voiculescu este un impostor toxic pentru români și că ultimul vlăstar al familiei Năsui a încercat cu IMM Invest un hold-up mai ceva decât devalizarea Bancorex?

Bineînțeles că SRI și președintele Iohannis au observat și au înțeles foarte bine toate cele de mai sus și multe alte tâlhării ale USR „“ PLUS care încă nu au ajuns în presă. De ce bagă ei capul în nisip și tolerează atâtea mizerii?

Pentru că altcineva, mai puternic decât ei, decide în locul lor! Acel cineva care a propulsat-o pe Clotilde Armand, care pompează influență în Vlăduț și Claudiu, care se folosește de Stelian Ion ca de un berbece pentru spargerea SIIJ. Dar cine să fie, cine să fie, cine să fie?

O lămurire neașteptată a adus acestei întrebări limbuția necontrolată și deficitul de fosfor ale lui Dan Barna. Acesta a declarat nonșalant, după ultima întâlnire de la Cotroceni: „PreÈ™edintele Iohannis ne-a cerut să-l susținem pe Vlad Voiculescu”. O declarație mult mai gravă decât prima impresie pe care o lasă. Pentru că îl trage fățiș pe Iohannis, șeful de facto al PNL, în tabăra USR „“ PLUS.

Și aici vine revelația pe care mi-a produs-o această declarație: președintele Iohannis este șantajat. Să ți se pună în gură o astfel de poziționare scandaloasă și tu să taci, indiferent dacă a fost adevărată sau nu, este un semn de enormă slăbiciune.

Dana Budeanu, una dintre puținele voci publice care a semnalat, în stilul ei cu multe semne de exclamare, cât de scandaloasă este declarația lui Barna, pariază că totul ar fi o invenție cap „“ coadă a barbologului șef de la USR. Eu cred, dimpotrivă, că poate exista un sâmbure de adevăr în spusele acestuia. În sensul că Iohannis, care a dovedit în mod repetat că nu prea are proprietatea termenilor pe care îi folosește în limba română, o fi scăpat un îndemn mobilizator la unitatea coaliției (gen „nu vă lăsați dezbinați de scandalul din jurul lui Vlad Voiculescu””¦). Dar de aici și până la propoziția ticluită de Dan Barna pentru a fi servită presei, e o distanță manipulatorie uriașă, pe care aș numi-o a fricii și a lașității președintelui Iohannis.

Cum de și-a permis Dan Barna o astfel de aroganță la adresa marelui orgolios de la Cotroceni și cum de acesta a înghițit-o fără să zică nici pâs, iată un subiect de serioasă îngrijorare privind psihicul celor doi.

Explicația mea e una singură: președintele Iohannis are niște vulnerabilități personale majore pe care cei de la USR „“ PLUS, ajunși la butoane importante, le-au descoperit și documentat prin dovezi irefutabile. Foarte probabil și cu ajutorul lui Macron și al DGSE (principala agenție de informații din Franța) care au în România doi pioni importanți (Clotilde Armand și Dacian Cioloș) pe care trebuie să-i valorifice maximal până la prezidențialele din 2024.

Șantajul este un nărav la fel de vechi ca preacurvia. O formă imorală, dar eficientă, de a rezolva probleme sensibile. Să nu ne iluzionăm că el ar ocoli politicul. Dimpotrivă! Aici și-a găsit mediul cel mai favorabil marilor victorii. Și acum, după toate semnele, performează la superlativ chiar pe malurile Dâmboviței.

Cine-l are la mână pe președintele Iohannis conduce, practic, România.

Tăcerea domnului Iohannis în fața ultimelor obrăznicii usereplusiste și realitatea că această încropeală, USR „“ PLUS, reprezentând doar 5.7% din totalul românilor cu drept de vot, controlează dictatorial deciziile cruciale privind națiunea, ne obligă să ne îngrozim:

trăim într-o țară condusă prin șantaj!

Acesta este mesajul subliminal pe care muțenia lașă a președintelui Iohannis îl transmite românilor.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/03/Barna.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/03/Barna-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedesfiintarea SIIJ,DGSE,Klaus Iohannis santajat,Macron,santaj politic,USR-PLUS,Vlad Voiculescu  USR '“ PLUS este mai mult decât o maladie pasageră. Se prezintă tot mai insistent ca o erupție de metastaze în expansiune. Eu unul încep să mă îngrozesc observând 'excepționalitățile' acestui relief cu excrescențe ce se dilată funest de la o zi la alta. O alianță de sub 15% din...Blog politic si polemic