Scorul acestui articol
[Total: 26018 voturi. Media: 4.5]

 

Acesta nu este un articol despre politica românească și despre politicieni români.

Acesta este un articol despre diavol și avatarurile sale.

Zilele trecute a apărut în media autohtonă un titlu năucitor, care a reușit să ia fața știrilor despre războaiele politice interne.

Averea lui Daniel Dines o depăÈ™eÈ™te pe cea a lui George Soros, potrivit Bloomberg„.

Iată extrasul de conținut:

Co-fondatorul UiPath Daniel Dines cucereÈ™te topurile de miliardari, după listarea companiei pe bursa de la New York. Românul a ajuns pe locul 346 în topul miliardarilor Bloomberg, chiar deasupra miliardarului filantrop George Soros.

Dines, în vârstă de 49 de ani, are acum o avere de 7,63 miliarde de dolari, după un plus de aproape 3 miliarde de dolari, în baza prețului de 69 de dolari pe acțiune, la care au închis acțiunile UiPath miercuri, în prima zi de tranzacționare pe bursă.

Miliardarul ungar George Soros se află chiar sub Dines, în topul Bloomberg, pe locul 347, cu o avere de 7,6 miliarde de dolari”.

Consecvenți cu triumfalismul nostru păgubos, de victorioși prin procură, ne-am grăbit să transformăm anomalia unui fenomen bursier de pe Wall Street într-un mare succes național, românesc.

Pe mine știrea nu m-a bucurat deloc! S-a mai născut un monstru! Că el e român, cu atât mai rău!

Multi-milionarii în valută forte sunt monștri în devenire. Multi-miliardarii sunt, deja, monștri împliniți.

Marele pericol al acestor vremuri este puterea uriașă dobândită pe persoană fizică de unii indivizi, prin acumularea unor averi aberante.

Niște banali, uneori bizari, pe care nimic nu-i recomanda ca supermeni în adolescență (vezi biografiile lor scrise ori ecranizate), au fost îmbogățiți urieșește peste noapte după formule de multiplicare financiară ce sfidează orice rațiune și normalitate. Ca niște găuri negre create de diavol pentru a-și depozita în ele, pe post de bănci incontrolabile, resursele sale de manevre pernicioase, acești protagoniști de clasamente Forbes și Bloomberg nu mai au nimic autentic din ființele umane genuine ale proiectului planetar inițial. Ei par creați artificial și trimiși printre noi expre pentru o deturnare spre catastrofă.

Jeff Bezos (Amazon) „“ 193 miliarde dolari, Elon Musk (Tesla) „“ 185 miliarde dolari, Bill Gates (Microsoft) „“ 145 miliarde dolari, Mark Zuckerberg (Facebook) „“ 111 miliarde dolari.

I-am selectat pe primii, cei mai cunoscuți. Care, dacă analizați, se ocupă toți de tehnologizare, adică, într-un fel sau altul, de metamorfozarea oamenilor în roboți. De transformarea acestora în niște asistați, dependenți de progresul tehnologic până la pierderea celor mai elementare abilități de supraviețuire prin ei înșiși.

Asistăm la o degradare a ființei umane pe care noi singuri, sinucigași, prin lene și lipsă de viziune, o finanțăm.

Oamenii s-au obișnuit să trateze cifrele ca pe un auxiliar grafic. De-asta, cei mai mulți dintre ei nici nu se obosesc să încerce a-și reprezenta conținutul pe care acestea, uneori, îl îmbracă.

V-ați gândit vreodată ce-ar însemna să aveți mâine, în cont, 1 milion de dolari? Dar 10 milioane? Dar 100 de milioane? Dar un miliard? Pe cei mai mulți acest joc, limitat doar la nivelul imaginației, i-ar tulbura până la idealizarea riscului sau până la demobilizare.

Să ai, însă, nu un milion, ci miliarde, asta ia mințile! Să le ai, nu să le visezi!

Este precum consumul de alcool. În doze homeopatice, până la moderat, poate face bine. Tonifică, stimulează imaginația, eliberează de frici și complexe. Să le numim pe toate acestea „efectul acumulărilor de până la un milion”. Când, însă, se depășește pragul milionului și vorbim de miliard(e), totul se transformă în nebunie. În mai mult decât poate suporta ființa umană. Intervine intoxicarea bahică, coma alcoolică, înfloresc coarnele și irup copitele. În această nouă stare omul încetează a mai fi om.  El devine monstru.

Să nu mai ști ce să-ți dorești pentru că tot ce se putea cumpăra ai cumpărat. Iar simțurile tale s-au tocit într-atât încât senzațiile normale de fericire nu mai pot ajunge până în lăuntrul tău. Aceasta este eterna dramă a sațietății. Trebuie să inventezi noi mize. Noi emoții. Cum ar fi aceea de a încerca să schimbi lumea după toanele tale.

Toți acești monștri, aceste avataruri ale diavolului, se prezintă inițial ca buni samariteni. Intențiile lor sunt nobile, ei vor să fie de folos civilizației. Bill Gates contribuie la perfecționarea computerelor prin lansarea Microsoft Office, Mark Zuckerberg inventează Facebook pentru o mai bună comunicare între oameni, George Soros creează Fundația pentru o Societate Deschisă care își declară drept țel promovarea guvernărilor democratice, apărarea drepturilor omului È™i susținerea reformelor legale È™i sociale. Ce glazură grețoasă! Câtă fățărnicie! Și ironie amară a sorții!!!

Căci vedem ce-au devenit, în timp, prin progeniturile lor mutante, acești multi-miliardari. Niște lupi – păstori de turme sociale, niște influenceri ai diavolului, niște demolatori ai ordinii democratice tradiționale, niște demiurgi închipuiți care să impună prin forță majorității dictatul unor minorități. Declarativ sunt toți mari susținători ai ordinii de drept și ai democrației, dar faptic subminează democrația și liberul arbitru cetățenesc prin fiecare acțiune pe care o cauționează.

Un președinte de stat are instanțe în fața cărora dă socoteală pentru deciziile sale. Poate fi cenzurat de Parlament, de justiție, de organismele internaționale la care a aderat.

Un multimiliardar nebun sau cu discernământul alterat de puterea supranaturală a averii lui hotărăște de unul singur binele și răul pentru semeni. Nu are nevoie de voturi, de majorități, de argumente. Vrea să schimbe guverne, echilibre, destine? Doar face un semn sau apasă pe un buton. După care urmează instant „primăveri arabe”, sau mișcări de stradă violente în care minorități zgomotoase detronează majorități tăcute. Si in care se nenorocesc si mor oameni. Milioane de oameni!

Aici se ascunde marele pericol! În indivizii care au acumulat pe persoană fizică averi colosale și care pot dispune de aceste averi după bunul lor plac, după nebunia lor de-o clipă, fără niciun filtru sau judecată externă obiectivă.

Nu am nimic personal cu românul de succes Daniel Dines. Doar că, prin miliardele de dolari pe care le-a câștigat într-o noapte prin mâna unui crupier cu coarne și copite, mă face pe mine să exclam, îngrijorat, că s-a mai născut un monstru.

Și să mă gândesc că dacă George Soros ne-a adus atâtea nenorociri prin nevoia lui de a conduce lumea prin ONG-uri fanatizate, la ce ne putem aștepta de la cineva care tocmai l-a depășit ca avere și care, desigur, aspiră să-l depășească și ca ambiții?

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/Dines.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/Dines-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeDaniel Dines,George Soros,miliardari monstri,top Bloomberg,top Forbes  Acesta nu este un articol despre politica românească și despre politicieni români. Acesta este un articol despre diavol și avatarurile sale. Zilele trecute a apărut în media autohtonă un titlu năucitor, care a reușit să ia fața știrilor despre războaiele politice interne. 'Averea lui Daniel Dines o depăÈ™eÈ™te pe cea a lui...Blog politic si polemic